Hogyan lehetne rávenni őket, hogy ne legyen boncolás, se üvegkoporsó?
A túl fiatal nővéremet és 3 hónapos kisfiát pénteken halálos baleset érte, azonnal meghaltak mindketten.
A nővérem felismerhetetlen lett (kisfián nem látszik semmi, mintha aludna), ezért nem akarom az üvegkoporsót, nagyon nem. Így is nehéz egymás mellett, mozdulatlanul tudnom őket, nem még ha földbe eresztéskor ténylegesen látom egymásba kapaszkodni élettelen testüket...
A másik téma a boncolás. Könyörgöm, miért? Miért kell megtudni, hogy pontosan miben haltak meg??? Könnyebb lesz attól, vagy csak perverz hajlamúak elégítik ki vágyaikat ezáltal?
Így sem fogom tudni soha feldolgozni az elvesztésüket... A rokonok viszont ragaszkodnak mindkettőhöz. A boncolást nem értem, de a koporsó valószínűleg nagyzolásból. Miért kell még így is ezt csinálni? Mintha csak a nővérem párját és engem kínoznának még ezzel is, vagy nem tudom...
19/L
"A rokonok viszont ragaszkodnak mindkettőhöz."
Milyen rokonok??
Te és a szüleitek a legközelebbi rokonok, ti intézitek! NEM???
végülis ki akarja ezt, ha te ellene vagy, az apára nem hallgatnak és közeli rokonok akaratáról van szó? a saját szüleid is, meg a srác szülei?
A boncolásnál igazból csak a tudat a rossz, valójában nem látszik a nyoma a ruha alatt. Amúgy közúti balesetnél épp nem kötelező, mert egyértelmű a halál oka (sajnos tapasztalatból mondom). Ami a koporsót illeti, a nővéred párja és a szülei, az anyud és apud kell, h döntsenek ebben, természetesen az lenne a legjobb, ha téged is bevonnának, illetve egyezne a véleményetek. próbáld meg meggyőzni őket. kicsit kegyeletsértő, így, h a nővéred arca felismerhetetlen lett. beszélj velük!
Őszinte részvétem! Sajnos olvastam erről a balesetről, akkor is eléggé megrázott, borzalmas, ami történt
.
Könyörögj szüleidnek, ha kell sírva, hogy nem így szeretnél emlékezni a Nővéredre! Most rád kell gondolniuk, hogy milyen trauma lehet ez neked, ki tudja, mikorra hevernéd ki a látványt. Győzd meg őket, hisz szerintem a rokonok többsége, a barátok, az ismerősök, sőt szerintem a szüleitek se arra vágynak, hogy akárhányszor szóba kerül majd, az jusson eszükbe, hogy éppen eresztik le...
Tényleg fogadd őszinte részvétemet! Nekem is van egy nővérem, fogalmam sincs, hogy élném túl, ha történne vele valami...
20l
Nem hiszem hogy a szülőket sikerül meggyőzni.
A te helyedben kihagynám a temetés ezen részét.Vagy maradnék a ravatalózóban vagy olyan helyre állnék a sirnál ahol maga ez a leeresztés rész nem látszik.
Ilyen esetben ne azt nézd hogy ki mit szól hogy nem állsz ott,a nővéred biztos megérti miért nem akarod ezt végignézni a többi ember nem számit.
Én ezt tenném.
Kedves 09:49-es. Leírtad az én gondolatomat is. Pontosan ezek a szavak jutottak eszembe. A boncolásról inkább nem írnék semmit. Gyűlölöm az orvosokat. A nagymamám tüdőrákos volt, és fél év kellett ahhoz, hogy erre rájöjjenek a drága orvosok. Nem túlzok azzal, ha azt mondom, hogy 10 orvosnál is járt. És mindent találtak, csak rákot nem. Kihúzták a fogait, stb-stb. Februárban volt a temetése.
Sajnálom a tesódat és a babát, iszonyatos időszak következik most nektek. Nem értem ezt az üvegkoporsót. Mire jó ez? Talán a szüleid még látni akarják őket a legeslegutolsó pillanatban is.Nem tudok másra gondolni. Nem hinném, hogy nagyzolásról lenne szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!