Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen ételek számítanak...

Milyen ételek számítanak nálatok "lukus" terméknek? Ami mondjuk heti szinten hiányzik de régebben volt, illetve lehetne de valamiért mégis lemondotok róla pl: alergia, másik családtag miatt?

Figyelt kérdés

Nálunk anyukám nagyon figyel az egészségére, sok mindent termesztünk magunk illetve szomszédokkal cserebelérve jutunk változatos gyümölcs, zöldséghez.

A kistesóimnak a vörösáfonya mi ilyen mert sokáig nem

becsülték ezért nem kaptak de már szeretik s beoszták ha van. Anyu az olajos halakról mondott le mivel annyira átható, büdi szűmunkra az illata s sokat nyafogtunk miatta.

2012. márc. 18. 12:33
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

Amit tudok, hogy mi mégis beválaljuk az az ásványvíz vagy szóda mert nagyon szeretjük illetve tea fogy naponta 3-4l de úgy csináljuk, hogy nem egy pohár/egy filter hanem mondjuk 1l-1;5 liter egyhez.

A krumpli nálunk is sláger, már nagon várom az első ujkumplikat a kertből petrezselyemmel. :)

2012. márc. 18. 15:49
 32/42 anonim ***** válasza:
100%
Na nekem mondjuk a teán kéne spórolnom, de ezt még meghagytam magamnak úgy, ahogy szeretem. Lehet, hogy ez lesz a következő. Ez még az a luxus, amire azt mondom, hogy oké. Mert én minden reggel, és majdnem minden délután megiszom egy bögre erős teát, szóval két deci víz + 1 filter. Viszont mondjuk nem kávézom, mert azt nem szeretem. Nyilván gazdaságosabb lenne úgy, ahogy ti főzitek, csak az nem ébreszt fel reggelente.
2012. márc. 18. 16:32
 33/42 anonim ***** válasza:
100%
Én rizst, csirkemellet és zöldséget eszek, diéta miatt. No, ezeken kívül minden hiányzik :)
2012. márc. 18. 16:49
 34/42 anonim ***** válasza:
35%
kicsit irigylem itt azokat akik beérik a hús nélküli ételekkel, mert a hús igen drága és nekem naponta 1-1,5 kg húsból kell csinálnom valami kaját, olyan nem lehet, hogy nincs hús az asztalon. ÉN szívesen megeszem a palacsintát, a tésztaféléket, de a párom nem bír hús nélkül létezni.
2012. márc. 18. 17:14
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Minőségi üdítő, bio dolgok.

Meg amit más válaszoló is írt: lazac, kaviárt stb; mondjuk ilyet még sosem vettem, nem vitt rá a lélek hogy ennyi pénzt kidobjak.

Általában mindenből "sokat" veszünk akkor, amikor akciós, és berakjuk a spájzba, mélyhűtőbe.

2012. márc. 18. 18:53
 36/42 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha megtehetném, akkor mindenki asztalára odatenném azt, amit szeretne....

Olvasgattam a válaszokat. Kérdeztem a 11 éves lányomat, neki mi a luxus. Azt mondta, hogy egy tengerparti nyaralás. (Balatonra szoktunk menni, 1 hétre). Mondom ételben: erre a tatár beafsteak. (1 évben kb. 2-szer étteremben eszünk). Mondom, oké, gyere ide, és felolvastam neki, hogy sokaknak a tej, sajt....

Szóval szomorú nagyon. És ha tehetném...

2012. márc. 18. 20:13
 37/42 anonim ***** válasza:

15:15-nek:

Csinált te pizzát,olcón kijön sok és finomabb mint a rendelt.

(ha kolis vagy,süsd meg otthon,2-3 napig eláll)

2012. márc. 18. 20:45
 38/42 anonim ***** válasza:
15%
#30: Szóval nem telik, csak egészséges ételre? :P
2012. márc. 18. 20:49
 39/42 anonim ***** válasza:

A lazac és kagyló, én nagyon szeretem, de havi szinten max egyszer veszek. Bár megengedhetjük magunknak, de nekem elég a havi 1 alkalom, vagy van amikor egyáltalán nem veszek hónapokig.

Minden egyebet megveszünk, ami mindig van a hűtőben az a sajt, felvágott, tejföl, tej, majonéz, virsli, tojás.

Zöldséget, húst azt a szülőktől kapjuk mivel mindkét szülő tart sertést, tyúkot és veteményez.

Szomorúan olvasom, hogy az alap dolgot sokaknak már a luxust jelenti. :(

2012. márc. 19. 17:01
 40/42 anonim ***** válasza:
Mi ketten vagyunk, a párom kap Erzsébet utalványt,(régen kajajegyet). Ez rengeteget segít, abból a 20 000 FT-ból az egész havi étkezésünk fedezve van. Viszont mi a szülőktől kapunk húst, anyukáméktól sertést, párom apukájától csirkét. Tyúkjain vannak, szóval tojás van, a kertben rengeteg gyümölcsfa van, tehát a körte, szilva, alma és hasonló gyümölcsök vannak, mi ebből tudunk adni a szülőknek. Ami a lényeg, hogy luxusnak tartom a virslit, sajtot, marha és birkahúst. A virslit mert a jobb minőségű mint pl: Füstli és társai 1500/kg, drágább mintha egy kg húst vennék, sajt, mert igazából meg tudjuk venni, de anyira rossz minőségű a legtöbb olcsó sajt, hogy mostanában szinte nem is eszünk, mert arra viszont nincs pénzünk, hogy 3000 Ft-os sajtot vegyünk. Marha és birkahúst is aranyárban mérik, nálunk általában ezek bográcsos kaják tehát nem elég egy-két kiló, minimum 5kg kell, ami kb 1500/kg árnál rengeteg. Nálunk általában csak a pénz, vagy inkább a zsugoriságunk, ami miatt egyes termékekről lemondunk, szerencsére sem én sem a párom nem allaergiás!!!
2012. márc. 20. 13:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!