Mit csináljak? Tudok segíteni a barátomnak, vagy hagyjam rá?
Az egyik barátom mindig elég hipochonder volt.
Állandóan betegségeket képzelt be, folyton mosakodott, órákon át fürdött, tisztította magát, nem fogta meg a kilincset stb...
Egy éve megismerkedett a nyers-koszt diétával, nagyon szélsőséges, zöldséget, gyümölcsöt esznek csak, azt is szigorúan nyersen. Ha főtt ételt akarnak imitálni, az is csak valami nyers katyvasz.
Ez a srác nagyon rákattant erre, mondván, a főtt étel mérgező.
Azóta csak ilyen öko sza.rokkal fürdik, öko mindene, beöntéseket ad magának, nem megy füstös helyre, mert a füst mérgező, minden mérgező...
Annyira beszűkült erre a dologra, hogy tiszta mániákus már.
Igaz, már nem hipochonder,de van helyette ez a baromsága, ezzel tartja kordában a baját, állítólag segít neki, de szerintem már olyan, mint egy agymosott.
Amúgy is fél minden laza dologtól, csak ez a kaja, beöntés, dolog van neki a munkán kívül.
És a párja, aki már régi nyers-kosztos, általa ismerte meg ezt.
Szerintem ez nagyon nem oké így, így élni ilyen fiatalon!
De neki ez állítólag jó, és segít.
Szerintetek ez normális "terápia", vagy csak még betegebb lesz ez által?
Hogy adjam a tudtára, hogy ez már beteges, és inkább menjen pszichológushoz?
Vagy hagyjam rá?
Lehet így élni?
Nagyon kedveltem őt, mert rendes srác, de amit csinál, azt borzalom nézni!
Ti mit tennétek a helyemben?
Te jóég .. ez nem egy fertőző betegség amit csak úgy észrevétlenül el lehet kapni...
Szerintem próbáljatok vele beszélni erről, hogy természetesen fontos az egészséges életmód, de azért mellette élni is kell.
Ha ez nem megy akkor próbáljátok elérni hogy a szülei is beszéljenek vele,ha ez megoldható..
A szülei próbáltak beszélni vele, hogy ez nagyon nem jó, de nem érdekelte.
El is távolodott tőlük, tőlünk is, ez miatt is, meg újabban nagyon "spirituális" lett.
Szerintem ez már mánia, vagy betegség nála.
Ezért aggódom!
Addig amíg ő nem akar változtatni ezen, nem is fog!
Olyan nincs, hogy elcipeled pszihológushoz. Végülis se nem ön- sem pedig közveszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!