Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most velem van a baj, vagy...

Most velem van a baj, vagy már ennyire felszínes ez a világ?

Figyelt kérdés

Nem mondom, hogy nincsenek hibáim, és egy tökéletes kis angyal vagyok. De nem vagyok rossz ember sem. Szeretek társaságba járni, barátkozni, kimozdulni otthonról, járok bulizni, és úgy gondolom, hogy nő létemre a humorom is elég jó. Én az a típus vagyok, aki folyton keresi az ismerőseit, haverjait, barátait, rendszeresen keresem a barátnőimet, vagy próbálok programot szervezni (félreértés ne essék, nem naponta csinálom ezt, kéthetente, havonta, ahogy időm/pénztárcám/kedvem engedi.) Ugyanezt elvárnám fordítva is, hogy azért néha valaki rám írjon a barátaim közül facebookon, vagy kapjak néha egy sms-t, hogy na mi van velem, vagy valaki meghívjon egy kávéra. Ehhez képest ha én nem tennék semmit, akkor sokan le se sz*rnák a fejemet. Hajlamos vagyok magamat hibáztatni, hogy jaj, biztos én vagyok a gyökér, meg ilyen, meg olyan, de most magamra parancsoltam, és leállítottam az önmarcangolást. Viszont ha nem velem van a baj, akkor mi van? Ilyen önzők az emberek, vagy már ennyire kiürültek a kapcsolatok? Vagy egyszerűen csak 20 éves koromra kell rádöbbennem, hogy a barátság milyen ritka kincs? Néha nagyon el vagyok keseredve.

Az a szerencse, hogy a párom a legjobb barátom is egyben, illetve van 1-2 barátom, akik szerencsére még megbízhatóak, de jobban örülnék neki, ha több ilyen ember is lenne a környezetemben.

2012. márc. 8. 21:10
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem járt itt egy sem, én pontoztam le a válaszod, ugyanis nem találtam hasznosnak. Ugyanis nem erről van szó, hogy csak akkor hívok meg bárkit egy kávéra, ha ő is visszahív engem... egész más a probléma. Mivel nem jó a szövegértelmezésed, ezért jó választ sem tudtál adni. Bocsi.
2012. márc. 10. 20:38
 12/20 anonim válasza:
Szia. Nem veled van a baj. És a világot azért érzékeled felszínesnek, mert az emberek elvesztették az egymásra figyelés képességét. A sok technikai cucc elhiteti velünk hogy beszélgetés nélkül is menni fog minden. Pedig az élet egy beszélgetős kapcsolatépítő játék.
2012. márc. 11. 00:38
 13/20 anonim ***** válasza:

A szövegértéssel te sem nagyon vagy megáldva. Amelyik kapcsolatban (legyen bármilyen kapcsolat), van bármilyen elvárás, az nem barátság, nem szerelem, nem akármi, csak üzlet. Hogy neked ez nem hasznos infó, arról én nem tehetek. Majd megérted egyszer. Vagy nem. Nekem mindegy.

Egyébként valaha elmondtad már nekik a problémád? Vagy csak azt várod, hogy olvassanak a gondolataidban?

Lehet, hogy csak akkor érdekled őket, ha hasznuk van belőled. Van ilyen. Keress új barátokat. Bár elvárásokkal nehéz.

2012. márc. 11. 10:52
 14/20 A kérdező kommentje:
Annyi az elvárásom, hogy ne szarjanak a fejemre, ne azt érezzem, hogy teljesen egyoldalú a kapcsolat, mert csak én keresem meg őket, csak én ajánlok fel találkozót, stb. Ha te ezt nem érted meg, és hajtogatod a magadét az elvárásokról, akkor nem igazán tudok ezzel mit kezdeni. Szerintem neked sem esne jól, hogy az állítólagos barátnőid még a telefont sem emelnék fel, ha már egy hete nem mentél be a munkahelyedre, mert épp 40 fokos lázzal épp meg akarsz halni, te meg azonnal rohansz hozzájuk minden csip-csup kis pasiügy miatt. Én erre gondoltam kölcsönösségen. Anyagiakban nem várok el semmit.
2012. márc. 11. 15:50
 15/20 A kérdező kommentje:
De nem szeretnék ezen oldalakon keresztül vitatkozni, elfogadom a te véleményedet, mert attól még, hogy nem értek vele egyet, még lehet igazad.
2012. márc. 11. 16:17
 16/20 anonim ***** válasza:
Az, hogy rosszul esik és hogy elvárom az két külön dolog. Ha tojnak a fejemre, akkor vagy szóváteszem és megnézem van-e változás, vagy megállapítom, hogy ők ilyenek és keresek más barátokat. Attól, hogy elvárom még nem fognak meghívni, vagy felhívni. Plusz, ha nem várok semmit, nem csalódok.
2012. márc. 11. 18:12
 17/20 LazyJones ***** válasza:
Utolsó: ha nem várod el, hogy keressenek, de egy év eltelik úgy, hogy se telefon, se SMS, semmi, akkor nem érzed magad 8 év barátság után picit csalódottnak?
2012. márc. 11. 21:30
 18/20 anonim ***** válasza:
#17: De. És?
2012. márc. 11. 22:41
 19/20 LazyJones ***** válasza:
Csak azt írtad, hogy ha nem vársz el valamit, nem csalódsz. Akkor a jelek szerint te is elvárod, hogy keressenek?:)
2012. márc. 12. 06:39
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem írtam, hogy nem várok semmit. Azt írtam, ha nem várok semmit.
2012. márc. 12. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!