Milyen ételek számítanak nálatok "lukus" terméknek? Ami mondjuk heti szinten hiányzik de régebben volt, illetve lehetne de valamiért mégis lemondotok róla pl: alergia, másik családtag miatt?
Nálunk anyukám nagyon figyel az egészségére, sok mindent termesztünk magunk illetve szomszédokkal cserebelérve jutunk változatos gyümölcs, zöldséghez.
A kistesóimnak a vörösáfonya mi ilyen mert sokáig nem
becsülték ezért nem kaptak de már szeretik s beoszták ha van. Anyu az olajos halakról mondott le mivel annyira átható, büdi szűmunkra az illata s sokat nyafogtunk miatta.
Amit tudok, hogy mi mégis beválaljuk az az ásványvíz vagy szóda mert nagyon szeretjük illetve tea fogy naponta 3-4l de úgy csináljuk, hogy nem egy pohár/egy filter hanem mondjuk 1l-1;5 liter egyhez.
A krumpli nálunk is sláger, már nagon várom az első ujkumplikat a kertből petrezselyemmel. :)
Minőségi üdítő, bio dolgok.
Meg amit más válaszoló is írt: lazac, kaviárt stb; mondjuk ilyet még sosem vettem, nem vitt rá a lélek hogy ennyi pénzt kidobjak.
Általában mindenből "sokat" veszünk akkor, amikor akciós, és berakjuk a spájzba, mélyhűtőbe.
Hát ha megtehetném, akkor mindenki asztalára odatenném azt, amit szeretne....
Olvasgattam a válaszokat. Kérdeztem a 11 éves lányomat, neki mi a luxus. Azt mondta, hogy egy tengerparti nyaralás. (Balatonra szoktunk menni, 1 hétre). Mondom ételben: erre a tatár beafsteak. (1 évben kb. 2-szer étteremben eszünk). Mondom, oké, gyere ide, és felolvastam neki, hogy sokaknak a tej, sajt....
Szóval szomorú nagyon. És ha tehetném...
15:15-nek:
Csinált te pizzát,olcón kijön sok és finomabb mint a rendelt.
(ha kolis vagy,süsd meg otthon,2-3 napig eláll)
A lazac és kagyló, én nagyon szeretem, de havi szinten max egyszer veszek. Bár megengedhetjük magunknak, de nekem elég a havi 1 alkalom, vagy van amikor egyáltalán nem veszek hónapokig.
Minden egyebet megveszünk, ami mindig van a hűtőben az a sajt, felvágott, tejföl, tej, majonéz, virsli, tojás.
Zöldséget, húst azt a szülőktől kapjuk mivel mindkét szülő tart sertést, tyúkot és veteményez.
Szomorúan olvasom, hogy az alap dolgot sokaknak már a luxust jelenti. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!