Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Korai lenne 22 évesen gyereket...

Korai lenne 22 évesen gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A párom 9 évvel idősebb nálam, én úgy érzem, hogy "kiéltem" magam.

Tudom mindenki ezt írja, de koromnál jóval idősebbnek tartom magam és mielőtt valaki azt hinné, nem, nem a páromat akarom "megfogni" a gyerekkel.

Véleményeket várok.

2012. márc. 13. 14:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
92%
Ez 18 fölött egyáltalán nem a krodon múlik. A kettőtök felelős döntése. De azért nem árt kibontani ezt a 'felelős' szót: kell hozzá a megfelelő családi, anyagi háttér, az igazi elhatározás, tudnod kell, hogy egész pontosan mivel jár ez az egész. Ha a pároddal(!) megbeszéltétek, és nem látjátok akadályát, akkor hajrá. De ha bármelyikőtökben is felmerül valami kétely, akkor várjatok vele. Plusz nem árt a családtagokkal is beszélnetek erről. Mindenkivel, kivéve minket, idegeneket, mert nem a mi életünket fogja befolyásolni a poronty...
2012. márc. 13. 15:24
 12/18 anonim ***** válasza:
78%

Csatlakozom az elöttemszólóhoz!

Az én párom is 24 éves, én 35.

Imádom, mindent megteszek, hogy boldog legyen!

Nektek is sok boldogságot!

2012. márc. 13. 15:25
 13/18 anonim ***** válasza:
27%
nem előttem, hanem a 10-es hozzászólóhoz... :)
2012. márc. 13. 15:25
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, nem túl romantikus kérdés: a párod fog eltartani benneteket? Te most dolgozol vagy tanulsz?

Én 25 voltam. Szívem szerint korábban tettem volna, de nagyon sok osztálytársam járt úgy, hogy a biztos kapcsolatnak mégis vége lett, ő meg ottmaradt legalább 1 gyerekkel, gyed+csp, munka semmi :-( Ezért én biztosra mentem. Persze leléphet a párom ami érzelmileg ugyanúgy megviselne engem is és a babát is, mint az osztálytársaim esetében, de legalább nem kéne hozzá futkosnom gyerektartásért.

Bocs, hogy kicsit "negatív" voltam. Ettől függetlenül elhiszem, hogy érzelmileg kész vagy az anyaságra :-))))

2012. márc. 13. 15:30
 15/18 anonim ***** válasza:
73%

Neked kell tudni, hogy a te életedben ez korai-e vagy sem.

Van akinek a 16 sem korai, másnak meg a 30 is az.

Mindenkinek megvan rá a tutibiztos magyarázata, hogy miért neki van igaza.

2012. márc. 13. 15:54
 16/18 anonim ***** válasza:
85%

Dolgozol már? Hogy állsz anyagilag? mióta vagytok együtt a pároddal?

Szerintem ezek a meghatározóbbak nem a kor. Én is 22 vagyok, akár már most is szülnék, de se munka, se ház, diplomához még egy év. Erre nem lehet gyereket vállalni.

2012. márc. 13. 17:54
 17/18 anonim válasza:
100%

Én kicsit negatív vagyok.

A korod alapján nem korai, ha elég érett vagy. Én is azt mondanám, hogy a háttered készen áll-e rá. Anyagilag leginkább.

Az egyik ismerősom most 21, úgy szül gyereket, hogy az apát nem érdekli, ő meg a szülein élősködik... ez meg olyan szánalmas.

Szerintem akkor vállald, ha anyagilag készen vagytok rá, az már kérdés, hogy én a "páromnak" nem szülnék, csak a "férjemnek". Ez meg nálam amolyan babona:)

2012. márc. 21. 16:17
 18/18 Nanamia ***** válasza:
61%
Én 21 voltam, amikor szültem először. Az anyagi hátterünk kb sehol se volt hozzá, viszont a gyerek miatt komolyabban nekifogtunk az alapozásnak. Így 2 év után vállaltuk is a 2. gyerkőcöt. :) Szerintem minden csak elhatározás és akarat kérdése. Az biztos, hogy lesznek nehezebb időszakok, de azt hiszem azért a sok boldog pillanatért, amit egy gyerek adni tud a szülőknek, nagyon megéri. :)
2012. márc. 21. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!