Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ma reggel öngyilkos lett apu,...

Ma reggel öngyilkos lett apu, hogy lehet ezt feldolgozni?! 14/L

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tegnap még semmi baj nem volt, még hülyéskedtünk is, családi életünk rendben volt.

De ma nem ment be dolgozni, mondta anyunak, hogy elmegy a következő vonattal, mert elaludt.

Kiment a hátsóudvarra, és mire anya utána ment, már felakasztva találta.

Tesóm kezei közt halt meg, mert még nem halt meg mikor levágták a kötélről...

Itt hagyott minket =( Még nagyon fel sem fogtam, de már sírtam érte elég sokat, mikor fog ez teljesen tisztulni?

Mikor eszembe jut, pl: a tegnapi nem, elsem hiszem, hogy már nincs itt. Minden rendben volt, egy csomót nevettünk, tegnapelőtt anyunak táncolt stb...

Most meg hírtelen megölte magát... Hiányzik..

2012. márc. 12. 14:43
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek is : )

Pszichológusra egyenlőre nincs szükségem, iskolába nagyon jó kedvű voltam: ) Valószínűleg nem fogtam fel, vagy apa nem akarja, hogy szomorú legyek. Azt, hogy iskolába mentem sokat segített, mert ha anyát látom sírni eszembe jutotatja apát : (

Olyankor nekem is hiányzik, de én még ma is úgy mondtam:

'apa is nagyon szereti a fröccsöt' szóval nekem még él.

Majd az lesz rossz, hogy a következő vasárnapi ebédnél már nem fog ott szakadni mellettem, azon, hogy anyu hogyan eszik:(

Hiányozni fog, de egyszer el kellett volna jönnie..

2012. márc. 13. 16:05
 32/46 anonim ***** válasza:
66%

Ó Istenem... nagyon sajnálom... Mindenhogy borzasztó a szülő halála, de fiatalon különösen. Az öngyilkosság pedig nagyon súlyos... és a fájdalmon és gyászon túl is sok terhet jelent... ezt majd csak sok év múlva fogod érteni, hogy most miről beszélek.

Lehet, hogy jó lenne, ha segítene valaki a gyászmunkában, hiszen ez nem természetes halál...

2012. márc. 16. 00:53
 33/46 anonim ***** válasza:
Hogy vagy...?
2012. márc. 24. 00:17
 34/46 anonim ***** válasza:

Kedves Feliza!

Mi az a gyászmunka?

2012. márc. 25. 13:17
 35/46 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Gyászmunkának azt hívjuk, hogy ha veszteség ér (meghal valaki, vagy "csak" szakítás stb), az egy komoly lelki munka, hogy a gyász különböző fázisain végigdolgozzuk magunkat. Sokáig tart, fáj, és elkél a segítség... De nagyon-nagyon fontos, mert ha szőnyeg alá söpörjük (hogy elkerüljük a fájdalmat), nem járunk jól.

2012. márc. 25. 15:56
 36/46 anonim ***** válasza:
12%
Értem a válaszodat, kedves Feliza, csak nem tudtam, hogy ennek neve is van. Én a részvétet két módon közelítem meg: vagy a halottnak jó, hogy már ott van, ahol ( és akkor nem bánkódok annyira),vagy nekem jó, hogy ő már ott van, ahol. Így még kevésbbé bánkódok rajt. De nem értem, mi ebben a nagy munka. Mióta élet van, azóta halál is...
2012. márc. 25. 21:51
 37/46 anonim ***** válasza:

Nem érted, mi ebben a nagy munka? Nyilván nem halt még meg közeli hozzátartozód. Különben nem szorulna magyarázatra.

De akkor olvasd el ezt: [link]

KÉRDEZŐ: hogy vagy? Mi van Veled??

2012. márc. 25. 22:49
 38/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm jól vagyok: ) Nem tisztult még, majd fog biztos, egyenlőre nem is gondolok rá. De azért hiányzik:)
2012. márc. 26. 18:45
 39/46 A kérdező kommentje:
: (*
2012. márc. 26. 18:45
 40/46 anonim ***** válasza:

Szia!

Jó, hogy jelentkeztél.

"egyenlőre nem is gondolok rá."

Hárítasz... Nyilván túl fájdalmas lenne most foglalkozni vele. Ez egy pár napig OK, de ha itt megrekedsz, az nem jó... Amit az előbb linkeltem, a gyász fázisai, nagyon fontos, de sajnos nagyon tudományos, felnőttes a szöveg, nem biztos, hogy érthető... Ott ír arról is, hogy van, aki először "elutasítja" a gyászt, így időt nyer, hogy összeszedje magát, s aztán valahogy elkezdhesse feldolgozni. De van, aki megreked itt, és az nem jó.

Talán jó lenne a segítség Neked. A szülő öngyilkossága az egyik legnehezebb dolog, amit átélhet az ember. Vannak pszichológusok, akik tudnak segíteni végigmenni a gyászon.

Vigyázz magadra...

2012. márc. 26. 19:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!