Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 26 éves férfi miért nem képes...

26 éves férfi miért nem képes magáról gondoskodni? (Hosszú, de kérlek olvassátok el. )

Figyelt kérdés

Párommal elég rövid ideje vagyunk együtt, a gyermekkori jó barátjával van albérletben. A srác számítógépfüggő. Barátnője nincs, soha nem is volt neki.

A probléma a következő: nem pakol el maga után. A tálcák, tányérok, poharak ott vannak tőle karnyújtásnyi távolságra, tele ételmaradékkal, morzsával, esetenként paprikás zsírral, de találkoztam már penészes sütivel is. Párom állandóan mosogat, mert a srác egy poharat nem tesz arrébb, ha hozzánk jön, előtte minden tiszta. Mégis, ha 2 nap múlva megyünk együtt, úgy kezdjük a főzést, hogy mosogatunk, hogy legyen mibe főzni és legyen miből enni.

Nem szóltam a páromnak, mert nem akartam megbántani, de múltkor már odab*sztam idegességembe pár kanalat, mert konkrétan minden létező tányér, pohár, evőeszköz koszos volt. 47 percig mosogattam.

Ehhez még hozzájön az, hogy ha a srác hazamegy, akkor a visszajövetele napján telefonál, hogy ugyanmár menjünk le elé a vasútra, mert sok cucca van. A sok cucc nála 1 db sporttáska, és 1 db szatyor. 3-szor eljátszotta, negyedszerre mondtam páromnak, hogy nehogymár ennyire balfék legyen, egy 10 éves is elbír ennyi cuccot.

Mit lehetne tenni? Félek, hogy veszekedéseket fog szülni ez a helyzet köztem és párom között.

Félreértés ne essék, nem a házimunkát utálom, mert itthon a nagy részét én csinálom és ha pároméknál vagyunk, nem engedem, hogy mosogasson, de nehogy már a lakótársa után kelljen pakolni, mert 26 évesen erre nem képes. Mi lesz vele, ha mi összeköltözünk egy külön albérletbe? Belefullad a koszba?

Kérlek segítsetek.

Köszönöm.

23L

2012. márc. 5. 20:36
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Párom abszolút nem rendetlen, amikor nem ismertem a lakótársát, már akkor panaszkodott, hogy borzasztó koszt hagy maga után és elege van ebből. De megbántani sem akarja, mivel gyerekkori barátok.

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek megy a zöld kéz.

2012. márc. 5. 21:31
 12/24 A kérdező kommentje:
Ja, és nem vagyunk kibékíthetetlenek, jól kijövünk a lakótársával, és képzeld el, nem akarom, hogy bárkit is kidobjon, vagy bármit is megváltoztasson miattam az életében. De nem is az volt a kérdés, hogy a párommal mit kellene csinálni, hanem a lakótársával, aki 26 évesen életképtelen.
2012. márc. 5. 21:33
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kérdezzétek meg a srácot, mit gondol erről. Szembesítsétek a tényekkel, tartsa rendbe a környezetét mert nem vagytok a szülei, felnőtt ember, szocializálódnia kell. Mondjátok el neki, hogy nem fogjátok helyette takarítani a mocskát.
2012. márc. 5. 22:00
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek hogy érdemes erről valamennyire elbeszélgetni vele hisz ha titeket(és leginkább a barátodat) ez zavarja akkor mondja meg neki! Ugyanakkor valóban felnőtt ember aki élhet úgy ahogy akar csak lehet hogy így akkor meg a barátod akar elköltözni tőle!

Bár azzal azért vigyázzatok hogy mennyire szapuljátok mert ha előjön hogy egy életképtelen, béna, csaj nélküli pasi az onnantól már nem beszélgetés hanem egy hatalmas balhé kezdete lehet, örök haraggal a végén...

Azt meg csak ti tudjátok hogy tart-e ott a kapcsolat hogy akár valamikor nemsokára összeköltözzetek és otthagyja a barátod a barátját.

Szóval óvatosan a témában de a helyzetet te ismered így természetesen nem minden lehet igaz abból amit mondok.

Remélem megoldódik a helyzet mindenki megelégedésére... :))

2012. márc. 5. 22:14
 15/24 anonim ***** válasza:
47%
Neked semmi közöd sincs hozzá úgy él ahogy akar. Szerintem neked inkább az fáj hogy a párodat ez nem nagyon zavarja és féltékeny vagy a lakótársára.
2012. márc. 5. 23:07
 16/24 A kérdező kommentje:

Nyilván féltékeny vagyok egy 26 éves férfira...te nem vagy normális.

Mint írtam, a páromat ZAVARJA, tehát ahogy látom, még értelmezni sem tudod a leírtakat.

2012. márc. 5. 23:16
 17/24 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Kétfelé kell osztani az evőeszközöket és mindenki a sajátját használja és mosogatja.
2012. márc. 6. 08:22
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem szervilis, és otthon mindig kiszolgálták, semmi extra, rám is igaz.:)

Tenni annyit lehet, hogy kijelölitek a saját territóriumotokat, pl. X méteren belül nem pakolhat szét (mondjuk a párod ágyán + 1,5 méter körbe), ill. nem tudom, az edények kinek a tulajdonai? Mert vehettek egy 2-4 db-os készletet, és akkor azokat nem hasznalhatja, tehat azok tiszták maradnának, amíg távol vagytok. A saját dolgaival joga van azt tenni, amit akar...

2012. márc. 17. 23:33
 19/24 anonim ***** válasza:
Az edényekre még egy megoldás a rendetlen fiúnak, én ezt csinálom: papírtálcákat ill. műanyag edényeket venni százas csomagban, és mindig, amikor már túl koszos valami, újat elővenni. Még olcsóbb is, mint a mosogatás, azt nem tudom, hogy környezetszennyezésben melyik vezet, a mosogatás vagy az eldobható edény.
2012. márc. 17. 23:36
 20/24 anonim ***** válasza:

"A sok cucc nála 1 db sporttáska, és 1 db szatyor. 3-szor eljátszotta, negyedszerre mondtam páromnak, hogy nehogymár ennyire balfék legyen, egy 10 éves is elbír ennyi cuccot. "

Vegyen egy gurulós bőröndöt!;)

2012. márc. 17. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!