Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megnyerhetem a gyermekelhelyez...

Megnyerhetem a gyermekelhelyezési pert?

Figyelt kérdés
Hát az én esetem nem is olyan egyszerü.9 évet éltem volt párommal, két leányunk született, hiába éltünk eggyütt, csak magamra számíthattam a gyermekek nevelésében. Se pénzt nem adott haza, se a gyermekekkel nem foglalkozott. Állandó veszekedésben éltünk, sokszor meg is vert. Hűséges voltam, de betelt a pohár, találtam magamnak valakit a kedves volt velem, elfogadtta a gyermekeimet és szeret a gyerekkel eggyütt. A volt párom most akar apa lenni, most érdekes módon szereti a lányait. El akarja tőlem venni, azzal az indokkal hogy én megcsaltam, és úgyis neki itélik a lányokat. Hát én ettől félek és belehalok ha ez így lessz. Közös házunk van, amit 1 éve építettünk, ő lakik benne, én meg elköltöztem inkább albérlebe. Köztisztviselő vagyok, el tudom látni a lányokat,6és nyolc évesek.Kérdem én, lehetséges az hogy ha elindítom a gyermekelhelyezést neki fogják itélni a kislányokat? Már végső elkeseredésemben írok. Szerintem tisztességes anya és nő vagyok, aki a sok szenvedés után már csak boldogságot akar, és nem félelemben élni. Kérlek benneteket adjatok tanácsot mit tegyek. Köszi Tündi.
2012. márc. 12. 12:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Esélye sincs. Valószínűleg ha perre viszi az ügyet, a kirendelt pszihológus az első foglalkozáson rájön, hogy ki is törődig igazából a gyerekkel.
2012. márc. 12. 12:14
 2/14 anonim ***** válasza:
68%

Ja és a megcsalás nem számít. Meg tudsz adni mindent a gyerekeidnek? Iszol, drogozol? Prostituált vagy?

Ha az utolsó kettőre NEM a válasz, akkor kapálózhat az apuka.

2012. márc. 12. 12:16
 3/14 anonim ***** válasza:
Ilyenért nem ítélik oda az apjuknak a gyerekeket. Max. akkor kaphatná meg, ha alkoholista, munkanélküli és nem tudnád biztosítani a megélhetést a gyerekeknek!
2012. márc. 12. 12:16
 4/14 anonim ***** válasza:

A megcsalás nem indok a gyermekelhelyezésnél.

Az egyéb körülményekre mi nyilván nem tudunk nyilatkozni így, látatlanban, pusztán a leírásodból.

De a házasság megszűnésének oka nem befolyásolja önmagában a gyerekelhelyezést. (Egyébként a magyar családjogban amúgy sincs vétkességi elv.)

2012. márc. 12. 12:17
 5/14 anonim ***** válasza:
Magyarországon elsődlegesen az anyának ítélik a gyereket, kivéve, ha az apa tudja bizonyítani, hogy az anya alkalmatlan a gyereknevelésre, de ehhez tényleg nagyon nyomós indok kell. Azért pedig BIZTOSAN nem fogják tőled elvenni, mert megcsaltad a férjed. Ez nem tesz téged alkalmatlanná a lányok nevelésére. A tárgyalásra vigyél magaddal tanukat, akik igazolják, hogy a férjed vert, ha netán látleleted van a verésről, természetesen azt is vidd magaddal, akkor 100%, hogy szóba sem fognak vele állni, sőt örülhet, ha a láthatást megítélik neki.
2012. márc. 12. 12:18
 6/14 A kérdező kommentje:
Jaj kösz mindenkinek aki eddig is ilyen gyorsan írt nekem, most egy kicsit megnyugodttam. Nem soha nem dohányoztm, soha nem ittam nem drogoztam, ja és prosti se vagyok. Hát igen van egy két monoklis képem, amit azért elraktam, és látom jól tettem. Úgyhogy már semmi nem állíthat meg. Harcolni fogok a szépségeimért. Köszönöm.
2012. márc. 12. 12:28
 7/14 anonim ***** válasza:
Sok boldogságot!nincs mitől félned
2012. márc. 12. 12:46
 8/14 anonim ***** válasza:

Sajnos a saját képekkel nem tudsz mit csinálni. Orvosi látlelet kéne :(

De amúgy is nyert ügyed van. Ebben a korban hiába édesgeti a gyerekeket.

2012. márc. 12. 12:51
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hát igen most próbálja behozni a kilenc éve, hogy ő majd felneveli őket, persze, ki ült éjszakákat az ágyuk mellett amikor betegek voltak, ki ment sokszor napszámba plusz pénzért hogy egyenek a gyerekek.HÁT nem Ő, hanem az anyjuk.
2012. márc. 12. 12:55
 10/14 anonim ***** válasza:
Magyarországon egy apának szinte semmi esélye nincs egy ilyen perben.
2012. márc. 12. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!