Az anyám állandóan kötekedik, mit lehetne tenni?
Drága jó anyám állandóan üvölt, retteg attól hogy legyen akár 1 perc nyugalom is itthon, folyamatosan kötekszik, vádaskodik mindenféle xarral, engem meg már a sírba tesz! Bátyám neki az isten, én csak egy kis xaros senkiházi vagyok, akit állandóan földbe kell döngölni. Az a mániája hogy nem csinálok semmit, képes mögém állni miközben porszívózok és folyamatosan mondani hogy nem csinálok semmit. Ha egész nap takarítok, szerinte akkor se csinálok semmit. Főleg akkor szokta mondani, amikor apa hazajön a munkából, mert gyűlöli hogy apa és én milyen jó viszonyba vagyunk egymással, és ezért főleg akkor szokott üvölteni amikor apa a helyiségben van, vagy biztosan hallótávolságban. Ugyanis apámnak van egy rossz szokása, méghozzá borzasztóan papucs, és ha anya szemétkedik velem, akkor ő se szól hozzám, holott semmi oka nincs rá.
Ma reggel drága jó anyám abba kötött bele, hogy miközben mostam az arcom, fújtam a levegőt és ezért vizes lett a mosdókagyló széle. Vagy olyan borzasztóan fontos dolgokat szúrok el, mint pl a villát fordítva teszem bele az evőeszközös fiókba, vagy a teregetésnél nem hagyok 5 centit a ruhák között csak 3at, vagy a kutya tálját miután elmosom a pincében, nem a párkányra teszem hanem a radiátorra. Vagy miért kötöm össze a hajam, mert akkor akkora a fejem mint egy háznak, ha meg leengedem akkor meg miért teszem mert, mert tiszta loncsos vagyok. Vagy a WC papírról miért nem tekerem le az utolsó 2 centi papírt is, ami egyébként odavan ragasztva a gurigához, de mindegy, ez már főben járó bűn. Tegnap azért kezdett el üvöltözni, mert én 3 óránként eszek, mondta ezt akkor amikor első étkezésemet fogyasztottam el a tegnapi nap folyamán, délben.
Ha kész tények és érvek és kézzel fogható szemmel látható bizonyítékokat sorolok fel saját védelmemre, amik minden ember számára teljesen világossá teszik hogy nem én vagyok utálni való, hanem drága jó anyám kattant be megint, akkor meg azért kezd el üvöltözni, hogy én minek okoskodok, csak egy hülyegyerek vagyok, és amúgyis nekem kuss a nevem.
Ülhetnék itt napesitg is akkorse érnék a végére a sorolásnak, hogy milyen orbitálisan nagy baromságok miatt játssza el a hattyú halálát Júlia haláltusájával karöltve.
Azt már ésszel felfogtam, hogy nem szabad, sosem szabad visszaszólni, soha, ha akár késsel jön nekem akkorse, de sajnos néha nehéz megállni hogy ne védjem meg magam. Már azt is kipróbáltam, hogy ilyenkor mosolygok, sőt, legutóbb átöleltem amikor üvöltözött és mondtam neki hogy szeretem. Azóta se próbálkoztam ezzel, mert úgy megütött hogy csillagokat láttam, elkezdte tépni a saját haját, és majdnem a mentő vitte el, úgy nézett ki agyvérzést kap a percen.
Elsősorban pszichológiailag bizonyított módszereket várnék arra, mi a leghelyesebb magatartás a részemről ilyenkor. De ha saját tapasztalata van valakinek, azt is nagyon szívesen várom.
Az már biztos, hogy ha saját védelmemre kiállok magamért, semmit nem érek el vele, sőt, ő mégjobban üvöltözik és mégjobban engem állít be teljesen hülyének. Tehát ez a módszer kilőve.
Köszönöm előre is a válaszokat, ötleteket, tippeket!
22L
Ha így sem vagy jó, hogy egy csomó dolgot megcsinálsz, akkor ne is csinálj semmit, akkor legalább nem lesz mibe belekötnie. Mikor neki kezd a banzájnak menj be a szobádba és hagyd, hagy ordítson. Valamiért nagyon szúrod a szemét, lehet, hogy féltékeny, amiért apuddal jól elvagytok.
Szerintem, ha egy lehetőséged van, akkor keress egy albérletet és akkor elfelejthet. Hátha a házimunka annyira lefárasztja majd, hogy inkább a pihenésre koncentrál.
Szia!
Tudom milyen érzés.én ugyan ebben a cipőben járok,semi sem jó bármit csinálok,nálunk is a bátyám a kendvenc,pedig ő sokszor rá sem néz,nálunk is az a baj hogy apa az szerettet és ő mondjuk mellém is állt,de ő sajnos már meghalt.Igaz én férjnél vagyok,de mindig összeúszitt a férjemmel is,már sokszor teljesen kivagyok,elvárja hogy én hajnal 4-kor megyek dolgozni és este amikor hazajövök utána főzek,mossak ilyesmi,persze amikbe mindig beleköt,ő pedig egész nap nem csinál semmit,de mi már vettünk házat és alig várom a percet hogy elköltözhessek,neked is ezt tudom tanácsolni.
Kedves Kérdező!
Ne haragudj rám, de mire végigolvastam a leírásod, addig fetrengtem a röhögéstől... :D
Vizuális típus vagyok, elképzeltem a leírt jeleneteket (főleg, mikor anyád infarktus közeli állapotba került az öleléstől)...
Nem tudom, lehet anyukád klimaxos?... ;]
Nagyon sajnállak, mert borzalmas lehet így élni, ha valóban igaz (már miért ne lenne az) amiket leírsz, akkor te tényleg megpróbálsz a kedvére tenni, mégsem sikerül!
Vajon miért nem???
Tudok ajánlani neked egy nagyon jó módszert, amit ha megtanulsz, akkor nem csak anyukádat "tekered az ujjad köré", hanem nyerő lehetsz bármilyen helyzetben, bárkivel szemben! (Hülye főnökök ellen is jól használható.)
Ez a módszer : az AGYKONTROLL!
Arról van szó, hogy a gondolataink által egy bizonyos hullámhosszra hangoljuk magunkat...
Te például ráhangolódtál az "anyu-mindig-szid-semmi-sem-jó-neki-csinálhatok-bármit" csatornára!
Mivel ez a legnagyobb problémád, állandóan erre gondolsz, a hullámhosszon kizárólag ezek érkeznek hozzád, míg nem változtatsz A SAJÁT GONDOLATAIDON, addig semmi nem fog megváltozni az életedben, anyukád egyre mérgesebb lesz, te egyre elkeseredettebb...
VÁLTOZTASS MOST!!! :D
Ülj le és próbálj megnyugodni...
Hangold át magad (nem megy elsőre, de idővel sikerülni fog)...
Törölj ki minden negatív gondolatot az agyadból és töltsd fel pozitív gondolatokkal :
- Szeretek élni!
- Jól érzem magam, egyre jobban érzem magam napról napra!
- Életvidám és egészséges vagyok!
- Szép vagyok és derűs!
- Önzetlen és kedves barátaim vannak!
stb...stb... (a neten elég sok ilyen oldalt találsz)
Anyukáddal kapcsolatban ezután mindig arra gondolj, AMIT SZERETNÉL, ha megvalósulna, de ezt a gondolataidban úgy fogalmazd meg, mintha máris ez lenne a jelenben :
- Anyukám nagyon szeret engem és türelmes velem!
- Jó kapcsolatom van a szüleimmel!
- Sokat segítek anyukámnak és ő hálás ezért!
- Őszinte jó kapcsolatom van anyukámmal!
- Szeretem a családom és ők is szeretnek engem!
stb...stb...
(Rossz az a módszer, ha azt programozod, hogy "NE veszekedjen velem anyukám!" vagy "NEM türelmes az anyukám!"... Ne tagadást találj ki, hanem pozitív állításokat, amiben nem szerepel a NEM szó!)
Javaslom, hogy szerezz be néhány Agykontroll könyvet (pl.: Bärbel Mohr Rendeld meg az Univerzumtól! / avagy Hogyan teljesülnek a vágyaink?) akár könyvtárból is kölcsönözhető.
Jó és nagyon gyors módszer a "Béke legyen veled!" módszer is...
Amikor anyukád rákezdi a veszekedést te minden mondata végén mond ki magadban : "Béke legyen veled!"...
Bármit csinál, bármit mond, te magadban hozzá gondolod : "Béke legyen veled!"... :D
(A TITOK : Te ráállsz a BÉKE és NYUGALOM hullámhosszára, ezért rövidesen anyukás is abbahagyja a veszekedést és át fog váltani a hullámhosszodra, akár akarja, akár nem!)
De ha magadban dühöngeni kezdsz és kétségbe esel az újabb és újabb szidalmak hallatán, csak egyre mélyebbre ásod magad a kétségbeejtő és dühítő "mocsárba"... :[
Ha megtanulod az Agykontrollt, egy életre sok-sok gondodat meg fogod tudni oldani! (Még az anyagiakat is!)
Gondolj csak bele : az egész tested működést az agyad irányítja!... A gondolataiddal meg tudod változtatni akár a tested működését is!)
Szívből kívánom neked, hogy minél gyorsabban megváltozzon az életed és boldogabb legyél, MERT MEGÉRDEMLED!!!
Biztos vagyok abban, hogy anyukád is szenved ettől a helyzettől, csak ő sem tudja, hogyan került ebbe a spirálba és hogyan találhatna kiutat?
NE gondolj többé arra, hogy mi a problémád, hanem azt fesd le az elmédben, ahogyan szeretnél élni és ez a kép VALÓSÁGOSKÉNT jelenjen meg előtted!
(Akár rajzold le anyukádat és magadat, ahogy szeretettel átölel, ezt a rajzot nézd meg naponta többször is.)
Na, nem tudok itt mindent leírni az Agykontroll-ról, de ha látsz benne fantáziát, akkor ásd bele magad a témába!
Érdemes megnézni "A TITOK" c. filmet :
Azoknak is szívből ajánlom, akik lepontoztak, mert hülyeségnek ítélik a módszert. :]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!