Mit gondolsz arról, ha egy 20-21 éves lány még semmit se tud főzni, és egész héten csak édességeken él? Nem eszik főtt ételt?
Az édességen élés nyilván egészségtelen, ezt bizonyára a lány is tudja. Az, hogy nem tud főzni, nem gáz. Majd megtanul, ha rákényszerül. Én 27 vagyok, és mostanában kezdtem el főzögetni. (Előtte több pénzem volt, és mindennap beültem valahová kajálni -- na nem étterembe azért, hanem ilyen plázás kajáldákba pl.) Most, hogy kicsit meg kell húznom a nadrágszíjat, főzök.
Persze nem mondom, jó dolog az, ha valaki már tizenévesen megtanul főzni. De az sem tragédia, ha csak később tanul meg, sőt -- ha megengedheti magának -- tulajdonképpen az sem, ha mondjuk soha nem főz. :)
én 18 évesen tanultam meg.
hiába akartam anyám egyszerűen nem engedett a tűzhelyhez merthogy én csak elrontanám, felrobbantanám a tűzhelyet, nem fogja kivárni hogy órákat sz.rakodjak a kajával.
mamámnál nyaraltam, ő hagyta hogy segítsek, ott tanultam meg.
most koleszben vagyok, az egész napom rohanás, reggeltől estig vannak óráim és mivel eddig nem volt lehetőségem, most táncolni is tanulok.
a maradék időben hullaként zuhanok ágyba.
bocsánat hogy még nem készítek brassói aprópecsenyét, meg második felvonásban 6 féle krémlevest :D
a suliban viszonylag olcsón (5-600 ft) eszek napi egyszer melegételt, a többi étkezésre meg jó a lekvároskenyér/joghurt/készpuding.
ha lesz férjem és kötött munkamegosztásom majd főzöcskélek, mert egyébként szeretek.
21/L
Szerintem a főzés az egyik legunalmasabb dolog a világon.
Ráadásul sokan azt hiszik, hogy könnyű, meg könnyen meg lehet tanulni - igen, főzni. De JÓL és FINOMAT főzni... az a nehéz. Az művészet.
20 éves lány vagyok. 18 éves koromig laktam otthon. Addig minek főztem volna, főzött anyu. Meg egyébként is gyerekként vagyok kezelve otthon, -most már kevésbé, de akkor még eléggé. A gyerekek meg nem mehetnek a tűzhelyhez, mert megsüti őket. Na szóval. 18 évesen eljöttem koleszba, vasárnap hoztam az ebédből hétfőre. Hétfői ebéd pipa, kedd-szerda-csütörtök volt még suli, délután téptem haza, csütörtökön csak szendvicset ettem. Kedd, szerda meg elmentünk a lányokkal egy vendéglőbe, full házias ételeket ettünk menüben, 600 Ft-ért. Néha főztem magamnak vacsorára virslit vagy tojást. Na akkor ennyi volt a tudományom. Aztán megismerkedtem a párommal, azóta valahogy ingerem van, hogy főzögessek neki, meglepjem ezzel azzal. Nem tudok megfőzni egy szakácskönyvet és legutoljára a krumplistésztát is elrontottam, de próbálkozom. Magamtól, mert anya nem sokat segít. Amikor megcsappant a pénzkészletünk(együtt lakunk a barátommal, közös kassza...) akkor egész héten főztem. Kifőztem egy jó nagy adag tésztát, volt rá tejföl meg sajt. Vagy nagy adag spagetti lett. Főzelékeket is tudok nagyrészt és néhány húsos ételt. Süteményt sütni imádok például. De csak azért csinálom, mert rá vagyunk úgymond szorulva. Ha otthon laknék és suliba járnék, egyedül lennék, főzne anyu én meg megenném és hello. :)
20L
Semmi közöm hozzá, de aki egész héten csak édességeken él, az nagyon meg fogja járni. A szervezetnek szüksége van normális ételre, amiben rendesen vannak tápanyagok. Hiába sportol mellé, tegyük fel, a szervezetét tönkre teszi. Csak tanács.
Nem tud főzni? Ha kell megtanulja. Tény és való, hogy borzalmasan egyszerű főzni, bárki bármit is mond.
Szakácsnak mentem, úgy, hogy előtte semmit nem nyúltam a tűzhelyhez és baromi jól megy.
Azonkívül a mai férfiak nagyon ki vannak ránk bukva, sok képzelt és nem képzelt dolog miatt, lehet ez egy rossz pont lenne valakinél és ezért nem menne a kapcsolat.
Amúgy nekem mindegy, de érdemes lenne adni magunkra ilyen téren is.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!