Miért utál az ikertestvérem?
17 évesek vagyunk az ikertesómmal (lányok )és van két húgunk, egy bátyánk és egy nővérünk. (Édesanyánk van, édesapánk nincs.)Fél éve költöztünk családi okok miatt jó messzire, és azt hittem hogy jobb lesz a kapcsolatom az ikertesómmal, de nem. Durván beszél velem, ordibál, folyton lehülyéz, lenyomiz, és nem hív sehová. Nem mond el semmit, egyáltalán nem foglalkozik velem, de ennek ellenére rengeteget bánt. Folyton azt mondja, hogy szakadjak már le róla, haggyam békén és egy rossz szót (vagy csak egy félig rossz szót)nem mondhatok rá, mert különben besértődik vagy brutálisan visszaszól, rosszabb esetben megüt. kisebb korunkban folyton együtt voltunk, ami engem is zavart, mert azthitték, hogy nem tudunk egymás nélkül élni. Szóval nem engedték meg hogy külön legyünk....-.-" Tudom hogy önállósodni akar meg modta hogy olyan rossz hogy ikrek vagyunk de nem értem hogy ezért miért kell így bánnia velem. És ez már több mint két éve.
Sajnos a többi testvéremmel se jó a kapcsolatom és sokat sírok e miatt. ja még annyi, nemtudom számít e, de én vagyok az idősebb.
Mi az oka,hogy a többiekkel sem jó?Nemtudom am mi a baj,de csak mert ikrek vagytok még nincs joga verni téged és lealázni.Ez azért elég furi.Én azt mondom,hogy kérdezz rá...
Am meg kérd külön szobát vagy ha nincs akkor költözz ki a nappaliba vagy ha az sincs akkor legalább a szobában különülj el és barátkozz másokkal,vele meg ne foglalkozz,hadd élje az életét.Engem is az őrületbe kergetne ha a tesóm utálna,de én utána járós vagyok,addig faggatnám amíg meg nem mondja mi baja velem,tedd te is ezt..ha az a baja,hogy össze vagytok nőve akkor arról nem te tehetsz,1 v 2 petéjűek vagytok am?És mennyire hasonlítotok?
Ismerek egy lányt,fél éve halt meg az ikre,ő mindent megadna azért hogy újra vele lehessen...talán ha érezni fogja h elvezsít ő is közelebb kerül hozzád.Ezt nem úgy értem h öngyilkos legyél vagy ilyesmi nehogy azt hidd,még a végén meg is teszed nekemXD,hanem csak úgy h távolodj el tőle,ne szólj hozzá, vagy csak öltözz másképp,viselj más hajat,legyél sokat barátokkal stb
látszik hogy te fejlettebb vagy mint a tesód. mármint lelkileg. én azt mondanám ne fuss olyan szekér után ami nem vesz fel. ha békén hagynád, ezt ugy értem hogy ne próbálj vele beszélgetni meg ilyesmi. tégy úgy mintha nem is ismernéd végezd az életed menj el a barátaiddal szórakozni. és majd ráfog jönni hogy mégis jó ha van tesó :)
tudom nagyon szar lehet... de próbálj meg nem foglalkozni vele. és igy nem tud téged megbántani
kétpetéjű vagy egy???
az se mindegy.Nekem egypetés ikertesóm van,mi egy teljes hónapig nem beszéltünk egymással mert azt mondta elege van hogy egyformák vagyunk és hasonlítgatnak minket...aztán megbékélt ma már csak kacarászunk rajta...
A volt pasimnak kétpetéjű tesója van...na azok gyilkolják egymást...együtt mutatkozni olyan nincs...verekednek üvöltöznek...és nem ők az egyetlenek.
szerintem őt is utolérte a púp vagy a hátamon szindróma.
Nézz utána a net-en a Hellinger módszernek!
Elég gyanús az ügy, a leírás alapján.
(Ez egy terápiás módszer, és jó arra, ha olyan, nehezen megmagyarázható viselkedéssel találkozunk a családban, ami esetleg egy másik generációról öröklődött át a személyre. Mert feltételezem, hogy az ikertesódnak nincs reális indoka erre a viselkedésre Veled szemben. Gondolom nem ártottál neki olyan mértékben, hogy azt folyamatosan, hónapokon keresztül verje le Rajtad. Vagy igen?)
Ha ez segít, a leírtak alapján Neki van valami lelki problémája, amit ezzel a viselkedéssel mutat ki. Te pedig csak az vagy, akit ez aggaszt. Tehát ha úgy döntesz, az is egy megoldás, amit már többen mondtak: meghagyhatod a problémáját neki és félrevonulhatsz. Nekem valahogy az az érzés jött át, hogy nem ezt akarod.
Van az úgy, hogy az ember besokall és teret szeretne magának, bár ez nem jogosítja fel arra, hogy a másikkal durván bánjon. Én is csak azt tudom javasolni, hogy engedd el őt, barátkozz másokkal és ha bánt azért kérd ki magadnak! Mondd meg neki, hogy te nem alacsonyodsz le odáig, hogy ugyan úgy bánj vele, mint ő veled, de eltűrni sem vagy hajlandó. Ha bírod, tégy úgy, mintha levegő lenne, ne szólj hozzá, ne hívd, ne kérdezd, térj ki előle, ha egyszerre értek az ajtóhoz, vagy a hűtőszekrényhez stb. Nem tudom, mekkora lakásban éltek, ha nagy a népsűrűség nehéz megoldani, hogy távolodjatok, de, ha nem ülsz folyton otthon kivitelezhető. 17 éves korban a legtöbb embernek már szüksége van önállóságra, ha lázadóbb fajta, akkor koloncnak érezheti az addigi életét is, beleértve az emberi kapcsolatokat is. Remélhetőleg ez csak átmeneti, a kis távolság akár közelebb is hozhat titeket egymáshoz.
(off: első 12:16-os: mi az az "am" a szövegedben? Mit jelent? Egy csomó válaszban látom, de nem tudom megfejteni, minek a rövidítése, köszi!)
Attól, hogy ikrek vagytok, még nem kellene állandóan egymás nyakán lógnotok. A tesódnak valószínűleg most azon jár az esze, hogyan függetlenedhet így 17 évesen. Ehhez hozzátartoik, hogy közöttetek is lazulnak az érzelmi szálak. Nem vagytok már gyerekek, hogy egymás nyakán lógjatok, édesanyátok bármennyire is is szeretné. Két külön ember vagytok, önálló álmokkal, vágyakkal, ráadásul a kamaszkor kellős közepén... Szóval én a helyedben hanyagolnám a tesómat, ha egyszer ilyen ellenséges. Hidd el, ennek az állapotnak is vége lesz egyszer, lesztek ti még összetartó, jó testvérek, csak egyelőre önállósodnotok kell. Nem láncolhatod magadhoz, csak mert a tesód!
És egy nagyon szép gondolat a végére, már nem tudom, hol hallottam: "Nem biztos, hogy az az igazi családod, akikkel egy bizonyos százalékban megegyezik a DNS-ed. A biológia egy dolog, a gondolatok, érzelmek egy másik."
Nagyon köszönöm a válaszokat!!
Sajnos nem tudom pontosan milyen petéjűek vagyunk. Szerintem egy. Viselkedésre nem nagyon hasonlítunk, de külsőre nagyon. (Szerintünk nem, de mások azt mondják hogy nagyon)Nagyjából egyforma a stílusunk úgyhogy ezen nem tudok változtatni, de neki hosszú, nekem meg rövid hajam van. Apukánk volt ilyen durva, lelkileg terrorizált minket meg verte is a tesóimat. Én nagyon is szófogadó vagyok, de azért velem is kegyetlenül bánt.
Higgyétek el, én sem akarok vele folyton együtt lenni, de azért elvárnám, hogy úgy bánjon velem mint egy rendes testvérrel. Már rengetegszer kérdeztem mi baja velem és mindig azt mondja, hogy én vagyok vele a köcsög meg a szemét és a ***fej.....De ez nem igaz! jó oké a pasijára mondok néha csúnyákat de azt nem hallja!!! Bár néha kicsúszik előtte hogy "az a köcsög" vagy az hogy "fúj", de szerintem ez megbocsájtható mert ő is mond rosszul eső dolgokat a barátaimra. (egyébként 33 éves a pasija!!!)
A többi tesómat se nagyon érdeklem:( nem tudom mért engem közösítenek ki, vagy hogy egyáltalán mért kéne bárkit is?? Ez egy elég bonyolult dolog, de az is benne lehet hogy mindannyian kivagyunk készülve az apánk miatt.
Nos a házról annyit, hogy nem túl nagy, elméletileg 13-an lakunk benne, gyakorlatilag CSAK 11-en. Én az ikertesómmal és a nagyobbik húgommal lakok egy szobában és teljesen felejtős az, hogy én kiköltözzek (pedig pompás ötlet). Sajnos most ez van, de majd javul ez is.
Még egyszer köszönöm a válaszokat!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!