Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen ételek számítanak...

Milyen ételek számítanak nálatok "lukus" terméknek? Ami mondjuk heti szinten hiányzik de régebben volt, illetve lehetne de valamiért mégis lemondotok róla pl: alergia, másik családtag miatt?

Figyelt kérdés

Nálunk anyukám nagyon figyel az egészségére, sok mindent termesztünk magunk illetve szomszédokkal cserebelérve jutunk változatos gyümölcs, zöldséghez.

A kistesóimnak a vörösáfonya mi ilyen mert sokáig nem

becsülték ezért nem kaptak de már szeretik s beoszták ha van. Anyu az olajos halakról mondott le mivel annyira átható, büdi szűmunkra az illata s sokat nyafogtunk miatta.

2012. márc. 18. 12:33
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
bocsi, de a fél billyentyűzet tönkrement egy balesetbwen.
2012. márc. 18. 13:28
 22/42 anonim ***** válasza:
100%
Hát én Magyarországon élek, komoly havi 53.700.- forintból, egy kisgyerekkel. Tej van itthon mindig és tojás. Tejtermékre nem nagyon futja, húsra is csak a gyereknek. Nem vagyok egyedül, aki így él.
2012. márc. 18. 13:28
 23/42 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én is Magyarországon élek, és továbbra is fenntartom, hogy nekem sajnos luxusnak számít a tejföl meg a tojás. Nehogy már egy idegen akarja nekem előírni, hogy mindig KELL lennie otthon, mert sajnos nálunk nincs mindig. Ha veszek tojást, akkor azt a nyomorult tíz darabot próbálom úgy beosztani, hogy egy hónapig ne kelljen vennem, mert nagyon sokallom érte az ötszáz forintot.

Tejföl szintúgy, inkább tejjel habarom be a főzeléket és nem tejföllel, sajnos az íze nem teljesen ugyanaz, de habarni megfelel, és azért nagyon nem mindegy, hogy 170-ért megveszem az egy liter tejet, vagy 250-ért egy doboz tejfölt.

Na a másik a sajt, sajnos tényleg az is drága, abból maximum ezt az s-budget tömlőset szoktam venni, és akkor csinálok belőle sajtmártást.

Most már leálltunk a felvágottakkal is, helyette májkrémet szoktam venni, vagy méginkább azt csinálom, hogy megveszem a csirkemájat, és itthon készítek belőle májkrémet, sokkal olcsóbb is és finomabb is, ráadásul tudom, mi kerül bele.

De most már sajnos úgy tűnik, a bolti kenyér is luxus lesz, annak is eszetlenül elszállt az ára, úgyhogy most nagyon gondolkodom rajta, hogy beruházzak egy kenyérsütő gépbe, próbálok egyet szerezni használtan. Mondjuk a sütőben itthon sült kenyér se rossz, csak nem túl megbízható a sütőm.

2012. márc. 18. 13:37
 24/42 anonim ***** válasza:
84%
Elég érdekes hogy az ország nyugati fele ennyire fejlett és ennyivel magasabb ott az életszínvonal a másik felében meg rosszabb.Gondolom Ausztria közelsége okozza ezt a fejlettséget.Pedig a Nyugat-MO és Kelet-MO egy ország.
2012. márc. 18. 13:54
 25/42 anonim ***** válasza:
100%

A paradicsom,tojás ára most felbosszantott,nagyon drága lett,de ettől még megveszem,csak inkább nézem hogy olyat főzök amibe kevés kell vagy nem kell.

Ami luxusnak számit,ezért ritkán veszem,az az aszalt gyümölcsök,kesudió, a fán termő mogyoró (nem a zacsis sósan kapható).

Amit nem veszek az a szörpök,tengeri herkentyűk,fagyasztott dolgok,mindenféle csilivili illatszer, agyonreklámozott márkás dolgok. Megvehetném,de nincs rá szükségem.

2012. márc. 18. 14:06
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes azért olvasni a válaszokat.

Ami nekem van itthon: liszt,tészta, cukor,tej, egy kevéske zsír, vaj, májkrém, virsli (vagy legalábbis ez van ráírva, de vannak kétségeim) pár szem hagyma, pár darab alma, meg lencse, bab, krumpli, rizs.

Nekem a sajt már luxuscikk, na meg a tejföl is lassan, a főzeléket én is tejjel habarom, tojás is nagyon drága, a 10 darabot én is 3-4 hétre próbálom beosztani, de volt, hogy tovább is tartott. Húsra nem telik, talán havonta egyszer veszek egy kis csirkefarhátot, vagy májat.

De általában ezeket szoktam enni: rizs virslivel, paprikáskrumpli üresen, lencsfőzelék, babfőzelék, palacsinta esetleg, de az is üresen, zöldséglevesek, májkrémeskenyér, vajaskenyér, zsíroskenyér. Csokit, chipset, régen sem ettem, nem is hiányzik. Inkább a gyümölcsök, almát szoktam venni, mert az a legolcsóbb, pedig úgy szeretem a banánt, de annyira drága. Nekem a banán hiányzik a legjobban. Ez van.

2012. márc. 18. 14:19
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, szinte kottára ugyanezeket szoktam én is készíteni. Na jó, zsíros kenyeret nem, mert azt nem igazán szeretem.

Krumplit szoktam még sokat főzni, mert azért abból nagyon sokfélét lehet, pl. kurmplistészta, paprikás krumpli, krumpli leves, stb. Na meg tényleg az ilyen lencse, bab, sárgaborsó, meg hasonlók azok, amik nem drágák, ma is lencsefőzelék volt nálunk az ebéd.

Jut eszembe, ami nekem nagy luxus lenne, de most nagyon szívesen ennék, az egy jó tojáspörkölt lenne, csak hogy a tojásnál maradjunk :)

2012. márc. 18. 14:31
 28/42 anonim ***** válasza:
100%
Rúdnyi téliszalámik a spájzból. Régen volt.
2012. márc. 18. 14:55
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

1 fizetésből élünk, párom 90 körül keres, ebből 20at levonnak gyt-ra.

Marad kb 70-75 ezer. Kifizetjük a rezsit (45), a digit (tv-internet-telefon 7-9 ezer között), mobilszámlát (max 6-7 ezer a kettőnké).

Marad 10-15 ezer ft havonta, maximum 20 kajára, ruhára, tisztítószerre. Ebből kenyeret, vajat, felvágottat, tejet veszünk. Ha van akciós sajt, akkor azt is, esetleg tejfölt és a legolcsóbb joghurtot.

Főtt ételt kapunk a szüleimtől, így ritkán főzök. Ha belefér sütök palacsintát vagy valami olcsóbb sütit.

Luxusnak számít az édesség, virsli, energiaital, alkohol (pezsgő leginkább), hús.

A legolcsóbb szörpöt vesszük és azt isszuk szódával.

A családomnak hála nem kell annyira lemondanunk azokról amit szeretünk, de sz.r így élni.

2012. márc. 18. 14:58
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

pizzát kb. 1 éve nem ettem, a chips-szel is így vagyok, a csoki is luxus, tejföl, tojás, sajt... én is tömlős sajtot veszek. egy héten 4 napig riszt eszek a koliban, persze csorog a nyálam mikor a szobatársaim a 3. pizzát rendelik a héten.

de nagyon frankó ételeket találtam ki belőle. van saját készítésű riszespogácsám, meggyes rizsfelfújtam, sajtos-rizsestésztám, panírozott rizsgombócom :D a sima rizst pedig mindig feldobom vmi fűszerrel.

2012. márc. 18. 15:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!