Sok férfi miért engedi hogy a nő papucsot csináljon belőle?
Ezért támogatom jobban a külön kasszáz.Persze arányosan megosztva a rezsi költségeket.
Azokban a családokban gyakori a gond ahol közös a kassza , ahol külön ott nem.Több családban tapasztaltam a leírtakat és nem tudom mire vélni.
A két dolognak - papucsférj és közös kassza - nincs sok köze egymáshoz.
Kezdem azzal, hogy ismerek egy házaspárt, 20 éve külön kasszán vannak, de a férjnél kevés nagyobb papucsot ismerek.
Másrészt a közös kassza arról szól, hogy a közös célok az elsődlegesek. Teszem azt: befizetni a villanyszámlát...
A legtöbb férfi egyszerűen kényelmesebbnek tartja, ha az asszony tartja kézben a pénzügyeket. Ebben benne van az is, hogy a nő kezeli a "konyhapénzt", ami már elve a legtöbb család esetében ki is meríti a közös kassza fogalmát, hisz örülnek ha ételre telik.
Ahol a férfi többet dolgozik, esetleg épp csak ő dolgozik, ott egyértelmű, hogy azon legyen több teher (bevásárlás, postára rohangálni a csekkel, észben tartani a befizetéseket, stb.), akinek ez jobban belefér az idejébe.
Egy ilyen családot meg úgy megnéznék, amikor anyu otthon ül a három közös csemetével, GYES-t kap, apu éjjel-nappal dolgozik, hazavisz (merő ábránd...) nettó 200 ezret.
Apu elkölti, mert az az övé, anyu meg dö.göljön éhen abból, ami a rá eső rezsi és pelenka kifizetése után megmarad....
Egy család nem csak társadalmi, hanem gazdasági közösség is. Ahol a beruházások és kiadások során sorrendet kell felállítani.
Kivéve, ahol annyi a lóvé, hogy azt se tudják, mire költsék, és mindent meg tudnak venni egyszerre mindenkinek. :D
Igazából én a középosztálybelieket és a jobb anyagi körülmények közt élőket céloztam meg.Az "éppen kifutja" helyzetnél logikus az összefogás.
A külön kaszánál az arányosságot arra értettem hogy mivel a férj 2-3x annyit keres ezért ő (pl:100 ezer a rezsi) fizet a rezsibe 70.000 forintot , a nő meg a maradékot.A bevásárlást pedig megfelezik.Így mind a kettőnek marad saját pénze.És nem az lesz CSAK megvéve amit a nő mond.
Egy ferfit nem lehet papuccsa tenni.Valaki probalkozhatna akarhogy az en ferjemnel,nem sikerulne.Vagy papucsnak szuletik vagy nem.
Es habar sokszor hajlamosak vagyunk az erintett ferfit sajnalni es a not kepzeletben kovezni,de ha ez igy nem lenne jo a feleknek akkor nem lennenek egyutt.Nem kell ezt tulbonyolitani.Van olyan ferfi akinek szuksege van erre es olyan no akinek pedig szuksege van arra,hogy uralkodhasson.Zsak a foltjat ugyebar.
Nálunk közös kassza van, a férjem mégis megveszi amit szeretne.
Unokatestvéreméknél külön kassza van, mégis hatalmas balhét csinált, amikor a férje a spórolt pénzén vett magának egy kamerát.
Nincs összefüggés.
Ki sem találom,hogy a családodban van olyan nő,akit kimondottan utálsz,és kiírtad ide a kérdésedet,amiben a férjét lepapucsozod,mivel otthon kitört a családi botrány teszem azt egy fúrógép miatt,most pedig önigazolást és köpködést vársz el tőlünk.
Az a helyzet,hogy nem biztos,hogy amiatt volt konkrétan a vita,hogy a kétszer annyit kereső férfi vett magának valamit,amit szeretett volna.Lehet,hogy éppen azon dőlt ki a liszt,hogy a pénznek éppen lett volna más helye is éppen akkor,az adott szituációban.MI ebbe nem látunk bele,de gyanítom,hogy Te sem.Szóval nem biztos,hogy jogos a papucsozás.Én egyébként sem szeretek mást lepapucsozni,mivel nem látok bele senki életébe...Amúgy sincs összefüggés a közös kassza és az úgymond ,,papucskodás" között.Külön kasszán élők is vitatkozhatnak pénzügyeken,és közös kasszán élők is élhetnek békességben,egyetértésben (pénzügyi dolgokat illetően).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!