Vissza mentem páromhoz (már sokadszor), és első nap anyosom egy csöppet kiosztott! Hogy jön ő ehhez?
Bocsáss meg, de nem értem, mi a problémád... Szóval az alaphelyzet az, hogy te elvileg a pároddal élsz az ő családjánál, de rendszeresen hazajársz a szüleidnek segíteni. Ezzel nekik problémájuk van, az anyósod kijelentette, hogy neked elsősorban a párodról kellene gondoskodnod, nem pedig a szüleidről. Majd te összevesztél vele, és miután a párod az édesanyjával ért egyet, te szakítottál vele (sokadszor is). Most visszamentél hozzá, de a probléma még mindig fennáll. Döntés elé állítottak, és kerek perec kijelentették, döntsd el, hová szeretnél tartozni.
Eddig jól írtam?
Ha igen, akkor annyit tanácsolnék, hogy döntsd el végre, szereted-e a pasit annyira, hogy elviseld az anyukáját, amint belemagyaráz az életedbe, valamint hogy van-e erőd kitartani egy olyan ember mellett, aki mindig az édesanyjának ad igazat, és nem áll melléd.
Végül három kérdés: mik azok a problémák, ami miatt szakítottál? Mit jelent az, hogy "rempülik", és miért "rempülhetik" a családod?
Azt gondolom, hogy nem kell választanod a két család között: te továbbra is a szüleid gyereke vagy, tehát elsősorban ők a családod, mellette pedig van egy párod, bár nekem úgy tűnik, hogy az a család nem igazán szeretne befogadni téged.
Amennyiben arra gondol anyósod, hogy pénzzel segíted a szüleidet, akkor ez egy érdekes helyzet lehet. Bár itt is minden attól függ, hogy mennyivel és az neked milyen kiadást jelent havonta. Mert ha arról van szó, hogy te a szüleidnek adod a fizetésed és közben anyósékkal és a pároddal tartatod el magad, akkor valamilyen szinten igaza van. Mert láttunk már ilyet is, hogy a pár férfi tagja nem tudott félretenni, mert a nő a családjának adta a keresetét, a férfi meg a nőnek. Ez hosszútávon elég illúzióromboló tud lenni a férfinek, hiszen egy "vadidegen" családért dolgozik tulajdonképpen. Ez esetben tényleg át kellene gondolnod a dolgokat, mert hamar vége szakadhat így a kapcsolatnak. És nyilván fáj anyósodnak, hogy a fia soha semmire nem fogja vinni, miközben a szüleid jól elvannak.
Ha viszont arról van szó, hogy nem engedi anyósod, hogy a ház körül segíts édesanyádnak, akkor az tényleg bunkóság. Ez esetben kultúráltan meg kell vele beszélni, hogy mi ezzel a problémája.
Ehhez csak egy apróságot szeretnék hozzáfűzni, márha a párod szüleivel éltek együtt, mert ez nem teljesen egyértelmű. Párod nyilván minden nap látja anyucit. Akkor te miért ne mehetnél akár minden nap a szüleidhez??!!! Neki lehet, neked nem?
Az meg, hogy a párod anyukával ért egyet veled szemben... Hát ne haragudj, de szerintem sürgősen hagyd ott sokadszorra is, de most VÉGLEGESEN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!