Szerintetek párom önző vagy én vagyok túl engedékeny?
Van egy lakásom, amit önerőből és kamatmentes hitelből vettem még a megismerkedésünk előtt. Van egy fél szoba, amit nem használunk ki. Öcsém Pesten jár egyetemre, de a "jó anyagi helyzet" miatt nem kapott koleszt. Szeretném felajánlani neki, hogy költözzön hozzánk. Párom szerint felesleges idevenni, ő nem akarja eltartani. Van egy 6 hónapos lányunk, én max gyed-et kapok és anyukámék is adnának valamennyit, plusz pénzébe nem kerülne és egyébként is csak kifogásnak érzem. Nyáron diplomázik, ha 6 hónapon belül kap munkát akkor kb 1 évről lenne szó.
Ti mit tennétek?
Hogyan győzzem meg, hogy bár nem szeretem jobban, mégis a családom? Ez nekem olyan természetes....
Tudod, az a baj, hogy neki is az kéne, hogy természetes legyen.
Először is próbáld meg vele beszélni, hogy a családod, csak egy év sat,sat,sat...
Ha nem megy, akkor csak hívd oda az öcsédet.
"Ha nem megy, akkor csak hívd oda az öcsédet."
Ebből viszont olyan balhé kerekedhet, hogy a házassága is rámehet.
Szerintem a képlet nem igazán bonyolult: semmi pénzt nem adtok neki (ahogy akkor sem tennétek, ha a koleszban élne), elvégre a szülők feladata az eltartása. DE, odajöhet lakni.
Szerintem csak szépen le kéne ülni a szülőkkel is megbeszélni, hogy mennyibe van a kaja-rezsi az öcsre kiszámítva, és ezt kérni. Esetleg ha megtehetitek,a rezsit engedjétek el, és legyen a lakhatása ingyen. Ha amúgy ki lehet jönni vele, tehát nem egy tivornyázó senkiházi, hanem egy komoly diplomázó fiú, akkor nyugodtan!Még jól is jön majd, hátha tud neked segíteni cipekedésben, pakolásban.
"felesleges idevenni, ő nem akarja eltartani"
Miért, ha koliba mehet, akkor ki tartja el? És avval ez a eredeti "eltartási" felállás megváltozik, ha nem koliba megy lakni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!