Szemétség a párom tudta nélkül félretenni a pénzt?
Szeretnénk légkondit a nyárra. Ő is szeretne, de nem tudtuk eddig, miből tudnánk kifizetni.
Azonban szereztem egy mellékállást, amiből havi 30-40 ezret fogok keresni. Így ha azt a pénzt félreteszem, 3-4 hónap alatt megvan a légkondi ára. Mondtam neki, hogy lekötöm azt a pénzt, hogy tuti ne nyúljunk hozzá. De erre most visszatáncolt, és azt mondta, ne kössem le a pénzt, hanem inkább költsük el, vegyünk jobb kajákat, ilyesmi. Ami jó lenne, de amúgy most sem táplálkozunk egészségtelenül, csak olcsóbb dolgokat veszek, nem kaviárt.
A legtöbb nagyobb kiadásunk előtt mindig az volt, hogy ő nem akarta, én erőszakoltam rá, utólag meg mindig elismerte, hogy jó döntés volt. De ekkora kiadásunk, amire hónapokig kellett gyűjteni, még nem volt. Nem tudom, mit tegyek. Kössem le a pénzt a tudta nélkül, aztán tárjam szét a karom, hogy bocsi, de már nem tudom kivenni? Ez nem tetszik. A számlámon megpróbálhatom félretenni, de félek, akkor elköltjük hülyeségekre. Vagy hagyjam a fenébe a légkondit, mert luxus? Attól félek, nem az. Ha nem tudok koncentrálni a munkahelyemen, kirúgnak. És ha nem aludtam, akkor nem tudok koncentrálni.
Egyébként nem fogyasztana sokat, elég lenne csak a hálót hűteni vele, hogy tudjunk aludni. Ez 8 m2, a villanyszámlánk max. pár ezer Ft-tal lenne magasabb.
Ha már ennyire kuporgatni kell hogy összejöjjön az a százezer, akkor legalább értelmes dologra költsétek, ne pénznyelőre.
Amúgy egy szigetelt házba még légkondi sem kell, és télen a fűtés is fele annyi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!