Hogyan lehetne rávenni őket, hogy ne legyen boncolás, se üvegkoporsó?
A túl fiatal nővéremet és 3 hónapos kisfiát pénteken halálos baleset érte, azonnal meghaltak mindketten.
A nővérem felismerhetetlen lett (kisfián nem látszik semmi, mintha aludna), ezért nem akarom az üvegkoporsót, nagyon nem. Így is nehéz egymás mellett, mozdulatlanul tudnom őket, nem még ha földbe eresztéskor ténylegesen látom egymásba kapaszkodni élettelen testüket...
A másik téma a boncolás. Könyörgöm, miért? Miért kell megtudni, hogy pontosan miben haltak meg??? Könnyebb lesz attól, vagy csak perverz hajlamúak elégítik ki vágyaikat ezáltal?
Így sem fogom tudni soha feldolgozni az elvesztésüket... A rokonok viszont ragaszkodnak mindkettőhöz. A boncolást nem értem, de a koporsó valószínűleg nagyzolásból. Miért kell még így is ezt csinálni? Mintha csak a nővérem párját és engem kínoznának még ezzel is, vagy nem tudom...
19/L
Részvétem! Borzasztó ilyenről olvasni.
Aki életében nem írt egy papírt arról, hogy boncolást senki sem kérhet halála után, akkor a hozzátartozók kérhetik a boncolását. Vagy, ha ismeretlen okok miatt halálozott el, akkor is.
Én megértem, hogy ez fáj, és nagyon sajnálom ami történt, de a boncolást a perverz hajlamúak kéjelgéseként leírni több, mint felháborító, legalábbis így 6 év orvosi után. Az ilyen perverz vágyak miatt lehetséges az, hogy ennyit tudunk az ember anatómiájáról, és ez életeket ment. Rettentő önző dolog ezt megakadályozni. Én pl a szervdonációt is kötelezővé tenném, az elhunyton nem látszik kívülről és mások életét menti meg, vagy jelentősen javítja az életminőségüket. (pl vese, máj)
Őszintén szólva amikor az én testvérem halt meg nekem az volt az utolsó problémám, hogy milyen koporsóba kerül. Nem érdekelt, amíg tisztességesen el lett temetve. Egy temetés nem rólad vagy rólam szól, hanem az elvesztett szerettünkről, senki sem akar téged kínozni, másoknak ugyanúgy fáj, hanem a lehető legméltóbb temetést szeretnék a családtagjaiknak. És lehet, hogy le leszek szavazva, de szerintem önző vagy, ha csak a saját fájdalmadra tudsz gondolni, ilyenkor azon kattog az ember agya, hogy a másik embernek mennyivel hosszabb élet járt volna, hogy mennyire megérdemelte volna, hogy tovább éljen, milyen igazságtalan az élet, nem pedig magát sajnálja.
Ők voltak benne a híradóban? Elnézést ha tapintatlan volt a kérdésem. Amúgy őszinte részvétem.
Hogy a kérdésre is válaszoljak. A boncolás ez esetben valójában értelmetlen, egy balesetben lehet belső vérzés, de akár az ijedségtől szívmegállás is, a rázkódástól nagy mértékű agyrázkódás, szóval igazából bármelyik szervük sérülhetett. Felesleges felboncolni őket ezért, vissza már úgy sem hozhatja őket semmi. Ezt próbáljátok elmagyarázni a szüleidnek. Az üvegkoporsóról valószínűleg a temetkezési vállalkozó fogja őket lebeszélni, mert ahogy már előttem is írták, az üveg összetörne a föld alatt. Amúgy nem értem, hogy szegény nővéredet, aki felismerhetetlenségig összetört miért akarják a szüleid úgymond "közszemlére tenni". Sok embernek, legyen az felnőtt, vagy gyerek amúgy is elég trauma egy temetés, még akkor is, ha végig zárt fa koporsóban van az elhunyt. Nagyon sokakat megviselne szerintem, ha láthatnának egy felismerhetetlenségig összeroncsolódott hullát. Mindenképp beszéld rá édesanyádékat a fa koporsóra, de szerintem még ott is legyen letakarva a nővéred, ha esetleg nyitott koporsónál lesz a ravatal.
A nyitott nálunk is szokás (és ez Buda) de nem üveg.
balesetnél, mindenképp meg kell állapítani,hogy egyéb befolyásoló tényezők voltak-e, tehát kell boncolni. Márcsak a biztosítások miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!