Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek párom önző vagy...

Szerintetek párom önző vagy én vagyok túl engedékeny?

Figyelt kérdés

Van egy lakásom, amit önerőből és kamatmentes hitelből vettem még a megismerkedésünk előtt. Van egy fél szoba, amit nem használunk ki. Öcsém Pesten jár egyetemre, de a "jó anyagi helyzet" miatt nem kapott koleszt. Szeretném felajánlani neki, hogy költözzön hozzánk. Párom szerint felesleges idevenni, ő nem akarja eltartani. Van egy 6 hónapos lányunk, én max gyed-et kapok és anyukámék is adnának valamennyit, plusz pénzébe nem kerülne és egyébként is csak kifogásnak érzem. Nyáron diplomázik, ha 6 hónapon belül kap munkát akkor kb 1 évről lenne szó.

Ti mit tennétek?

Hogyan győzzem meg, hogy bár nem szeretem jobban, mégis a családom? Ez nekem olyan természetes....

2012. márc. 3. 22:37
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

9-es: akkor a szüleim

10-es: a kérdésembe is leírtam: én max gyed-et kapok és anyukámék is adnának valamennyit, plusz pénzébe nem kerülne

2012. márc. 3. 23:04
 12/25 anonim ***** válasza:
76%

"9-es: akkor a szüleim "

És ez miért más, ha Nálatok lakik? A szuleid miert nem tartják el attol, hogy nálatok lakik?

2012. márc. 3. 23:05
 13/25 anonim ***** válasza:
46%
Természetes, hogy odaköltözik hozzátok, arra a kis időre. Testvér! A férjednek nincs testvére? Nem kell eltartanotok sem. Amúgy meg a te lakásod, ha már ennyire köti az ebet a karóhoz a párod. (Jó, ezt nem kell hánytorgatni, de ez az igazság) Te amúgy is otthon vagy a gyerekkel, szerintem senkinek nem lesz kényelmetlen ez a helyzet. Ne engedj ebben a helyzetben! Az élet hosszú, ti is kerülhettek még olyan helyzetbe, hogy elkél a segítség, kihez forduljatok, ha nem egy testvérhez?
2012. márc. 3. 23:05
 14/25 A kérdező kommentje:
12-es: hát én is pont ezt próbálom megmagyarázni a páromnak :-)
2012. márc. 3. 23:17
 15/25 anonim ***** válasza:
90%

Én megértem, hogy ódzkodik tőle a párod, azért egy év az egy év és nyilván a kis családjával szeretne élni. Más az, ha egyszer-egyszer vigyáz a babátokra a barátnőjével és más az, ha hirtelen ő is a kis családotok tagjává válik. Persze eddig is családtag volt, csak tisztes távolságból, gondolom így nincs is a párodnak baja vele, tehát én azt mondom, hogy érthető a párod reakciója is.

A te álláspontod is abszolút érthető, családtag, van egy kihasználatlan szobátok, bőven elfér, plusz költséggel nem jár, akkor miért fizessen egy külön albérletet, ha nyilván az a szüleiteknek dupla költségekkel járna? Mindkettőtöket meg lehet érteni, próbáld te is átérezni egy picit a párod helyzetét, mert szerintem őt is meg lehet érteni. Üljetek le egy este és beszéljétek ezt át rendesen. Lefektethetnétek szabályokat, amiket közösen hoztok meg, hátha sikerül valami kedvező megoldást hozni.

Ha a közösen meghozott szabályokat elfogadjátok és bíztok a testvéredben (nem részegen esik minden hajnalban haza, nem tart házibulit, ha nem vagytok otthon, stb stb), és ő elfogadja a szabályaitokat, akkor nem lesz gond. Annyi, hogyha a párod is belemegy, akkor anyukátokat megkérhetnéd, hogy a kajára szánt pénzt adja neked, hiszed te fogsz rá is főzni, te veszed vacsorára a kenyeret, stb. Míg a szórakozására szánt pénzt pedig adja neki.

2012. márc. 3. 23:31
 16/25 anonim ***** válasza:
46%

"12-es: hát én is pont ezt próbálom megmagyarázni a páromnak :-)"

Na mert ha ez a helyzet, akkor nincs alapja az ő ágálásának - legalábbis annak nem, amit ellenérvként felhoz.

Nyilvan mas utokartyaja azert nincs, mert nem az övé a lakás, és nincsenek eléggé lefektetve köztetek a határok hogy akkor most meddig terjed az ő rendelkezési joga a TE lakásodban. Mondhatná, hoyg enm akar együtt élni mással, kerülgetni valakit, hallgatni a szöszmötölését, de mivel a Te lakasodban lakik, nem tudja, mondhatja-e. Az is szamit a helyzet/birtokviszony megítélésében, hogy neki van-e lakasa, azt most pénzzé tette-e, amikor Hozzad költözött, tehát milyen előnyöket jelent NEKI, hogy Nálad lakik (anyagilag) stb. Mert pl. ha neki anygai elonye van abbol, hoyg Nalad lakhat (mert pl. kiadja a lakasat, aminek a bevétele egészen őt illeti, vagy ha nincs is sajat lakasa, akkor meg a fél lakasodat kapta hasznalatba ajandekba, gondolom mindennel felszerelve, amivel Te dolgoztal meg....), akkor egészen Téged illet a lakas fölötti rendelkezési jog.

2012. márc. 4. 01:53
 17/25 anonim ***** válasza:
44%
Ha a szuleid amugy is fizetnenek akkor miert te venned oda harmadiknak? nem fosulisok vagytok mar hanem egy csalad.befolyasolna a kapcsolatotokat is mivel a ferjed nem akarja. szerintem sok feszultseg es vita lenne.
2012. márc. 4. 09:12
 18/25 anonim ***** válasza:
53%
ÉN BÁRMIKOR BEFOGADNÁM A TESTVÉREMET SZÓ NÉLKÜL.
2012. márc. 4. 09:28
 19/25 anonim ***** válasza:
én teljes mértékben megértem a párodat. saját kis családotok van, és veletek szeretne nyugiban élni. hármasban. tesód is családtag, oké, de nem annyira. az, hogy néha vigyáz a picire az nagyon nem olyan mint együtt is élni. gondolj bele: akárhogy is, azért ha tesód is ott élne veletek, igenis megváltoznának kicsit a mindennapjaitok. hosszú hónapokra. ilyet még akkor is csak félve lépnék meg a helyedben, ha teljes lenne az egyetértés a férjed és közted a kérdésben. de így meg aztán abszolút ki van zárva.
2012. márc. 4. 15:25
 20/25 anonim ***** válasza:

Párod önző.

Mi egy másfeles albiban laktunk,öcsém középsuliba kolis volt itt.Utolsó félévben elkezdték cseszegetni a kollégiumban,úgyhogy hozzánk költözött fél évre,pedig nekünk kicsit rendezkedni is kellett hogy elférjen (nem volt ágy,és használtuk a félszobát tárolónak).

Párom önként vállalta hogy átrendezi,öcsém épp nyelvvizsga előtt volt,igy csak a nehezebb búrotok pakolásakor segitett.

Fürdőszobán ment a vita néha,meg hogy ki itta meg a tejet és nem hozott másikat a kávéhoz,de egyébként bármikor befogadnánk újra,párom is.

Győzd meg,mégiscsak az öcséd

2012. márc. 4. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!