Házibuli engedély nélkül, majd kupi otthagyva. Kinek van igaza?
A férjem 20 éves lányának nem túl jó a viszonya az anyjával, sokszor összerúgják a port.
Néhány napra elutaztunk, pont az indulás előtti nap az anyja éjszakára kirúgta otthonról a lányt (pasit várt és gondolom zavart volna a lány őket), úgyhogy nálunk landolt.
Reggel megkapta a lány az egyik kulcsot, hogy ha még továbbra is gáz van otthon, nyugodtan használja a lakást, majd elmentünk.
Annyit kértem tőle, hogy ugyanolyan állapotban kapjam vissza a lakást, ahogy megkapta. Természetesen ha néhány bögre elől marad, nem gond.
Hát, mint kiderült ennek örömére rendezett egy házibulit és a társaság a nyomok alapján nem a legvisszafogottabb volt. Hatalmas kupi, gyanús nyomok a mosdóban, itt-ott rejtélyes ragacsfoltok - gondolom kiömlött pia lehet.
Elsőre felszaladt a vérnyomásom, nem szóltam egy szót sem, csak meredt szemmel járkáltam a lakásban. Férjem látta, hogy baj van, mondta, hogy nyugodjak meg, kitakarít.
Mondtam, hogy nem, nem ő csinált kupit, a lánya jöjjön át és takarítson ki, mert buliról szó sem volt.
A lánya jött visszahozni a kulcsot, mondtam neki, hogy nem kertelek, haragszom rá, hogy felrúgta a megállapodásunkat, mert buliról szó sem volt, egyedül neki lett itt hagyva a lakás. Másodsorban disznóólról még kevésbé. Mondtam, hogy részemről a lakással kapcsolatos bizalom most csúnyán el lett játszva, szívesen látjuk bármikor, de a kulcsot úgy nem kapja meg többet, hogy nem vagyunk itt.
Beismerte, elnézést kért, a takarításba is beleegyezett.
Viszont a férjem akadékoskodott, hogy majd ő kitakarít, illetve hadd kapja meg máskor is a kulcsot, ha nem vagyunk itthon.
Háát ne te legyél a gonosz mostoha , nincs helyrehozhatatlan
hiba, ha megbánta nem érdemes ezen lovagolni, pláne még bocsánatot is kért.
Még 1 esélyt érdemel, te is voltál tinager.
Ugye nem ezt az alkalmat vártad ,hogy most folyamatosan a férjed orra alá dörgöld, hogy te tudtad előre , meg látod igazam volt.
Soha ne fordítsd őket egymás ellen ,mert sajnos tudom milyen , amikor mostoha van a családban , mondhatom egy külön kategóriát érdemelne a gyakorikérdéseken..
Igazad van, és bár rosszul tette a lány, hogy engedély nélkül bulit tartott, azt még inkább, hogy úgy otthagyta a kupit... de legalább beismerte, és takarítani si hajlandó.
A férjeddel ellenben beszélj, mert attól, hogy "hétvégi apuka", nem kell elkényeztetni a lányát, mert nem cska magának és neked, hanem leginkább neki, a lányának árt vele...
Csak én emlékszem ezekre a gyerekkori bocsánatkérésekre? "Sajnálom" - békén hagynak és mintha mi sem történt volna. Néha tényleg bántam, de legtöbbször... Inkább csak utólag.
Takarítás: az a minimum, hogy csinálja, de ha a párod segít neki, azzal nincs baj.
Viszont a lakást nem bíznám rá újra; de ezt ugyebár az apjával is meg kell beszélned.
Ez milyen már, hogy az egyik szülője csak úgy kiteszi a lányt otthonról, a másik meg feltételeket az ottmaradásra? Csak nekem ilyen egyértelmű, hogy egy gyerek bármikor, feltételek nélkül mehet az apjához??
A többi már csak a nevelés velejárója-kupit csinált, neki kell rendet rakni és kitakarítani.
Uhuhuhuhuh.... :D Ha én egy ilyet bejátszok, nemhogy szüleim új élettársai, hanem a saját szüleim tekerték volna ki a nyakamat. De komolyan. :D
Szerintem fogadd el a bocsánatkérést, takarítson is ki, de a kulcsot ne add oda. Vagy max még egyszer. Ha még egyszer bejátssza ugyanezt, akkor legalább igazolást kapsz arról, hogy a lány nem érdemli meg a bizalmat.
Bár ezt most úgy írom, hogy gondolom ez lenne a jó, én tuti, hogy irdatlan komoly lecseszést kaptam volna és örülnék, ha egyáltalán még megtűrnek maguk mellett, nemhogy a többi.. :D
Szintén 20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!