Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A testveretek epp valofelben...

A testveretek epp valofelben van a felesegetöl, van harom közös gyerekük, es te vagy az egyik gyerek keresztanyja. Hogyan szerveznetek a bulit, kinek van prioritasa szerintetek?

Figyelt kérdés

Szeretnem mindannyiukat meghivni a születesnapomra, de a testveremnek mar van uj parja, es a volt feleseg nem hajlando közös legterben lenni a növel (a testveremet meg elviseli a gyerekek miatt).

A testveremre legyek tekintettel, - a parjat mellesleg nagyon kedvelem es mindenki mas a csaladban -, vagy a volt felesegre es a gyerekekre? Akkor viszont a testveremet zarnam ki a bulibol, ahol minden egyeb csaladtag ott lesz. Nem akarok senkit megbantani. Mit tennetek?

2012. márc. 20. 20:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
25%

Ha valaki egy 3 gyerekes apával kezd (függetlenül akkor, hogy még házas-e vagy sem), akkor el KELL fogadnia, hogy a gyerekek lesznek az elsők mindig.

Úgyis lesznek események, amin együtt lesz anyuka és apuka: mondjuk a gyerekek szülinapja, ballagások, esetleg szülői értekezlet (jobb esetben). Ez jó "gyakorlás" lesz az új barátnőnek.

2012. márc. 20. 21:04
 12/20 A kérdező kommentje:
Azzal nincs gond, hogy a gyerekek ne lennenek az elsök, ezzel a lany is egyetert, szerintem nagyon normalisan all a dologhoz, inkabb a testverem szeretne, ha ö is jönne, mert ö a tarsa, es ugy van vele, hogy ugyanugy joga van elmenni a csaladi esemenyekre, mint a volt felesegnek, mivel mar ö is a csaladhoz tartozik. Szeretne felesegül venni.
2012. márc. 20. 21:08
 13/20 anonim ***** válasza:

Mikor váltak el?

Mióta van együtt az új párjával?

2012. márc. 20. 21:27
 14/20 anonim ***** válasza:
Még nem váltak el, írta is a kérdező, hogy válófélben vannak.
2012. márc. 20. 21:38
 15/20 anonim ***** válasza:
Bocsánat, tényleg. :-)) Akkor így kérdezem: mikor "szakítottak"? Nem a "ki miatt szakítottak" miatt kérdezem, csak szerintem nem mindegy, hogy pár hónapja van együtt az új barátnőjével vagy mondjuk 1,5 éve.
2012. márc. 20. 21:43
 16/20 A kérdező kommentje:
Tavaly januarban költözött el a felesegetöl, röviddel azutan jött a lany, nyar elejen meg odaköltözött tesomhoz, tesom miatt, hogy a gyerekek közeleben lehessen es együtt is lehessenek. Tesom addig többszaz kilometert ingazott heti rendszeresseggel. A gyerekek ismerik öt, a ket kisebbik szereti is, a nagyobbik - pubertaskorban van - erthetöen utalja, ö ilyen korban van, a volt feleseg meg ugy csinal, mintha nem is letezne. Ez az alapfelallas, ebböl kellene valami jot összegyurni.
2012. márc. 20. 21:52
 17/20 anonim ***** válasza:
52%
A volt feleségnek kéne félretenni az érzéseit, mert a szülinapod csak egy a sok közül. Nem kéne, hogy a gyerekek érezzenek a szituàciòbòl bármit is, mert még jobban sérülni fognak.
2012. márc. 20. 22:07
 18/20 anonim ***** válasza:

Hát igen, akkor ez már egy komoly kapcsolat :-( Nehéz helyzet...

Próbálj meg még 1x beszélni a feleséggel. De ha nem megy, én még mindig az "új barátnő ne jöjjön" megoldásra szavazok :-(

2012. márc. 20. 22:08
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a testvéred élvez prioritást, a volt feleség és a gyerekekkel szemben is. (A testvér szorosabb kapocs, mint a keresztszülőség és nagybácsiság.) De én meghívnék mindenkit, intelligens emberek pont a gyerekek miatt nem balhéznak. Aki akar, jön, aki nem akar, nem jön. A gyerekek jöhetnek az apjukkal, vagy nem?

Ha nem, akkor tesó és új barátnő, egyértelmű.

2012. márc. 21. 10:01
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszi a valaszokat. Beszeltem a tesommal, elmondtam neki kb. ugyanazt, amit ide leirtam, hogy nekem ez dilemma, es hogy szerinte mit tegyek. Ö azt mondta, hogy ne aggodjak, ö nem megy akkor a baratnöjevel, hanem majd mi negyesben valamelyik este megünnepeljük a szülinapomat. Szoval lemondott a reszvetelröl a többiek javara. (Öszinten megmondva a volt feleseget nem volt kedvem felhivni, mert tudom, hogy nem jött volna el akkor a gyerekekkel, ha a tesomek is jönnek.) Hat ennyi a törtenet, megoldodott. Viszont örülnek, ha ez jövöre mar nem lenne dilemma... Bar ez is csak az exen mulik.
2012. márc. 21. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!