Miért érzem magam egy hálátlan, szemétnek, csak azért, mert esetleg elköltöznék itthonról?
Figyelt kérdés
Volt egy szép terv, miszerint én a szüleimnél lakom, amíg nem találok valakit magam mellé. Nem költözöm külön, mert így félre tudok tenni. Ez működött is, most már van annyim, amiből akár egy saját lakásba is be tudnék szállni fele részben. Csakhogy közben apám meghalt. Én meg nem merem anyámat egyedül hagyni. Egyelőre nincs komoly kapcsolatom, de van egy férfi, aki erősen udvarol. De tőlünk 70 km-re lakik, és nem tudom, hogy hagyhatnám egyedül anyámat. Azt nem tudom, mi lenne, ha már régebben elköltöztem volna, de most nem tudom mit tegyek. Félreértés ne legyen, ő nem tud az udvarlómról, és soha nem mondta, hogy nem hagyhatom magára. Ezt csak az én lelkiismeretem mondatja velem. Baráti társasága nincs. Először a szüleivel élt, aztán a férjével. Soha nem járt össze senkivel, csak egymásnak voltak. Most meg csak én vagyok neki. Már nem dolgozik, rokkant nyugdíjas. És hát féltem, és nem tudom, mi lenne vele egyedül. Mert nem lenne senki, akihez egyáltalán szólhatna. Hogy költözzek el így bárhová is?2012. márc. 10. 15:03
11/14 anonim válasza:
Nem lehet könnyű meghozni a döntést, de szerintem anyukád bele fog törődni, h elköltözöl, még ha először rossz is lesz neki. Neked a saját jövődet kell építgetned, ahogy ő is tette annak idején. Most te jössz. Szerintem nem haragudna rád.
12/14 anonim válasza:
Megértelek, mert bennem is volt ilyesmi érzés, mielőtt a kedvesemhez költöztem. Mégis azt tudom csak mondani, amit előttem mások is, hogy az az élet rendje, hogy az ember egy nap elkezdi a saját életét élni. Semmilyen fokú hála nem feltételezheti, hogy egy ember lemondjon a saját életéről. Adj meg anyukádnak minden segítséget, ami módodban áll, de nem a magad rovására.
13/14 anonim válasza:
Azért, mert valamikor megfordultak a szerepek a családban, valamiért te lettél a "szülő". Talán anyukád akaratlanul is éreztette veled, hogy rajtad kívül nincsen senkije. Erről viszont csakis ő tehet és változtatni is ő tud.
Az életnek az a rendje, hogy az utódok kirepülnek. Nem kell megszakítani a kapcsolatot, de feláldozni sem magadat.
14/14 Pevi válasza:
A 9/13-as válaszadó elég durván fogalmaz. A kérdező nem azt mondta, hogy az anyja azt kívánja tőle, hogy ne költözzön el, hisz nem is tud a szándékáról. A válaszadó milyen alapon sugalmazza, hogy a kérdezőnek úgymond szemét az anyja, mert nem akarja, hogy elköltözzön? Ez egy elég nehéz helyzet. Én, mint anya biztosan nem akadályoznám meg a gyerekemet, hogy összeköltözzön azzal akit választott. De az komoly gondot okozna, hogy mi lesz velem, ha netán segítségre szorulok és nincs senkim? Tudom, hogy a gyerek nem tulajdonunk, de azt minden arra érdemes szülő jogosan várja el a gyerekétől, hogy ne feledkezzen meg róla. Persze itt nem arra gondolok, hogy ezzel a párkapcsolatát kell meghiúsítani. Részemről úgy vagyok ezzel, hogy majd csak lenne valami megoldás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!