Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Létezik az, hogy egy szülő...

Létezik az, hogy egy szülő még csak nem is sejti azt, ha a gyerekét agyba-főbe szekálják az iskolában?

Figyelt kérdés

Nem rólam van szó, az osztálytársam ez a lány.

Megkérdeztem valamelyik nap tőle, hogy miért nem kéri meg a szüleit, hogy legalább beszéljenek az ofővel az érdekében, mert elég sokszor zavart és nem összeszedett, s habár szinte csak 5-ösei vannak, láthatólag nagyon magányos, és ezt az ofő is már szóvá tette neki. S azt mondta nekem, hogy szégyelli otthon megmondani, hogy csúfolják, mert biztosan rá kennék az egészet, hogy ő a gyenge, s mért nem védi meg magát. Meg egyébként sem kérdezik meg sokszor tőle, hogy van, leginkább a tanulást nyomják neki.

De kérdezem én, létezik, hogy a szülők ebből semmit sem észlelnek? Hogy habár nincs különösebb gond vele, és csak 5-ösöket hoz haza, mégis visszahúzódóbb, csendesebb lett? Legalább ennyit észre kellett volna venniük, ha már arra nem tudnak következtetni, hogy mi történik a suliban?

2012. márc. 19. 08:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Sajnos igen. Én egyszer szóltam, el lett intézve azzal, hogy "Ne hallgass rájuk", ha tanár b*sztatott, akkor meg "Ő a tanár, ő felnőtt, neki van igaza!"

Törődni kéne azzal a gyerekkel, mert felgyűlik benne a sok sérelem, és v.mi hatalmas hülyeséget fog csinálni!

21/L

2012. márc. 19. 14:06
 12/15 anonim ***** válasza:
Alapjáraton jó családokban is megtörténik ilyesmi, nemcsak ilyen szülőknél (már bocsánat, de ahol csak a tanulást nyomatják meg csak a tökéletes a jó és cikizik a gyereket, ha elbukik vagy ha sír mondjuk, mert nem elég erős, főleg ha lány, azok nem szülőnek valók... az én szüleim is ilyesmik voltak, de nem ennyire azért). Azért egy tiniben megvan az a fajta büszkeség (de még egy kisebb gyerekben is), hogy már nem akar a szüleire támaszkodni, erős akar lenni, saját maga akarja megvívni a kis harcait, ki akarja próbálni, egyedül, segítségkérés nélkül hogy bírja... lehet, hogy ő is ilyen típus, meg akarja keményíteni magát, hogy ő ezt ki fogja bírni. Lehet, érdemes még egyszer felhozni a pszichológusos témát, mondván nem ciki és nem gyenge, ha felvállalja az érzelmeit és a félelmeit, és segítséget kér vkitől.
2012. márc. 19. 17:41
 13/15 anonim ***** válasza:

12. vagyok...

Engem egyébként meg pont a szüleim miatt piszkáltak gimi (8osztályos) első pár évében, mert baromira nem akartak hagyni önállósodni, és az orvos!!!! anyám annyira túlféltett az allergiám miatt, hogy nem volt hajlandó egyedül elengedni gólyatáborba, meg 8.-ban amikor nem működött a telefonom osztálykirándulás alatt (de más telefonjáról fel tudtam őket hívni), képesek voltak hazavinni kocsival, csak mert "aggódtak", amikor semmi bajom nem volt, és látták, hogy milyen ciki nekem...

na, kb. 2x szóltam nekik emiatt, hogy miattuk szekálnak, mármint hogy azért, mert nem engednek önállósodni, és tényleg sokkal később önállósodtam, mint a többiek (7.-ben úgy kellett kikönyörögnöm 13 évesen, hogy ne kocsival jöjjenek értem, hadd menjek tömegközlekedéssel... amikor a többiek rég azzal jártak, meg mindig percre pontosan tanítás után ott kellett lennem a suli előtt, nem engedték meg, hogy ott maradjak beszélgetni, alig engedtek el egy délutáni programra is stb.)... na, akkor nemhogy elgondolkodtak volna rajta, hanem jött az, hogy nekik ne mondja meg pár taknyos, hogy hogy neveljék a gyereküket, meg lehetne annyi eszem, hogy nem foglalkozom velük... de hát azért mégiscsak nap mint nap össze vagyok velük zárva meg be kell illeszkednem, de ez nem jutott el az agyukig. Azt már utána nem is említettem, hogy a szintén részint miattuk bekövetkezett pszichés köhögéses betegségem miatt meg az asztmám miatt is piszkáltak (de az asztam miatt is igazából azért, mert csak mert nehogy befulladjak, jöttek velem gólyatáborba, és nem hagytak nyugtot)... mondjuk ahogy értünk, komolyodtulük, nk, a gimis évek végére ez abbamaradt, de addig kínszenvedés volt. Egy csomó szülő úgy reagálja le, hogy miért foglalkozol velük, LEHETNE TÖBB ESZED... azt várják el, hogy egy tini legyen annyira tisztában az öntudatával és az értékeivel, mint egy felnőtt, amikor ez messze nincs így... gyakran még azt sem tudják, mit akarnak az életben, kik ők valójában, csak be akarnak illeszkedni abba a bizonyos társaságba...

szóval ha ezt nézem, megértem, hogy egyes gyerekek miért nem a szüleikkel beszélik meg (főleg mert gyakran pont a nevelésből ered, amiért cikizik őket).

2012. márc. 19. 17:58
 14/15 anonim ***** válasza:

Vagy nem akarják észrevenni vagy nem érdekli őket.

Engem is bántottak általánosban (csúfoltak, megvertek, elvették a dolgaimat). Amikor otthon elmondtam közölték, hogy én a tanulással foglalkozzak ne mással. Van ilyen.

Egyet tehetsz: próbáld megvédeni a lányt.

2012. márc. 19. 18:16
 15/15 anonim válasza:
Szerintem létezik. Ha a szülő elvan foglalva a munkájával, akkor a legtöbb amit tesz a gyerekéért amikor hazaér, hogy megkérdezi felelt-e, milyen jegyeket szerzett. Viszont, amit nem értek, hogy a leányzó miért nem tesz semmit ez ellen? Mindig azokat az embereket bírják, akik tudnak alkalmazkodni, ez a lány úgylátszik az eszén kivül nemsokra viszi a külvilágban. Próbálkozzon barátkozni, még ha nehéz is, pont a jó ésszel lehetne jobban barátkozni amúgy. A stréberebb fajtákat nem szokták kedvelni általánosságban, de erre az a módszer, h a barátaira is fordítson időt, menjenek el bulizni és nem lesz gond. Különben érződik 1 személyen ha lelki terror alatt él, avagy folyamatosan piszkálják, szóval a szülőkön van a fő hangsúly, hogy miért nem figyelnek a gyerekükre.
2012. jún. 12. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!