Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tudok segíteni a tesómnak,...

Tudok segíteni a tesómnak, vagy hagyjam békén?

Figyelt kérdés
Én mintha teljesen kilógnék a családból. Néha úgy érzem, én kakukkfióka vagyok. Ugyanis a családomban az a mottó, hogy majd lesz valahogy, olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy. Én vagyok az egyetlen, aki tudja mit akar (gyógyszerész leszek), persze munka mellett csinálom, de megvagyok. A tesómat viszont semmi nem érdekli. Most egy építőipari cégnél dolgozik, mint villanyszerelő. Csakhogy a cég ellen felszámolás zajlik. Múlt héten beszéltem vele, hogy mégis hogy tervezi a jövőjét. Nézett-e esetleg másik helyet. A válasz nem, majd lesz valahogy. Közben tudni kell róla, hogy van felesége, egy 1 éves lánya, és egy 3 éves fia. A neje otthon van a gyerekekkel. Fel lehet valahogy rázni, vagy hagyjam a fenébe. Amúgy érdekes, hogy elvileg mindketten ugyanazt a nevelést kaptuk, de szinte semmiben sem hasonlítunk egymáshoz. Rám egyáltalán nem ragadt az otthoni légkör. Igaz, hamar el is távolítottak ezzel maguktól. Ha nem is lehet felrázni, érti itt valaki, hogy mi motiválja az ilyen felfogást, illetve inkább mitől ilyen motiválatlan. Semmi felelősségérzete nincs. Mert addig amíg egyedül volt, még hagyján el lehet fogadni, hogy majd lesz valahogy. De most már családja van. Tudok valamit tenni?
2012. márc. 13. 10:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Hagyd békén, majd felrázza az élet, amikor először nem tud boltba menni.Te megértetted azt ami nem jó abban amit láttál, Ő meg majd megérti, ha eljön az ideje. Ne avatkozz bele, és főleg ne hangoztasd, hogy bezzeg Te mennyivel különb vagy.
2012. márc. 13. 10:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Vannak olyan emberek, akik felnőtt korukban is önellátásban segítségre szorulnak. Kell a kezüket fogni, és ha van aki a kezüket fogja, elintéz helyettük bármit, önállótlanok is maradnak. Ültesd le a gép elé, hogy nézegessen egyedül apró hirdetéseket, és nézzen magának munkát. Ne te csináld helyette.
2012. márc. 13. 10:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Eszemben sincs senkinek sem hangoztatni. Csak azért írtam, hogy ugyanaz a nevelés mennyire másként hatott ránk.
2012. márc. 13. 10:41
 4/6 anonim ***** válasza:

"Csak azért írtam, hogy ugyanaz a nevelés mennyire másként hatott ránk"

NEM a nevelés hatott rátok másképpen, hanem más géneket örököltetek. Éppen ezért kellene az embereknek sokkal jobban tudatositani magukban, hogy az örökölt tulajdonságokat nem lehet megváltoztatni, csak valamennyire módositani.

2012. márc. 13. 11:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Akkor tényleg kakukkfióka vagyok. Mert a nagyszüleim sem azok a céltudatos emberek. Majd körülnézek a tágabb családban, kire ütöttem. :)
2012. márc. 13. 11:07
 6/6 anonim válasza:
Helyette nem tehetsz semmit. De ha végre felébred, jó érzés, ha van valaki, akire lelkileg támaszkodhat (mármint rád). Szerintem ez a legtöbb, amit tehetsz érte. Csak legyél mellette.
2012. márc. 13. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!