Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ma reggel öngyilkos lett apu,...

Ma reggel öngyilkos lett apu, hogy lehet ezt feldolgozni?! 14/L

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tegnap még semmi baj nem volt, még hülyéskedtünk is, családi életünk rendben volt.

De ma nem ment be dolgozni, mondta anyunak, hogy elmegy a következő vonattal, mert elaludt.

Kiment a hátsóudvarra, és mire anya utána ment, már felakasztva találta.

Tesóm kezei közt halt meg, mert még nem halt meg mikor levágták a kötélről...

Itt hagyott minket =( Még nagyon fel sem fogtam, de már sírtam érte elég sokat, mikor fog ez teljesen tisztulni?

Mikor eszembe jut, pl: a tegnapi nem, elsem hiszem, hogy már nincs itt. Minden rendben volt, egy csomót nevettünk, tegnapelőtt anyunak táncolt stb...

Most meg hírtelen megölte magát... Hiányzik..

2012. márc. 12. 14:43
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
69%
Ó szegénykém! Részvétem! Lehet van egy csomóó dolog a hááttérben amiről te nem tudsz... de te lény erős! Később jobb lesz, hodd el!
2012. márc. 12. 15:52
 22/46 anonim ***** válasza:
18%

15,33 vagyok!

Még azt sem igazán értem, hogy te miért nem az okot keresed, miért inkább az izgat, hogyan tudod magad mielőbb túltenni ezen a "tragédián"?

2012. márc. 12. 15:58
 23/46 anonim ***** válasza:
86%
Simán lehet, hogy amikor egy gyerekkel ilyen történik és tehetetlen jobb híján ismeretlen emberekkel osztja meg ami történt. Lécci ne szekáljátok. Lehet hogy kamu, akkor mindegy, de ha igaz, akkor meg marha jól esik neki a szeka. Az én apum is öngyilkos lett mikor 11 voltam. Én sem fogtam fel csak jóval később. Szerintem pont hogy előfordul, hogy az aki öngyilkosságot tervez előtte még eljátssza hogy minden rendben, van ilyen. Nagyon sajnálom ami veled történt, de hidd el később könnyebb lesz. Az idő majd begyógyítja, még ha ez most hihetetlen is. Kitartást!
2012. márc. 12. 15:59
 24/46 anonim ***** válasza:
92%
aki hallott már pl. depresszióról, az tudja, hogy pont ilyen! Simán lehet, hogy egyik nap kifejezetten jókedvű, felpörgött, vidám valaki, másnap meg megöli magát. Sajnos ez a betegség pont, hogy ilyen. :(
2012. márc. 12. 16:07
 25/46 anonim ***** válasza:
71%

Hmm... én még nem tudtam magamban eldönteni, hogy vajon ez a kérdés igaz e vagy sem. Inkább abban reménykedem, hogy kamu és senkinek sem kellett ilyesmin keresztül mennie, mint amit itt írtál kedves kérdező.

Mindenesetre az valóban fura, hogy egy fórumon akarod ezt megtárgyalni. Jobb lenne, ha olyas valakivel beszélnéd ezt meg, aki tudja, hogy ezt történt veled/veletek. Nem fontos, hogy ismerős legyen, lehet egy vadidegen is, a mentős, akit kihívtatok hozzá (nem tudom kit hívtatok ki), bárki, aki tudja, hogy miről van szó. Itt GYIK-en csak kétféle embert fogsz találni. Az egyik, aki egyáltalán nem hisz neked és értetlenkedik, hogy minek kell ilyen gonosz kérdést kitalálni, a másik aki még együtt is érezne veled, de méltatlankodik, hogy lepontozzák. Nem is értem ezen a lepontozásos dolgon mit csodálkoznak egyesek, hiszen épp ebben a Családi kapcsolatok kategóriában van az, hogy ha az ember annyit ír, hogy kék az ég, máris jön az ellen tábor. Egyesek úgy élik ki gyerekes vágyaikat, hogy rákattintanak arra a kis piros kezecskére. Mind1. Tehát itt csak össze fognak vitatkozni az emberek. Itt megértő fülre nem találsz. Szerintem most a családodnak épp elég nagy szüksége van rád, ne itt keress vígasztaló szót. Ha tényleg így van, ahogy írtad remélem minden rendben jön, bár nem igazán tudom, hogy lehet az ilyet feldolgozni. Mivel még nem voltam ilyen helyzetben, ezért csak azt tudom neked tanácsolni, amit én is tenni szoktam, ha nagyon el akarom terelni a figyelmem. Foglald el magad vmivel! Nem szabad ilyenkor a világ elöl elmenekülni és sajnálni magunkat. Ugyanúgy járj iskolába, sétálj anyukáddal, járj el külön órára, menj el a barátaiddal. Éljél!

Viszont azért reménykedem, hogy mégis kamu a kérdés. Szörnyű volna azzal a tudattal lefeküdni, hogy ilyen van a világban...

2012. márc. 12. 16:10
 26/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Bárcsak kamu lenne, bár soha nem viccelnék ilyennel.. Igen, ez az hogy sokak szerint a betegsége miatt (pikelysömör) depressziós volt. Mindig mindent megoldottunk, nagyon sokan szerették, egy jó ember volt, egy kimondottan jó családapa, kiskoromban is imádtam, annyit de annyit játszottunk közösen. Most meg még a nyolcadikos ballagásomra sem jöhet már el.

Nem is 'üzent' azóta. Semmi formába. Azt, hogy pontosan miért tette, örök rejtély marad, találgatni lehet. De depresszió lehetett, mivel ahogy egyik válaszoló is írta, egyszer tök jó kedvű volt, másszor meg leitta magát teljesen.

2012. márc. 12. 16:52
 27/46 anonim ***** válasza:
75%

Őszinte részvétem!

Teljesen soha sem lehet feldolgozni, a szülők és nagyszülők elvesztése a legnehezebb, de ahogy telik az idő úgy lesz könnyebb. Sajnos ezen mindenki átesik előbb vagy utóbb.

2012. márc. 12. 17:49
 28/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Tudom, hogy túl esik, csak úgy érzem ennek nem most és nem így kellett volna történnie.

Bár Ő lehet érezte tényleg, hogy most jött el az idő, de akkor sem ez lett volna a megoldás.

A családjára kellett volna gondolnia

2012. márc. 12. 17:52
 29/46 tetris ***** válasza:
76%

Szia! Őszinte részvétem.

Én megértem, hogy itt, a gyk-n próbálsz beszélgetni. Egy ilyen trauma, ennyire hirtelen egyszerűen felfoghatatlan. Pláne, ha ezt ennyire fiatal korban kell megélni. Az első reakció haláseset kapcsán a tagadás, a hitetlenkedés.

Mások számára érthetetlen, hogy miért ülsz a gép előtt, és netezel, de én értelek. Össze vagy zavarodva, nem vagy képes felfogni, hogy mi miért történt. Napok kellenek ahhoz, hogy eljusson a tudatodig, a lelked mélyéig, hogy mi történt.

A legfontosabb, hogy most legyetek sokat együtt édesanyáddal, és a testvéreddel. A legtöbb erőt most egymásből meríthetitek. Beszélgessetek sokat, hogy sikerüljön feldolgozni a történteket.

Nagyon sajnálom.

2012. márc. 12. 17:58
 30/46 anonim ***** válasza:
70%
Őszinte részvétem. Ezt nagyon nehéz lesz feldolgozni, de erős vagy, sikerülni fog. Nyugodtan kérj pszichológustól is segítséget, nem szégyen. Idővel kevésbé fáj majd.
2012. márc. 13. 02:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!