Miért vállalnak az emberek több gyereket amikor egyről sem tudnak gondoskodni? Ez nem felelőtlenség?
Van egy fiatal 22-25 közötti nő. Volt egy párja aki eltartotta, közben gyerekük született. Aztán a nő lelépett egy másik férfivel. A férfi hébe-hóba dolgozik, több albérletből kellett elmenniük, kölcsönből éltek napról napra.
Most született még egy gyerekük, és 1-2 éven belül terveznek még egyet. Az anya az első szülött gyerekéről nem gondoskodik, a nagyszülők nevelik.
Az exéhez jár kölcsönért (ő meg ad, de csak a gyerek miatt), hogy legyen mit enniük.
Állítólag rájuk szállt a Gyámügy is. Vélemények?
És nem ők az egyetlen "szülők"...
Te már kérdezted a konkrét esetet, kb 1 hete, igaz?
Ha nem, akkor keress vissza, jelenlegi feleség írt, hogy a férje kislányát ők nevelik, meg anyuka fél éve nem is kíváncsi rá, de az új kapcsolatából már pottyant is a 2., de nincs pénze, és a volt férjéhez (kérdező jelenlegi férje) jár kölcsönkérni, hogy a mástól való gyerekének legyen tápszer.
Miért vállalnak gyereket rossz körülmények közé?
- így megfogja pasit, mert ha kell a gyerek a férfinak, akkor a nő lakhatása is meg van oldva, főleg, hogy bevétele sincs, hogy albérletet fizessen (van 1-2 ilyen ismerősöm)
-vagy nincs iskolája, se munkája. Nem kap semmi pénzt, munkanélkülit sem, így egy újabb gyerek nem gond, mert otthon van amúgy is, és az plusz pénz: gyes+családi+szülési+szociális segély. Szóval abszolút rövid távon gondolkodnak. Ruha van az előzőről. meg játék, ezeket amúgy is ad a Máltai is pl. ovis sulis kaja 3 gyerek után ingyen van....
Tudom, ritka ,de: mert amikor vállalták a 3-4 gyereket, úgy gondolták, fel tudják nevelni.
Aki viszont a semmire vállal gyereket: semmi közöm hozzá egészen addig, amíg nem az én pénztárcámból akarja etetni őket. De ez a "minek veszel márkás ruhát, adj inkább a szegényeknek" nekem undorító. Azért dolgozok, hogy a gyerekemnek mindene meglegyen. Szoktam adakozni, de az ilyen beszólogatások nagyon kikészítenek.
Primitív emberek körében ismeretlen fogalom a tudatos családtervezés, ennyi a titka.
26 N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!