7 éves kisfiam szelektív mutista gyógykezelésére kognitív viselkedésterápiát kezdtek alkalmazni. Úgy próbálják beszédre bírni, hogy minden kiejtett szóért jutalmat kap, de ha nem beszél, akkor nem látogathatjuk meg. Mi a véleménye erről a terápiáról?
A közelgő iskola miatt szántuk rá magunkat erre a lépésre,
hogy egyedül hagytuk a szegedi gyermekpszichiátrián 25 napja.
de most már nehezen viseljük a gyermekünk nélkül eltöltött
időt és nem látjuk a kezelés végét.
Van egy olyan fogalom, hogy szeparációs szorongás...
A pszichiátrián is illene ezt tudni!
Amit itt olvastam, nem lesz pikk-pakk eredménye a kezelésnek. De vannak értelmes és jó kezelések, reméljük tudják is alkalmazni.
A látogatás megvonása nekem speciel nem tetszik, de hát én laikus vagyok. Mint szülő viszont minden jogod megvan a kezelőorvost minden részletre kiterjedően kikérdezni a kezelésről, hogy mit miért csinál, milyen eredményt vár tőle, és miért gondolja, hogy annak eredménye lesz. Ha nem tetszik, ahogy hozzáállnak, akkor vidd máshoz, viszont valamilyen kezelésre mindenképpen szüksége lesz, mert az állapota idővel csak romlik magától.
Megkérdezhetem, hogy mindkét szülője magyar a srácnak? Milyen nyelven beszélnek a szülők egymással?
Nekem különösen tetszik, ötletesnek tartom, amikor videóra veszik a gyereket, amikor egy olyan ember kérdezi, akivel nem beszél, aztán olyan is megkérdezi ugyanazt tőle, akivel beszél, és összevágják a videót, mintha az első embernek válaszolna, aztán ezt megmutatják neki.
21:50 (és a többi, aki a "tudomány" előtt kritika nélkül hasra esik)!
Nem kell mindent meggondolás nélkül helyesnek tekinteni csak azért, mert orvos mondja.
A pszichiátriának is megvannak a maga sötét foltjai.Elég csak arra gondolni, hogy gondolkodás nélkül teli tömik a gyerekeket is nyugtatókkal, antidepresszánsokkal egy vacak kis kedélyállapot változás miatt is.Ez is jó így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!