Hogy békíthetném ki a két fiamat?
Van két felnőtt fiam. Teljes ellentétei egymásnak. Nem is értem igazán, hogy lettek ennyire különbözőek, de mindegy nem ez most a téma.
Szóval az egyikük 20 éves. Egy gyenge, törékeny, visszahúzódó fiú és meleg.
A másikuk 22 éves. Erős, férfias. Tipikus domináns "alfahím" típus, természetesen hetero:)
Sose volt köztük az a szoros testvéri kapcsolat, de mióta a kisebbik fiam nyíltan felvállalta a melegségét azóta meg aztán áll a bál. Én és a férjem, valamint a közvetlen környezetünk is teljesen elfogadta ezt, de a bátyja nem tudja. Állandóan olyanokat vág a fejéhez, hogy a család szegénye és hasonlók. Macerálja, beszólogat neki. Sőt egyszer az is előfordult, hogy megverte.
Mit kellene tennem, hogy valahogy helyreállítsam a családi békét? Vagy legalább enyhítsen ezt a viszályt.
Le kellene ültetni őket és megbeszélni a dolgokat. Ha meg ennek ellenére sem enged az idősebb, én éreztetném vele, hogy megvetem, amiért nem tudja elfogadni a testvérét. Mindkettő a gyermekem, de a fiatalabbnak több törődés kell. Épp eléggé nehéz a világban megtalálnia a helyét, hát még ha családon belül is bántják.
Biztos, hogy szigorúan fellépnék a domináns féllel szemben.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kedves utolsó válaszoló!
Azért egy kicsit nehezebben ment az elfogadás mint ahogy az leírva tűnik:)
Viszont engem őszintén szólva nem is ért teljesen váratlanul mikor ezt bejelentette. Voltak jelei, legbelül én már régóta tudtam, hogy ő meleg.
A két fiam közötti erős kontraszt is mutatta ezt. A nagyobbik fiam kis korában bringázni, vízipisztoly csatázni, gyümölcsöt lopni:) járt a barátaival, később küzdő sportolni kezdett és állandóan focizni jártak a haverjaival. Mikor kicsit nagyobb lett büszkén hozta haza bemutatni az első barátnőjét. A szobájában félmesztelen nős poszterek és Playboy naptár volt kirakva. Megint egy kicsit később félve kérdezte meg, hogy a barátnője nálunk aludhat-e:) Csupa olyan dolgot csinált ami egy kisfiúra, kamasz fiúra, fiatal felnőtt férfira jellemző. A kisebbik fiam életéből ezek mind kimaradtak. Helyette olyan dolgok foglalkoztatták amik inkább a lányokat érdeklik.
De mindaddig míg ez a dolog a bejelentésével biztossá nem vált talán nem is akartuk elhinni. Vagy nem is akartunk a szemünknek hinni. De soha nem váltott ez a dolog ki belőlünk haragot. Én mélységesen megvetem és lenézem azokat a szülőket akik elfordulnak a gyereküktől. Egy szülőnek az a feladata, hogy szeresse, támogassa a gyerekeit történjen bármi is. Nálunk még a könnyebb elfogadást az is segítette, hogy én és a férjem azért elég modern és fiatalos gondolkodásúaknak véljük magunkat. Nem azok a begyepesedett, régimódi szülök vagyunk. Így biztos könnyebb volt nekünk is.
Elnézést ha kicsit összeszedetlen:) Nemrég ébredtem:)
5. válaszoló vagyok. Köszönöm a válaszodat Kérdező! :)
Halad a fiúk békítgetése?
Igen, nálunk a családban (hiába fiatalok a szülők) elég begyöpösödött mindkét szülő, főleg az apa. De hát ez van :(
Nem leszek népszerű a kérdésemmel, de mégis felteszem: Az számít modern gondolkodásúnak, aki normálisnak gondolja azt,hogy egy családban valaki meleg, és az a begyepesedett, aki nem? Én ezt nem így gondolom. De ha mégis így lenne, akkor jelentem, begyepesedett vagyok.
Egy anya nyilván minden körülmények közt szereti a saját gyermekét, ezzel nincs is gond, de könyörgöm! Még a >normális< fiú a hibás? Komolyan ő a gonosz, amiért normális családi értékeket óhajt fenntartani? Nem szívesen cserélnék a családjával szegény kölyöknek, az fix.
Na, jöjjenek azok a piros kezek, tisztelt modern gondolkodásúak! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!