Miért nem értik meg hogy nem tudok kimenni küldföldre dolgozni?
A rokonaim folyamatosan küldik nekem a linkeket h külföldi munka Németországba,Angliába,Hollandiába,stb... persze örülök hogy segíteni akarnak,de ezeket a linkeket én is megtalálom. Egyszerűen munkakerülőnek neveznek amiért nem élek a segítséggel. Jelenleg van munkám,de keveset keresek nagyon. Igen nehezen tudunk belőle megélni az édesanyámmal és az öcsémmel. Édesanyám is dolgozik,de méh igy is a kettönk fizetése sem elég soha semmire. Jó lenne nagyon a külföldi munka,de mivel sem nyelvtudásom-még annyi sem amit az iskolába tanultam volna,mivel diszlexia miatt fel voltam mentve az idegennyelv tanulásból,sőt kezdő tőkém sincs amivel kitudnék utazni. Minimum 2 havi fizetésem kellene h az első fizetésig éljek. Nagyon keresem,de olyat sajnos nem találok ahol nem kell nyelvtudás,és a munkáltató állja a kiutazást valamint a kaját,és szállást és majd az első fizuból levonják vagy vmi hasonló.
A rokonaim nem értik meg h nem tehetem meg hogy megtartom a fizetésem hogy legyen legalább kezdőtőkém,mert akkor kikapcsolják a gázt és a villanyt,vagy még rosszabb kiraknak a lakásból. Vagy anyu befizeti amit tud és a akkor meg enni nem tudnánk ha nem adnám be a közösbe a fizetésem.
Úgy érzem nem tehtem meg ezt az anyámmal és a 10 éves öcsémmel hogy kikapcsolják a villynat és a gázt,vagy h ne tudjanak enni.
De azt pl egyik rokonom sem engedi meg h 2-3 hónapra amig összeszedem a kezdőtőkét és nem lesz villany meg gáz a lakásba addig hozzájuk költözzünk.
Mert olyan hirdetést találtam ahol nem kell nyelvtudás csak a kezdőpénz ami az első fizetéséig azt nem tudom összeszedni.
Amint megkapnám az első fizetést eső dolgom lenne küldeni haza. De még így se engedi meg egyik se. A segítség le van tudva ott hogy küldik nekem a linkeket,hirdetéseket.
Sokan azt hiszik,hogy kimennek külföldre minden nyelv és tőke nélkül,és már az első nap dolgoznak.
Igazad van kezdő tőke,és nyelvtudás nélkül nem sok esélyed van.Tudom,mert én is nyelvtudás nélkül jöttem ki Angliába,és hónapokig nem kaptam melót.(egyébként én sem tudok nyelvet tanulni,szintén a diszlexia miatt)Nekem annyival volt könnyebb,hogy volt kihez kimennem,volt aki hónapokon át eltartott,és végül a munkát is úgy kaptam,hogy volt aki bevitt a céghez.Ha ezek nem lettek volna,soha nem indultam volna el a nagy világba.
Kedves kérdező.A rokonokkal nem kell foglalkozni.Küldjék csak nyugodtan továbbra is a linkeket,te köszönd meg.Ennyi.Ha rákérdeznek,mond azt nekik,hogy "megyek én,akár holnap,ha kifizetitek az utat,szállást,és elintézitek hogy tudjak dolgozni" Hidd el ,hamar abbahagyják majd..
Mondd nekik, hogy ne okoskodjanak a helyedben!
Akkor tegyék le a pénzt, hogy tessék menjél és majd elszámolunk!
Pedig tudják h apámra nem számíthatunk. Soha nemfizetett gyerektartást se,a házasság alatt közösen felvett hiteleket sem fizeti a felét. Minden teher anyámon van.
és mindanyinan tisztában vannak ezzel,de mindig visszahallom h mi vagyunk a felelőtlenek.
Ha ilyen a rokonaid hozzáállása, hogy azt hiszik hazudtok, akkor minek ütik bele az orrukat a ti életetekbe?
Én akinek segíteni akarok, azon vagy segítek tényleg, s nem kezdem el kétségbe vonni a szavát.
már iskolában gondolnod kellett volna a nyelvtanulásra. ha nem is úgy, hogy osztályoznak belőle, de legalább az órákra beülhettél volna egy kicsit okulni.
keress olyan nyelvtanfolyamot, amit a te igényeidnek fejlesztettek ki, vagy nézz más munkát ami jobban fizet.
Nyugodtan mond meg nekik,hogy ha fizetik addig a kiadásaitokat,amíg te összeszeded azt az összeget, plusz fizetnek neked egy nyelvtanfolyamot,és elrendezik neked a külföldi munkát,akkor lehet róla szó.
Vagy mutasd meg nekik az egy havi bérpapírjaitokat és mellé a csekkeket,amiket havonta fizetnetek kell.Tuti elmegy tőle a kedvük,hogy beszóljanak.
Sajnos az én helyzetem is hasonló,ismerős még lenne is Angliában,de a nyelvtudásom nem annyira jó,hogy boldoguljak vele hosszú távon.Igyekszem munka mellett angolozni a netről,remélem lesz valami hatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!