Van olyan, aki a babája pici korában ment vissza dolgozni?
Nálunk két éves lesz, mikor visszamegyek; anyukám szerint korai, anyósom szerint minek olyan sokat várni....
Olyat úgysem tudsz tenni, ami mindenkinek jó. Ez a te és a férjed döntése.
Értem, irónikus próbálsz lenni, vagy humoros? De mivel a kérdé nem így hangzik, hogy: volt-e olyan, akinek a babája pici korában..... Hanem aki A babája pici korában, így mellélőttél.
De mondj már te is valamit!!! Komolyan kérdezem, mindenki véleménye érdekel.
Külföldön nagyon elterjedt, olyan az egesz rendszer. (Igazabol a volt szoc. orszagokat kiveve mindenütt.) Pl. Ausztriaban a gyesre 3 lehetöseg: fel evig folyositjak, kb. masfel vagy max. 2,5 evig. (Kb ugyanaz az összeg összesen, igy ertelemszerüen aki fel evig, az havonta joval magasabb összeget kap, mint aki 2,5 evig.) Mintha a kormanyzat ezzel ösztönözni akarna a mielöbbi munkabaallast (szerintem), pedig ezt itt "csaladbarat" rendszernek nevezik. :)
Biztos van ilyen-olyan is, aki azert megy elöbb vissza, mert "kiugrana az ablakon" vagy hogy irtatok, de szerintem a többseg tudja, erzi, hogy a szive szerint minel tovabb lenne a babaval, es öszinten: epp eleg mellette a haztartast is vezetni... Es persze csak akik a gyerekfelügyeletben nagyszülökre szamithatnak, leginkabb azok tudnak visszamenni dolgozni, ez viszont itt nem annyira elterjedt, legalabbis az en környezetemben, mint Magyaro-on. Igy nagyon sokan emiatt nem tudnak visszamenni dolgozni. Egesz napos ovoda sem annyira jellemzö, sokkal több az iskolai es ovodai szünet is, igy nagyon elterjedt, hogy az anyak a gyerek kb 10 eves koratol vagy kesöbb kezdenek dolgozni.
Babysittert csak nagyobb vallalkozok engedhetnek meg (ahhoz kepest ahogy alt a nyugatrol elterjedt Magyaro.on), azoknal is inkabb kenyszermegoldas sztem. Ha anyagilag megengedhetem magamnak, en inkabb hazvezetönöt vennek fel, a gyerekeimmel csak en foglalkoznek, vinnem ide-oda öket. Max. amig kialszom magamat neha, par orara alkalmaznek babysittert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!