Kinek volt igaza ebben?
Tömblakásos lakótelepen lakunk, ahol én is lakok, az egy nagyon kicsike kis utca. Sok ember ismeri egymást stb.
Történt az ma reggel, hogy egy anya, a hisztis kisgyerekével REGGEL fél 6-kor elkezdett itt az utcába a lakások előtt beszélgetni valakivel. Ez még nem probléma. Viszont a gyereke olyan szinten és olyan hangerővel elkezdett reggel 5:30-kor hisztizni, hogy az valami eszméletlen. Az anyja nem zavartatta magát, próbált ő hangosabban beszélni, hogy a gyerektől meghallja a másik illető.
És itt kezdődött a dolog. Elkezdett 2-3 ember kiszólni neki, hogy aludni szeretnének, meg a többi ember is aludni szeretne, úgy hogy csitítsa el a gyerekét vagy menjen el. Az anya természetesen felháborodott és nekiállt torkaszakadtából üvöltözni. És ez így ment még 10 percen keresztül, mire több ember is kiszólt, hogy fejezze be a cirkuszolást, és vigye el a gyerekét.
Ennyi a történet. Kinek volt igaza? Mert én azzal tényleg nem értek egyet, hogy korán reggel fél 6-kor tutultatni kell a gyereket, minimális más iránti tekintet nélkül, de legalább rászólhatott volna, de nem tette....
Kinek van igaza? És miért?
Ismertek hasonló eseteket? Kíváncsi vagyok a véleményetekre ! (előre is köszi)
Jah megoldási javaslatot elfelejtettem: mikor elhaladsz a kölyök mellett, aki épp hátborzongató frekvencián visít, rá kell nézni olyan szigorúan, hogy ölni lehet a tekinteteddel, és megszólalni 200 Db-el, hogy "CSEND!" A legtöbb kölyök megijed, amikor csinálom, és egyből elhallgat. Ha mégis újrakezdi, csak az ujjamat kell felemelnem, és máris kuss van :) Igaz ennek anyukák nem szoktak örülni, de hát nevelje meg, és akkor nem lesz ebből probléma.
Félreértés ne essék: NEM azzal van a bajom, ha a gyerek hisztizik egy kicsit a túrórudiért a boltban, és belátható időn belül abbahagyja, de ha már fél órája visít magát földhöz verve taknya folyatva egy áruház kerllős közepén anélkül, hogy liberális anyukája nevelni próbálná, akkor jön az én módszerem.
Nem azt mondom, hogy üsse meg, mert erőszak nélkül is meg lehet gondolom nevelni.
De gondolom az se "minta anyukás" viselkedés, hogy hagyja hisztizni, hagyja hogy torka szakadtából üvöltsön a semmiért, hagyja hogy a földhöz verje szinte magát stb...persze senki sem szereti az üvöltő gyerekeket, akik nem csak kicsit hisztiznek és abbahagyja hanem rendesen akár órákig...
Nem cigány volt.
Meg olyan helyen is lakok (városra értem) ahol nincs vagy csak nagyon kevés van.
nálunk is volt ilyen sztori
az iroda pont egy lépcsőházhoz van építve, ahol egy nap hangosan labdáztak a gyerekek.
nos a lépcsőházban van a kuka, kivittem a szemetet, és ahogy láttam a boldog, kipirult gyerekarcokat, mosolyogva megjegyeztem, hogy olyan jót labdáztok, olyan hangosan, mert így az igazi és jó, ugye?(tudom, idétlenül jött ki a mondatom, a gyerekek is csak lestek)
na ebből az lett, hogy az egyik asszony(nemtom szülő e vagy mi) pár óra múlva becsörtetett az irodába, megkeresett engem a legnagyobb hanggal el kezdett ordibálni, hogy ne merjek rászólni a gyerekekre, hogy nincs jogom hozzá meg hasonló, én meg vissza kellett hogy üvöltsek (a parasztok, csak a parasztstílusból értenek-tapasztalat) hogy nem oktattam ki semmilyen gyereket, fogja fel, és be ne merje többet ide tenni a lábát.
másnap a gyerkek falhoz passzolták egész du a labdát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!