Szerintetek megérdemelnék ha kiraknám őket a lakásból?
Pár éve élnek anyámék az önkormányzati lakásomban, mivel konkrétan nincs hova menniük. Még az elején rendesen fizettek mindent (2-3 havonta a nyakukra jártam a számlákért). 2 éve született egy gyermekem és úgy gondoltam, hogy ha nem járok szigorúan a nyakukra akkor is fizetnek mindent, odaadják a hivatalos papírokat. De ez csak egy szép álom lett volna. Nemrég kiderült, hogy már többször majdnem felmondták a bérleti szerződésemet nemfizetés miatt, ráadásul nem szóltak semmit, sőt még leveleket is írtak a nevemben. Aztán meguntam, hogy kértem a leveleket és sosem adták oda a következő indokokkal: Nem találom, hirtelen nem tudom hova tettük, bent van a melóhelyen, nem jött semmi... Közben meg tudom, hogy ott volt minden, csak nem akarták odaadni. Én meg a hülye fejemmel nem akartam minden találkozásunk alkalmával veszekedni. Így elmentem a postára és átirányítottam a leveleket, aminek szép kis "következménye" lett. Jött a postás és hozott egy levelet amiben 1 hónapos határidővel felmondják a szerződésemet ha nem fizetem ki az összes tartozást. Nem kicsit kiakadtam, üvöltve hívtam őket, elmondtam mindennek őket, hogy felelőtlenek, nem törődömök (fontosabb a 30-40 ezer ft-os telefonszámlát meg a netet befizetni mint a lakbért vagy a fűtés számlát). Kiderült, hogy közel 500 ezer ft a tartozásuk (közmű, lakbér).
Anyám menni akar a családsegítőhöz bár nem hiszem, hogy tudnak segíteni ebben. Nem hiszem el, hogy ennyire felelőtlenek felnőttek révén, hova fognak menni most komolyan? Nekünk van hol laknunk, de nekik? Ráadásul jövő nyáron költöznénk mi oda ők meg valahova máshova (előre lefixáltuk az időpontot)
Megérdemelnék ha kiraknánk őket, ha kifizetnénk a számlákat? Van még jópár "rossz" a számlájukon:
-kértük, hogy vigyázzanak a lakásra(tapétát leszaggatták, ráragasztgattak mindenfélét)
- kértük, hogy ne legyen háziállat(erre csak vittek kutyát)
-kértük, hogy nyugiba legyenek(erre kaptunk több telefonhívást, hogy zajosak, nem törődnek a szomszédok nyugalmával...)
és még sorolhatnám
Tudom valahol mi vagyunk a hülyék, de tényleg azt néztük, hogy nincs hova menniük a 2 "gyerekkel", na meg a családi béke. De ez most nagyon betette a kaput!
Szerintetek kellene, hogy legyen lelkiismeret furdalásunk ha kirakjuk őket?
Ilyen a magyar mentalitas...a sok tehetos kijatssza a rendszert aki meg tenyleg raszorulna az meg varhat a csodara..
mondd vissza a lakast a szuleid meg menjenek alberletbe.ott majd rogton kiteszik oket ha nem fizetnek
Én még pár éve azt hittem, hogy a felnőttek mind felelősségteljes emberek. Nyilván a szüleimet és a rokonaimat láttam csak. Aztán megismertem a párom a szüleit.
Röviden így tudnám jellemezni őket : Te jó ég!
Hosszasabban pedig így, hogy lásd nekünk, a férjemnek sem lesz bűntudata( vagy csak hangoztatja).
Van egy nagymama aki világ életében dolgozott. A férje 10 év házasság után munkahelyi gondok miatt alkoholista lesz és veri a családot. Egy fiuk van, a férjem apja. A nagymama elválik a férjtől, mindent hátrahagy neki és új életet kezd 45 évesen. Képzelhetitek, hogy nem egyszerű. Külföldre megy dolgozni és küldi haza a pénzt a fiának aki időközben elvett egy nőt aki más gyerekét hordja. Mikor hazajön vesz nekik egy lakást ( magának nem). A megszületett gyereket sajátjaként szereti. Ismét kimegy külföldre dolgozni és küldi haza a pénzt. A nő soha nem dolgozott, apuka elvesztette a munkáját, de nem számít, mert a nagymama úgy is küldi haza. Közben alkoholista lett és jön a következő gyerek is ( a férjem). Utána jön a legkisebb testvér is. Az apa veri a családot, az anyja szétdohányozza a lakást, a nagymama hazajön ápolni a beteg apukáját.Így már nem tud annyi pénzt adni ( ekkor már nyugdíjas)de kiiskoláztatja mind a 3 gyereket és öltözteti őket ami még mindig nem kis összeg ( apukája nyugdíjából is ad).
A nő nem dolgozik ( mindig beteg), az apuka is már beteg az alkoholtól, 2 hétig ha van 1 évben munkája. A gyerekek elköltöztek, mert nem bírták otthon, nagymama már csak nagyon kevés pénzt, de még mindig ad a fiának. De ez alkoholra, cigire és tv-re na meg ételre megy, a segély kevés és a közüzemi számlákat nem fizetik.
2012 : akármikor kilakoltathatják őket, nem igazán érdekli őket a dolog. Ide akarnak jönni lakni vagy a legkisebb gyerekhez. Ide nem jöhetnek. A legkisebb gyerek egyedül él, nem keres sokat, nem tudja eltartani őket. Nagymama lakása a férjemé lesz, oda akarnak költözni, de mi nem engedjük. El akarjuk adni és venni magunknak egy másik városban egy nagyobbat. És amúgy se fizetnék a rezsit, mi meg 2 helyre nem tudjuk.
Nem tudjuk mi lesz velük. Mi egy szobásban lakunk ( nincs hely és nem is engedünk ide egy alkoholista gyerekbántalmazót a kisfiunkhoz). A legnagyobb gyerek évek óta nem beszél velük. A legkisebb pedig egy szobát bérel.
Szóval kedves Kérdező, ne legyen bűntudatod.
Ne bántsatok kérlek, így is elég gyomoridegem van ez miatt!! Nem jogszerűtlenül laknak a lakásban, az önkormányzat is tud róla, be vannak jelentve ideiglenesen. Mi a kicsi miatt vagyunk most máshol, konkrétan anyóséknál, hogy minél több pénzt tudjunk félre rakni, hisz célunk, hogy megvegyük a lakást. Így tudunk esetleg saját lakáshoz jutni. Szeretnénk még egy babát is, de ha nem lesz a lakás a kicsiről is letehetünk. :(
Nem vagyunk tehetősek, sajnos nem. Én is nagymamám után örököltem a bérleti jogviszonyt 2 éves családi harcot követően.
Mindenképpen mennénk vissza, hisz a kicsinek óvodába kell járnia, engem várnak vissza a munkahelyemre.
Na, vegre, hogy irtal, hogy mi a helyzet pontosan!
Akkor meg baj, hogy nem lattad elore, hogy felelotlenek, a nevukre kellett volna atiratni mindent, és nem a Te neveden hagyni - ugyanezt kell tenni bérbeadás esetén is, kulonben Rajtad akarnak behajtani olyan tartozast, amik valojaban nem a Tieid!
Tehat most a tét, hogy meg lehet-e menteni a magad szamara a bérleti viszonyt, igaz?
Miota nem laksz a lakasban?
Az még mindig kérdés, hogyhogy nem tudtál a tartozásokról, felszolitasokrol. Ha Te vagy a bérlő, Neked kellett küldje az önkormányzat a leveleket...!
Mivel ez ún. hivatalos levél, a postás csak Neked adhatja át!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!