Miért nem érti meg a párom, hogy nem tudok mindenhez jópofit vágni?
Próbáld meg megbeszélni vele ezt a buli helyzetet. De nem is ez a fő probléma, hanem a gondolkodás módja, életvitele. Mert ha ezt ki is hagyja, lesz még sok buli és mindegyik előtt megbeszélést tartani, hát...
Szerintem nem ilyen fickó való neked, gondolkodj el a szakításon. Én biztos nem bírnám ki, ha párom ilyen bulikba járkálna.
28/N
Én is ezt javaslom.
Még a buli előtt ülj le vele, és mondd meg neki (nem veszekedve, hanem őszintén), hogy amit ő csinál, az neked fáj. Ha szeret téged, át fogja gondolni.
Valószínű, ő nem elég érett még egy komoly kapcsolatra, de ha fontos vagy neki, rá kell ébresztened, hogy neked más igényeid vannak. A szereted megmutatkozik a neki nyújtott szabadságban is.
De biztos hogy ez így a helyes? Ennek a sorozatos fájdalomnak nem lesz jó vége. Nem lehet pórázon tartani, ez keménységgel nem megy. De a bulizás, a szórakozás valahogy nem fér bele egy komoly párkapcsolatba - még ha ezen sok "nyitott" gondolkodásmódú olvasó fel is hördül. Ez a nyitott dolog már a hetvenes években csúnyán elbukott, de azóta a fiatalok újra és újra megpróbálják.
Azt látom, hogy te egy érett, belsőséges kapcsolatra vágyó nő vagy, bizonyára már a gyermek is szerepel a vágyaid között. Gondold csak el, a gyermekkel való felszaporodott teendőidbe beleférhet-e egy ilyen bulizós férj?
Számíts rá, hogy amikor leülsz vele beszélgetni, ő nem téged választ majd, hanem a haverokat, és a bulit. Nagy ám annak a vonzása. De ha ez így lesz, akkor mérhetetlen sok fájdalomtól csalódástól, depressziótól, zokogástól, és mások (pld a szüleid) rosszallásától kíméled meg magad.
Az én baráti körömben nagyon sok a srác. 30 körüliek, hasonló gondolkodásúak, mint a te párod. Én imádom őket, mert jó fejek, de semmi pénzért sem lennék a barátnőjük, én nem tudnám elviselni, amit művelnek. 2 srác is van, akiknek pici gyerekei vannak, mégis minden héten legalább 2x elmegy a többiekkel kocsmázni, utána pedig bulizni, meg ami még ezeken kívül akad program (hétköznap du. biciklizni stb.) Ahelyett, hogy a családjával lennének.
A társaság férfi tagjai mindig ilyen volt, hogy állandóan haverok, hétköznap is, ökörködés, kocsmázás stb. Én teljesen meg voltam róla győződve, hogy ahol baba van, ott ez előbb-utóbb nagyon lecsökken. Hát nagyot tévedtem. Nem így van.
Kedves Kérdező!
Ha egyszer már így jártál vele, akkor viszont jelenleg határozottan nyeregben érzi magát. A beszélgetésben említsd meg, hogy te igyekeztél, de nem tudod a bulizós életet bevállalni.
Az én magánvéleményem az, hogy igen-igen bölcsen teszed.
Ha már komoly a kapcsolat, a bulizás már sehogyan sem fér bele. Milyen példa az a gyerekeknek? Részegen látni a szüleiket? Vagy ha nem is részegen, csapodárnak, szabad szájúnak, romlott erkölcsűnek, bagóval a szájában, cigitő, piától bűzösen? Miért nincs jó illata vajon a szórakozóhelyeknek?
Kedves Alexandra,a 30 éves korú bulizós, családos társaság most még nagyon szépnek tűnhet. Biztos vagyok benne, hogy a viharfelhők máris gyülekeznek. Nézd csak meg majd a társaságodat - és talán majd a te kapcsolatodat - hol lesz az majd 10 év múlva? Addigra a "társaság" tagjai hány kapcsolatot fognak "felemészteni"?
A mai bulikultúra teljes zsákutca, az emberiség csődje. A fiatal kori csapongás később szégyenfolt. Mint a tetoválás. Mi van akkor, amikor a régmúltban bulis anyukának lázasan azt mondják a csemetéi, hogy a szörnyű rajzfigurával verekednek álmukban? Ilyet is hallottam. anyuka aztán már lemosná, levakarná!
A buli, az "élet élvezése míg lehet" keservesen megbosszulja magát később. A "még lehet" szokássá alakul. Amikor annak a kornak vége, hiányérzet keletkezik, és a buli tovább folyik.
De mindenkinek megvan a joga hozzá, hogy elrontsa az életét úgy, ahogy akarja. De a másikra azt ha lehet, ne kényszerítse rá.
A kapcsolat kompromisszumokból áll, mindkettőjük kompromisszumaiból. Egymáshoz kell csiszolódni.
Ha kedves kérdező, szereted a fiút, és nem vagy képes kidobni, fel kell venned a temperamentumát, és menj vele bulizni. De ha ragaszkodsz a normális élethez, véget kell vetned a kapcsolatodnak.
Hát, nekem nem tűnik szépnek. Én nem tudnám elviselni, teljesen más az értékrendem, mint nekik. Azért is írtam, hogy én semmi pénzért nem lennék a barátnője egyik haveromnak sem. Igazából nem is értem a dolgot, hogy miért szültek nekik gyereket a barátnőik, hiszen azelőtt is ilyenek voltak. Vajon azt gondolták, ha meglesz a gyerek, akkor azzal otthon lehet tartani őket? Hozzáteszem mindenhol becsúszott gyerekről van szó, ill. pontosabban az egyiknél tervezték, csak későbbre...
Bár az is tény, hogy a srácok elég sokat panaszkodnak, nem kizárt, hogy menkülnek otthonról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!