Más családokban is a kisebb gyerek mindenből kevsebbet kap?
A nővérem és köztem 4 év van, és ezzel az indoklással ő mindenből többet kap, több ruhát vesz neki anyu, több zsebpénzt kap, ékszereket, bár azok "csak" bizsuk, nem igazi ékszerek, testápolási cikkeket stb.
De most őszintén hogy lehet ezt csinálni egy gyerekkel? Hogy együtt elmegyünk vásárolni, és én csak nézem, hogy a nővérem ruhatáráát újabb 2 nadrággal és 4 pulcsival bővíti anyu, én meg nem kapok semmit? Mert így szokott ez kinézni. Én csak akkor kapok valamit, ha már nagyon muszáj, túlságosan elkopott a farmerem vagy kiszakadt a pólóm, egyébként alig van egy pár normálisabb ruhadarabom...
Én 12, nővérem 16.
Ugyanannyit segítünk mindketten, el is várják otthon, minden nap kapunk feladatot, mosogatás, porszívózás, kutya megetetése...
Anyuék mindég azt a dumát hajtogatják, hogy ő az idősebb, neki több kell...
Szerintem egyszerűen csak arról van szó, hogy ő a kedvencük.
Én is ugyanolyan jól teljesítek az iskolában, szinte csak ötösöket hozok haza, de mégis.
szerintem ne gondold, hogy ő a kedvenc.
ennyi idősen én is sokszor a nővérem kinőtt ruháit kaptam meg. ő meg pont abban a (kamasz) korban van, amikor talán a kelleténél nagyobb jelentőséget is tulajdonít az öltözködésnek.
Az oké, hogy neki több kell.
De én nem tudnám megtenni a gyerekeimmel hogy amíg az egyiknek veszek valamit, a másiknak semmit.
Pláne így hogy mondjuk ki, senkinek sem kell 20 pulcsi meg 35 nadrág. Az egy dolog, hogy ha szüksége van rá megkapja, esetleg néha egy-egy plusz csecsebecse szóba jöhet, de ilyen nincs.
Én is elég rendes kivételezést látok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!