Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 7 éves kisfiam szelektív...

7 éves kisfiam szelektív mutista gyógykezelésére kognitív viselkedésterápiát kezdtek alkalmazni. Úgy próbálják beszédre bírni, hogy minden kiejtett szóért jutalmat kap, de ha nem beszél, akkor nem látogathatjuk meg. Mi a véleménye erről a terápiáról?

Figyelt kérdés

A közelgő iskola miatt szántuk rá magunkat erre a lépésre,

hogy egyedül hagytuk a szegedi gyermekpszichiátrián 25 napja.

de most már nehezen viseljük a gyermekünk nélkül eltöltött

időt és nem látjuk a kezelés végét.

2012. márc. 3. 15:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Van egy olyan fogalom, hogy szeparációs szorongás...

A pszichiátrián is illene ezt tudni!

2012. márc. 3. 17:11
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam, hogy a szülő nem döntheti el, csak nem kéne olyanoknak befolyásolnia a döntését, akik nem értenek hozzá. Nyilván azért fontos ilyen drasztikus lépést tenni, mert más nem vezetett eredményre. Én a gyermekem érdekében biztos, hogy félretenném a saját rossz érzéseimet, ha a gyermekemnek jót teszek vele.
2012. márc. 3. 17:11
 13/20 anonim ***** válasza:
65%
ha a gyermekemnek jót teszek vele - ez az, amiben nem biztos a kérdező...
2012. márc. 3. 17:49
 14/20 anonim ***** válasza:
35%
Lehet, hogy rövid távon rossznak tűnik ez a kezelés, de ha eredményes lesz? Azért nem kell eltúlozni a helyzetet, nem fog egy 7 éves gyerek beleroppanni ebbe a helyzetbe. Nem fogházban van tartva, folyamatosan figyelik. Előre nem lehet az érzelmek miatt elmarasztalni egy kezelési módot. Ha most félbehagynák, hiába volt az eddig rászánt idő.
2012. márc. 3. 17:55
 15/20 anonim ***** válasza:
44%
Hát az állatok idomításánál is csak jutalmazás jár nem pedig bűntetés,pl a posta galamb igyekszik haza a párjához,a rendőrkutya keresi a játékát,az elefánt kap kikirikit,a majmok gyümölcsöt stb.Én ezt fel sem tudom fogni,nos szerintem ez egy nagy barbárság,én kérelmezném a klinika vezetőségétől az ilyen gyógykezelés alapos indoklását.
2012. márc. 3. 21:48
 16/20 anonim ***** válasza:
Hát utolsó, ez tényleg korrekt összehasonlítás volt... Nem értem tök laikusként mit magyaráz bele az ember... Szerinted a pszichiátria nem KIPRÓBÁLT és IGAZOLTAN MŰKÖDŐ gyógykezelést alkalmaz? Szerinted csak a hasukra ütöttek és gondolták: "Hát majd elzárjuk a szüleitől, csak muszáj lesz megszólalnia!"
2012. márc. 3. 21:50
 17/20 anonim ***** válasza:
78%

[link]

Amit itt olvastam, nem lesz pikk-pakk eredménye a kezelésnek. De vannak értelmes és jó kezelések, reméljük tudják is alkalmazni.

A látogatás megvonása nekem speciel nem tetszik, de hát én laikus vagyok. Mint szülő viszont minden jogod megvan a kezelőorvost minden részletre kiterjedően kikérdezni a kezelésről, hogy mit miért csinál, milyen eredményt vár tőle, és miért gondolja, hogy annak eredménye lesz. Ha nem tetszik, ahogy hozzáállnak, akkor vidd máshoz, viszont valamilyen kezelésre mindenképpen szüksége lesz, mert az állapota idővel csak romlik magától.

Megkérdezhetem, hogy mindkét szülője magyar a srácnak? Milyen nyelven beszélnek a szülők egymással?

Nekem különösen tetszik, ötletesnek tartom, amikor videóra veszik a gyereket, amikor egy olyan ember kérdezi, akivel nem beszél, aztán olyan is megkérdezi ugyanazt tőle, akivel beszél, és összevágják a videót, mintha az első embernek válaszolna, aztán ezt megmutatják neki.

2012. márc. 3. 22:48
 18/20 anonim ***** válasza:
kedves 7.(12,14..) válaszadó (78%-os), szerintem a kérdező is annak tudatában írt ide, hogy nem feltétlen pszichiátriai dolgozók fognak válaszolni. De ezer és egy élményünk lehet, ami alapján véleményt mondunk
2012. márc. 4. 00:46
 19/20 anonim ***** válasza:

21:50 (és a többi, aki a "tudomány" előtt kritika nélkül hasra esik)!

Nem kell mindent meggondolás nélkül helyesnek tekinteni csak azért, mert orvos mondja.

A pszichiátriának is megvannak a maga sötét foltjai.Elég csak arra gondolni, hogy gondolkodás nélkül teli tömik a gyerekeket is nyugtatókkal, antidepresszánsokkal egy vacak kis kedélyállapot változás miatt is.Ez is jó így?

2012. márc. 4. 16:37
 20/20 ribizli73 válasza:
Kedves Kérdező! Tudom, hogy régi a kérdés, de érdekelne, hogy megoldódott-e a kifiad problémája. Mi is ebben a " cipőben " járunk. Fiam most 9 éves.
2017. júl. 6. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!