Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogilag lehet bármi követelése...

Jogilag lehet bármi követelése az "apukának"?

Figyelt kérdés

Húgom 17 évesen teherbe esett, az apuka még a szülés előtt Amerikába költözött. Nem vette a babát a nevére, sosem látta, nem érdeklődött felőle. Húgom 2 évvel ezelőtt meghalt, azóta én nevelem a kisfiút most már a párommal. Van egy 6 hónapos kislányunk is, a kisfiú most 6 éves.

Apuka felbukkant, viszont mi nem engedtük, hogy találkozzon a gyerekkel. Most azzal fenyeget, hogy feljelent a gyámügyön hogy bántalmazzuk a kisfiút meg hogy az "igazi gyerekünk" nekünk fontosabb és elnyomja az ő gyerekét. A lényeg: mostantól szeretné ő nevelni.

Anyagilag sokkal jobban áll, mint mi; de mi sem szenvedünk semmiben hiányt.

Szerintetek mi jár ilyenkor az apának?

2012. márc. 20. 17:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%

Beadhat egy apaság megállapítása iránti keresetet, aztán indíthat gyermekelhelyezési pert.

Az, hogy nem tartott kapcsolatot eddig a gyerekkel, nem zárja ki, hogy most hozzá kerülhessen.

Mindenképpen sor fog kerülni környezettanulmányra és pedagógiai szakvéleményre, hogy kiderüljön, a gyereknek hol lenne jobb helye. Mivel már 2 éve ti nevelitek, 99%, hogy a bíróság is így fog dönteni

2012. márc. 20. 17:19
 2/15 anonim ***** válasza:
79%
Míg nincs a nevén a gyerek, szerintem semmi nem jár. Viszont, ha bebizonyítja, hogy az övé, fél évre visszamenőleg követelhetitek rajta a gyerektartást. Ha elhelyezést kér, jó esélyetek van, hogy nem kapja meg /sajnos a mai magyar jogrendszerben előfordulhat, hogy mégis neki ítélik/.
 3/15 anonim ***** válasza:
77%
Semmi joga nincs most,mert gondolom apasági nyilatkozatot se tett... Szóval jelenleg olyan,mintha nem ő lenne az apa,ezért joga sincs hozzá. Ha csináltatna dns vizsgálatot és kiderülne,hogy ő az apa,akkor lenne joga hozzá szerintem.
 4/15 anonim ***** válasza:
70%
Hivatalosan nálad van elhelyezve akkor a gyerek?te vagy a gyám?nem fogják kiszakitani a környezetéböl a 6 éves gyereket,és adni egy vadidegennek!föleg nem egy apának aki lelécelt.ilyen nincs.hiába vérszerinti.meg hat a nevere se vette.
2012. márc. 20. 17:20
 5/15 anonim ***** válasza:
12%
nem foják neki itélni,de egy ügyvéd kelleni fog.az apák amugy is hátrányban indulnak itthon(hál Istennek).
2012. márc. 20. 17:22
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
Nem értem, most meg mit akar attól a gyerektől, akit nem is ismer. Hogyan talált rátok? Remélem, nem kapja meg.
2012. márc. 20. 17:23
 7/15 A kérdező kommentje:

A gyerektartástól visszamenőleg nem hiszem, hogy megijedne :-( De azért bepróbálkozunk vele, hátha

Igen, hivatalosan a gyámja vagyok. Húgom beteg volt, írt erről rendelkezést, amit a gyámügy elfogadott.

Az számíthat valamit, hogy annó mi költöztünk, hogy a kisfiút ne kelljen kiszakítani a környezetéből?

2012. márc. 20. 17:25
 8/15 A kérdező kommentje:

6-os: az anyukája vehette rá; ő szerette volna nevelni, de nem így lett. Nem is láthatja a gyereket szerencsére. Pedig hetekig azzal volt tele a falu, hogy a húgom tönkreteszi a fiát egy kis kellemetlenség miatt (abortusz). A baba születése után húgom el is költözött a faluból, akkor le is álltak. Csak a másik fiúk nem akar gyereket, így maradt a meglévő unoka.

Szerintem sincs jogi esélye, erkölcsi meg pláne.....

Láthatási jogot viszont kaphat, jól gondolom?

2012. márc. 20. 17:30
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom a húgodat és titeket is!

Remélem nem kapja meg az apa a gyereket,bár már a kisfiú is szépen eltudja mondani hogy veletek akar maradni:)

2012. márc. 20. 17:51
 10/15 anonim ***** válasza:
Semmi esélye nincs. Ő nem is apa, a jogi értelemben. Apaságit sem tett. Semmi köze a gyerekhez. DNS tesztet legfeljebb te kérhetnél, te neveled a gyereket. Ha eddig nem kellett, akkor felejetsék el, és nincs olyan hivatal -aki bejelentésre- neki hinne, aki sosem látta a gyereket, sosem volt nálatok, és mégis tudja, hogy milyen gonoszok vagytok szegény gyerekhez...
2012. márc. 20. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!