Hogy lehet sok barátra szert tenni?
Hogy lesz valaki népszerű, illetve mitől népszerűbb valaki, mint mások? Mitől függ az, hogy valakinek sok haverja, barátja, ivócimborája van, mások meg magányosan búslakodnak? Honnan tudod, hogy valaki tényleg kedvel téged, nem csak más egyéb önző érdekek miatt barátkozik veled?
Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Nekem az évek során lett egyre több barátom, a régiekkel tartom a kapcsolatot és közben jöttek az új sulik, új melók, barátok-barátai...
Sok helyen olvasom(itt is) hogy valakinek azért nincsenek barátai, mert nem bulizik, ez nagy önámítás:) Szerintem sok embernek azért nincsenek barátai, mert zárkózott,nehezen nyílik meg, lenéz másokat vagy ha pl kapcsolatba kerül nem foglalkozik onnantól a barátaival és ha a kapcsolat véget ér egyedül marad, esetleg azt akarja, hogy a barátja mindig foglalkozzon vele de ő ezt nem akarja viszonozni.
Nagyrészt már leírták előttem, amit én is gondolok erről. Nyitottság, kíváncsiság, közvetlenség, jószívűség, önbizalom, jókedv stb. ezek kellenek ahhoz hogy valakit sokan kedveljenek. De én úgy gondolom, hogy óvatosan kell a „barátság” szóval bánni. Inkább haver vagy ismerős a megfelelő szó. Többször volt már munkahelyváltásom és azokról, akikről azt hittem hogy barátok, nagyon gyorsan kiderült hogy csak munkatársak voltak. Általában erre úgy jöttem rá, hogy mindig csak akkor beszéltünk vagy váltottunk emailt, mikor én kezdeményeztem. A 3. alkalom után általában már nem keresem és mivel ő sem keres, így nagyjából le is zártuk a kapcsolatunkat.
Egyetértek azzal, aki azt írta hogy „Akit túl sokan rajonganak körül,azt biztos,hogy érdekből teszik.”
Volt olyan régebbi haverom, aki egy nagyképű majom lett, mégis születésnapján mindig 30-40 ember köszönti. Nyilvánvalóan azért mert van pénze és elég jól halad a karrierje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!