Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez most nagyon rosszul esett....

Ez most nagyon rosszul esett. Tényleg élősködő lennék ha nem fele fele arányban szeretnék hozzájárulni a közös életünkhöz?

Figyelt kérdés

Mikor összeköltöztünk párommal még mindketten minimálbért kerestük. Valahogy összekötött minket az h együtt kuporgatunk,meg éldegélünk a maradék kis pénzükből. Időközben azonban páromnak emelték a fizetését majdnem a 4xeresére. Én még mindig ugyanúgy minimálbért keressek. Pedig aztán egy cégnél dolgozunk,de itt a nőknek nem nagyon lehetőségük elöbbre lépni. Jobban fizetőt meg még egyelőre nem találtam.

A lényeg a lényeg h továbbra is fele fele arányban fizetünk mindent. Nekem alig marad vmi kis pénzem. Az idejét nem tudom megmondani h mikor vettem utoljára magamnak vmit. Ami nagyon szíven ütött,hogy épp a konyhába varrom a lyukas zokniimat,mikor párom megkérdezte h miért nem veszek újat. Mondtam h sajnálok kiadni rá mert egyszerüen nem marad akkor annyi h kijöjjek a következő fizetésig. És nem mellesleg egy uj farmert szeretnék majd és arra gyüjtök már hónapok óta. Erre azt mondja de nagy csóró vagy! Nagyon rosszul esett.

Olvasgattam itt kérdéseket és szinte mindenhol azt irják ha nem fele arányban fizetek a közös életünkbe akkor élösködő vagyok. Nem tudom hogyan mondjam meg neki h jó lenne ha máshogy lenne. A takarítaást,főzést is ketten szoktunk csinálni. Talán inkább költözzek haza a szüleimhez? Akkor több pénzem maradna nekem is.

2012. márc. 14. 10:02
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
52%

10,38-as vagyok.

Jó döntés!

Aztán majd látod, hogy telefonba esetleg az mondod, maradsz még egy pár nap, stb. Majd kialakul, hogyan bírjátok egymás nélkül, esetleg ő változik-e valamit.

Mindenesetre ne most mondd meg neki, hogy miért is mégy haza pár napra, azért ne vágd el teljesen a "visszautat"!

De lehetsz vele hűvös, és durcás, talán majd gondolkodik is.

2012. márc. 14. 15:33
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként volt egy hasonló habitusú párom.

Ő 120at keresett akkoriban, én 28at. A rezsi 50 volt, ő beadott 25öt,én 25öt. Ő akarta így,merthogy felezzük a költségeket.Mikor kértem,hogy ne így legyen, azt mondta, ő nem tudna eltartani,mert erre nem elég a fizetése. (???)

Próbáltam elmagyarázni,hogy nem az egész rezsit kellene fizetnie,de ha mondjuk 30 vagy urambocsá 35öt tenne bele, akkor nekem máris több maradna, a saját szükségleteimre (ruha, könyv, cipő) amire ő szintén nem ad.

A végén kibökte,hogy azért nem akar többet beleadni,mert ő gyűjt a jövőre. (az övére,nem a mienkére) Most gyorsan kiszámoltam,az egy év együttélés alatt durván 1.100.000 ft-ot tudott mellettem félrerakni, miközben én főztem,mostam rá.

Miután szakítottunk,ebből új életet tudott kezdeni külföldön,én hazaköltöztem a szüleimhez nulla pénzzel.

2012. márc. 14. 15:36
 23/23 anonim ***** válasza:
9%

"De lehetsz vele hűvös, és durcás, talán majd gondolkodik is."

Még szerencse, hogy szóból ért az ember...

Ha a kommunikáció se működik, akkor érdemes elgondolkodni a kapcsolat jövőjén. Attól, hogy a párja úgy viselkedett, mint egy beképzelt kölyök, nem kell durcáskodással lesüllyedni az óvodás szintre. Ha rögtön utána nem érezte a férfi, hogy bunkó volt, később se fog rájönni, hogy a nő miért cuccolt haza. Ez tipikusan olyan dolog, amiért kell és érdemes is szólni.

Bunkó volt, kétségtelen - ahogy ezt már írtam is. DE: hányszor szólunk oda a másiknak csak úgy, heccből, és a tudtunkon kívül megsértve a másikat. Közölhetné vele, hogy neki ez rosszul esik, és érdemes lenne átbeszélni ezt a pénzkérdést - ugyanis a dolgokról beszélni kell, nem várni, hogy a másik kitalálja, mit akarunk. Ha akkor se tudnak dűlőre jutni, jöhet a szakítással egybekötött durcázás, vagdalózás, sírás.

A duzzogás mint női 'praktika' legalább olyan visszataszító és hátráltató a kapcsolat szempontjából, mint a férfiak felvágóssága. És ezt nőként írom.

2012. márc. 15. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!