Szerintetek párom önző vagy én vagyok túl engedékeny?
Figyelt kérdés
Van egy lakásom, amit önerőből és kamatmentes hitelből vettem még a megismerkedésünk előtt. Van egy fél szoba, amit nem használunk ki. Öcsém Pesten jár egyetemre, de a "jó anyagi helyzet" miatt nem kapott koleszt. Szeretném felajánlani neki, hogy költözzön hozzánk. Párom szerint felesleges idevenni, ő nem akarja eltartani. Van egy 6 hónapos lányunk, én max gyed-et kapok és anyukámék is adnának valamennyit, plusz pénzébe nem kerülne és egyébként is csak kifogásnak érzem. Nyáron diplomázik, ha 6 hónapon belül kap munkát akkor kb 1 évről lenne szó.
Ti mit tennétek?
Hogyan győzzem meg, hogy bár nem szeretem jobban, mégis a családom? Ez nekem olyan természetes....
17-es: az albérleti díjat spórolják meg a szüleim....
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Jövő hétvégén megyünk haza, akkor átbeszéljük anyukámékkal az anyagi részét öcsémmel meg a szabályokat.
2012. márc. 4. 19:01
22/25 anonim válasza:
szerintem ebből még bajod lehet. nem kéne ilyen szintem figyelmen kívül hagynod a párod véleményét, ha fontos neked, hogy nyugiban, normálisan éljetek együtt. de te tudod, csak ne lepődj majd meg ha kiakad.
2012. márc. 4. 21:17
23/25 A kérdező kommentje:
Nem a párom nélkül fogod dönteni természetesen. Haza megyünk anyukámékhoz, és EGYÜTT átbeszéljük a dolgokat. De őszintén szólva: ha emiatt lelép, menjen. Ha az öcsém éjjel-nappal bulizna, drogozna, alkoholista lenne vagy egy 1,5 szobás lakásban nyomorognánk, megérteném. Arról nem beszélve, hogy mi lesz, ha mi is megszorulunk? Hogy állok anyám elé, hogy kérjek egy tál paprikás krumplit? A család nálam arról szól, hogy segítjük egymást. Nem teljesen magunkat háttérbe szorítva, hanem kis lemondásokkal.
2012. márc. 5. 08:25
24/25 anonim válasza:
Teljes mértékben igazat adok neked. Az albérlet fel sem merülhetett volna ebben az esetben. Nehogy már valaki idegennek rakjátok a zsebébe a pénzt, mikor van lehetőségetek, hogy nálatok legyen. Abban is igazad van, hogy az élet nem arról szól, hogy az ember csak jól érezheti magát. Tudni kell megosztani, ami van, és nem önzőnek lenni. Amikor a férjem húga válófélben volt, egyetlen szó nélkül fogadtuk be a gyerekével együtt. Míg rendeződött az élete nálunk laktak. Másfél évig. Soha még egy hangos szó sem volt köztünk. Tudtunk alkalmazkodni egymáshoz. A férjed pedig könnyen van, mert betette a se...ét a készbe, más halálra dolgozza magát, míg az adósságot nyögi, őneki meg derogál a sógorát befogadni egy évre... Hiába, no nem vagyunk egyformák.
2012. márc. 5. 08:43
25/25 anonim válasza:
nem az aktuális kérdésre értettem, hogy kiakad, hanem arra, hogy (esetleg) nem hallgatod meg. szerintem ne a szüleidnél hozd fel neki újból a témát, hanem előbb kettesben. a szüleiddel csak akkor beszéljetek, ha már közös nevezőn vagytok a pároddal, az a legtisztább
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!