Miert ilyen maradi mindenki?
Az egesz csaladom nekem esett, mert osszejottem egy fiuval. Igazabol az a bajuk, hogy neten ismertem meg (bejeloltem facebook-on), de szerintem ez manapsag teljesen normalis. Mar akkor is szimpatikus volt, Kb 3 honapja beszeltunk amikor talalkoztunk szemelyesen is. A masik bajuk azon kivul, hogy neten ismertem meg az, hogy 3. talalkozas utan jottunk ossze. De konyorgom, hat mar elotte tobb honapja beszeltunk. O az elso baratom, nagyon boldog vagyok, erre nekem esett a csaladom. Mit tegyek?
19 eves vagyok. Lehet csak azert feltenek ennyire, mert egyke vagyok?
Az is benne lehet, hogy egyke vagy. Valószínűbb azonban, hogy az elsődleges indok, hogy az emberek jelentős része érzelmileg nehezen kezeli, ha a lányának pasija van. Mások meg azt viselik rosszul, hogy olyasmi történik a gyerekükkel, ami kicsúszott az ő irányításuk alól. Szinte sosem a valós indokukat mondják. Az ugyanis nyilvánvalóan irreális. Ők is tudják, csak nem akarják elfogadni. Ezért mondanak helyette kitalált kifogásokat. Például azt, hogy az interneten jöttetek össze, é sz micsoda dolog.
Ha nem teljesen elzárkózóak a szülők, akkor általában segít, ha megismerik a párodat. Mutasd be nekik, ha valóban hosszú távra tervezel vele.
Nekem nem volt ebből otthon baj, hogy társkeresőn ismertem meg párom, pedig akkor 16 voltam csak.
22/L (még mindig együtt a netes párommal :) )
Tudod, a szüleim elmondásából tudom, hogy régen sokkal nehezebben lehetett zsákbamagskát venni.
1 nem utaztak ilyen távolságokat az emberek, tehát egymás nyakán laktak, és ismerték egymást.
2 a fiatalok nem jártak külön szórakozni, nem külön találkoztak a fiúkkal/lányokkal, pláne nem interneten, a szülők ott ültek a bálon is a sarokban
3 mire elmodhatta, hogy valakivel szimpatizál, jár, udvaroltat, ismerte az egész családot, tudta,mi várható tőlük, mi a család modell, nézd meg az anyját, veddel a lányát.
4 összejártak, a családba bekerülő fiatalnak is megvolt a maga szerepe, helye,
ami sokszor még fiatalházasként is együttlakással is a betanulás ideje volt, menyecske az anyós mellett
Most beszéltél vele néhányszor, HISZEL RÓLA VALAMIT. Aminek nem biztos, hogy sok köze van a valósághoz.
Nem tudod, hogyha kihúzod a gyufát, szemöldökráncolást fogsz kapni, vagy véresre veri a hátad ...mit tanult az apjától
úgyhogy megértem, hogy aggódnak a szüleid.
A módszer: megismertetni velük, mgismerik, kikérdezik, megbyugszanak, megszeretik. Nagy beszélgetések, a szülők szeme előtt való mozgás, nem elkülönülés, elvonulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!