Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nem akartál visszamenni...

Ha nem akartál visszamenni dolgozni, akkor a 2. babánál GYED lejárta előtt mennyi idővel korában kezdetek próbálkozni?

Figyelt kérdés

És az 1. baba mennyi idő alatt fogant meg? Nálunk a 4. hónapban, és most nem tudom, hogy mikortól ne védekezzünk.

(Bár a szexuális életünk még mindig nem túl aktív, az én "hibámból"). Jövő nyáron jár le a gyed.

2010. aug. 4. 10:00
 1/9 anonim ***** válasza:

Pont uez a szitu nálunk is.Nekem is ennyi idő alatt fogant meg, és nekem is jövőre jár le a Gyed nyár végén.

Mi most fogunk szeptembertől próbálkozni, hátha dec. végéig sikerül a dolog.

2010. aug. 4. 10:34
 2/9 anonim ***** válasza:

Anyagilag úgy éri meg, ha a babád 2. szülinapja előtt már megszületik a tesó.

Mindkét baba elsőre sikerült. Ha biztosra akarsz menni babaügyben, használj ovutesztet és hőmérőzz. Így ha ritkán is vagytok együtt, legalább pont akkor amikor kell.

2010. aug. 4. 10:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Mi most kezdjük majd a második baba projektet, 1,5 éves a lányom. Ha gyes alatt szülök a másodikat, akkor is ugyan úgy jár minden, és egy 2,5 éves gyerek mellett már könnyebb egy picivel mint egy 1,5-2 éves gyerekkel. Most még szétszedné lányo

, azt hiszi a picikre hogy játékbabák és a szemüket piszkálná lábukat megfogja és ki akarja venni a babakocsiból! Még őt is babakocsiban tolom, nem sétál kézen fogva, nagyon kell rá figyelni mert minden érdekli eleven nagyon! Nem lenne egyszerű ha lenne most még egy pici mellé, vagy nagyhassal kéne kergetnem!

2010. aug. 4. 10:51
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

Mi is úgy vagyunk ezzel, mint utolsó válaszoló. Inkább szülök gyes-be, minthogy az idegeim ne bírják... :) Mi is úgy tervezzük, hogy olyan 1,5 kora körül kezdünk el akciózni, aztán remélem, 6 hónap alatt csak sikerül! :)))

Nektek mennyi idő alatt "jött össze" az. 1. baba?

2010. aug. 4. 11:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, mi nem védekeztünk 3 évig a ba a előtt vagyis a férjem nem szeret bennem elmenni:) úgy voltunk vele ha jön a gyerek jön, egyszer csak terhes lettem, nagyon meglepődtem nem számítottam rá, azt sem tudtam sírjak vagy nevessek! Dolgoztam buliztunk utaztunk barátokkal meg minden, és ennek onnéttól vége, de ezt a fajta életet is szeretem, imádom a lányom, szeretek vele lenni, nincs is kedvem visszamenni dolgozni, olyan jó kedves aranyos gyerek, jön és adja a puszikat, nekem kell még 1-2 ilyen gyerek:)

Ugyhogy jövő hónaptól rá állunk a tesó gyártásra!;) majd megírom ha összejött

2010. aug. 4. 13:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is pont most kérdeztem hasonlót itt..Nem féltek, hogy a gyesből nem jöttök ki,és utána nem lesz sokkal kevesebb a gyed?
2010. aug. 4. 14:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Gyesen csak 4-5 hónapig leszek, férjem dolgozik, az ő fizujából mindent ki tudunk fizetni enni inni, most sem a gyedből élünk. Könyvelőtől megkérdeztem, minden ugyan annyi lesz mint az első babával, miért kapnék kevesebbek?!
2010. aug. 4. 14:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor a korábbi fizetésből számolják?Mert főnökasszonyom mikor ismét terhes lett gyed alatt, kevesebbet kapott gyedre....Én csak ettől tartok.
2010. aug. 4. 14:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Ugyan annyi lesz a tgyás gyed mint az elsővel, mert szülést megelőző évben nincs meg 180 bérezett napnami alapján kiszámolnák az ellátást, ezért a bejelentett fizud alapján kapod majd a gyedet.

Lehet azért kevesebb mert míg dolgozott volt túlórája, vagy valami ami miatt több volt a fizuja, és szülés után a másodiknál az alapbéréből számolták a gyedet!

2010. aug. 5. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!