Családom szerint ennyit már nem engedhetek meg magamnak. Igazuk van?
Autóval járok, így naponta elmegy benzinre 400 forintom.
150 ezret keresek, amiből 50-et haza adok (mert szüleimmel élek). Mindig otthonról viszek kaját a munkahelyemre, napi kaja költségem kb. 600 forint. Soha nem járok étterembe, moziba, színházba, edzőterembe, nem dohányzom, nem járok bulizni.
Igazuk van? Már ez a napi 400forint, hogy ne járjak tömegközlekedéssel is luxus és le kellene mondanom róla?
A 600 forintba benne van az otthonról hozott kaja.
Nem hiszem, hogy a fennt leírt költségvetés igaz rám, mert egy 20 éves 800 köbcentis autóval járok (Maruti).
Motorral biztos nem járnék... félelmetes, meg agybajt kapnának a szüleim..
Csak én használom a kocsit, mert apum nem szeret vezetni.
"kedves előző,az ember akocsit nem csak arra használja,hogy munkába menjen. hétvégi kirándulás, heti nagybevásárlás, esti randi...stb."
Kedves #8-as! Kérlek tanulj meg olvasni, és szöveget értelmezni (~gondolkodni), ez utóbbi a válaszolók többségére is vonatkozik, ugyanis mind kiakadtatok a havi 50-en(kaját is onnan kapja, szvsz. nem sok az 50...), míg a kérdés piszkosul nem erről szól...
Válaszomban leírtam, "és ebben csak a munkanapok vannak benne, hétvége, kirándulás, nyaralás, bevásárlás és ... nem. "
Ennek a számszerűsítését a kérdező életviteli szokásainak ismerete nélkül nem lehet, ezért nem is próbálkoztam vele, csak fölhívtam rá a figyelmét. Az emberek általában egy kocsi fönntartásának kalkulálásakor az általam felsorolt költségekkel nem számolnak, pedig, mint látható, ~2x-es összeg jön ki vele, amortizációval (amit szintén csak saccoltam, mert nem tudhatom, hogy a kérdezőnek milye van (lehet csak 200eFt--->150eFt/5év lenne...)) meg akár 4x! A lényeg a nagyságrenden van!
Na szépen összekutyultak itt mindent neked. Szerintem megengedheted magadnak. Dolgozol, haza is adsz pénzt, és a tömegközlekedés egy nagy rakás sz@r. Én utálom, hogy időhöz vagyok kötve, hogy sokan vannak, és bámulják egymást az emberek. :)
Egyszóval ne mondj le róla, ez egyáltalán nem luxus.
"Nem hiszem, hogy a fennt leírt költségvetés igaz rám, mert egy 20 éves 800 köbcentis autóval járok (Maruti)"
És kiszámoltad már? Nem hinni kell, hanem számolni.
Lehet a szüleid azért szólnak bele,mert azt szeretnék, hogy jobban spórolj,vagy hogy tegyél félre magadnak havonta több pénzt, hogy önállúsulj, illetve hogylegyen megtakarításod,nem?
Egyébként nem vészes szerintem a kiadásod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!