Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan, aki a babája pici...

Van olyan, aki a babája pici korában ment vissza dolgozni?

Figyelt kérdés
Ha igen, mit szólt a környezet, a család? Hogy oldotta meg a pici felügyeletét? Bölcsi? Nagyszülők?
2012. márc. 26. 17:51
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
Mi számít picinek? Ha a nagyszülők nyugdíjasok és vevők rá, akkor a legjobb választás. Egy gyerek számára nagyon fontos, hogy minél több időt töltsön a nagyszüleivel.
2012. márc. 26. 17:53
 2/10 anonim ***** válasza:
49%
16 hónapos volt a leánygyermekem, amikor visszamentem tanítani. Senkit nem háborított fel, tudják, hogy a karrierem mindennél fontosabb, és hogy előbb-utóbb kiugrottam volna az ablakon.
2012. márc. 26. 18:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk két éves lesz, mikor visszamegyek; anyukám szerint korai, anyósom szerint minek olyan sokat várni....

Olyat úgysem tudsz tenni, ami mindenkinek jó. Ez a te és a férjed döntése.

2012. márc. 26. 18:26
 4/10 A kérdező kommentje:
18-00! Megértelek, nekem még nincs 1 éves, de most kezdem úgy érzeni, hogy nem bírom már sokáig itthon. Hiányzik a munka, a többiek, ráadásul elég mozgalmas a munkám, szóval itthon ülni... Semmi kihívás, már nagyon nehezen bírom. Hova raktad a picit?
2012. márc. 26. 18:41
 5/10 anonim ***** válasza:
76%
kétlem h egy pici baba tudna dolgozni...
2012. márc. 26. 19:04
 6/10 A kérdező kommentje:

Értem, irónikus próbálsz lenni, vagy humoros? De mivel a kérdé nem így hangzik, hogy: volt-e olyan, akinek a babája pici korában..... Hanem aki A babája pici korában, így mellélőttél.

De mondj már te is valamit!!! Komolyan kérdezem, mindenki véleménye érdekel.

2012. márc. 26. 19:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon régen volt hetes óvoda. Nagymamának 8 hetes volt a babája mikor vissza kellett mennie dolgozni. Nem tudom, hogy a mai világban ki, hogy megy vissza melózni, ha nincs segítség. Esetleg érdeklődj hátha van még hetes óvoda vagy valami egész pici babáknak való hely ahova melóidő alatt beadhatod.
2012. márc. 26. 19:30
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Külföldön nagyon elterjedt, olyan az egesz rendszer. (Igazabol a volt szoc. orszagokat kiveve mindenütt.) Pl. Ausztriaban a gyesre 3 lehetöseg: fel evig folyositjak, kb. masfel vagy max. 2,5 evig. (Kb ugyanaz az összeg összesen, igy ertelemszerüen aki fel evig, az havonta joval magasabb összeget kap, mint aki 2,5 evig.) Mintha a kormanyzat ezzel ösztönözni akarna a mielöbbi munkabaallast (szerintem), pedig ezt itt "csaladbarat" rendszernek nevezik. :)

Biztos van ilyen-olyan is, aki azert megy elöbb vissza, mert "kiugrana az ablakon" vagy hogy irtatok, de szerintem a többseg tudja, erzi, hogy a szive szerint minel tovabb lenne a babaval, es öszinten: epp eleg mellette a haztartast is vezetni... Es persze csak akik a gyerekfelügyeletben nagyszülökre szamithatnak, leginkabb azok tudnak visszamenni dolgozni, ez viszont itt nem annyira elterjedt, legalabbis az en környezetemben, mint Magyaro-on. Igy nagyon sokan emiatt nem tudnak visszamenni dolgozni. Egesz napos ovoda sem annyira jellemzö, sokkal több az iskolai es ovodai szünet is, igy nagyon elterjedt, hogy az anyak a gyerek kb 10 eves koratol vagy kesöbb kezdenek dolgozni.

Babysittert csak nagyobb vallalkozok engedhetnek meg (ahhoz kepest ahogy alt a nyugatrol elterjedt Magyaro.on), azoknal is inkabb kenyszermegoldas sztem. Ha anyagilag megengedhetem magamnak, en inkabb hazvezetönöt vennek fel, a gyerekeimmel csak en foglalkoznek, vinnem ide-oda öket. Max. amig kialszom magamat neha, par orara alkalmaznek babysittert.

2012. márc. 26. 19:37
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi a párommal egyedül voltunk senki nem volt a közelben ,így 3 éves volt mikor visszamentem dolgozni. Viszont én élveztem minden egyes pillanatát, egyszer sem mondtam azt hogy elegem van, aki így gondolja az ne maradjon otthon ilyen sokáig hisz látszik hogy nem feltétlen csak gyereknevelésre való és feszült lesz a gyerek meg átveszi az anyja hangulatát
2012. márc. 26. 19:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Nalunk (nem Mo. :) ) 1 evig ad az allam un. szulesi szabadsagot, ezalatt az elozo 12 honap fizetesenek az atlagat kapjuk, utana vissza kell menni dolgozni. Az az anyuka marad otthon, aki nem dolgozik (vagy nem akar dolgozni tovabb), vagy tartos beteg a gyermek es a gyerekorvos kiirja az anyukat a gyerek melle. Igy en is visszamentem dolgozni, amikor a gyerekeim 1 evesek voltak, bolcsibe adtam oket, mert a nagyszulok nem ugyanabban a varosban elnek. Soha ezzel semmi baj nem volt, gyerekek is jol turtek, szerettek a bolcsit (most mar ovisak, azert irom mult idoben).
2012. márc. 27. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!