Mit gondoltok erről a sokszor említett felfogásról?
Biztos olvastátok már sok helyen, tán magatok is valljátok azt az elvet, hogy az ember akkor kezdje el a szexuális életét, ha fel van készülve annak következményeire. Magyarán terhes lehet és ha úgy alakul, fel tudja nevelni a születendő gyermeket. Legyenek adottak az életkörülményei. (ugyanezt fiúkra is vonatkoztathatjuk)
Mennyi idősen kéne elkezdenie szexelni egy átlagos mai lánynak (fiúnak)? És még minek kell adottnak lenni a feltételekhez?
"Amilyen szövegkörnyezetben láttam ezt az elvet, ott sem úgy értették, hogy az szexeljen csak, aki már anya akar lenni.
Hanem aki tudja kezelni a következményeket."
Elvileg igaz... gyakorlatilag meg van 2 gyerekes anyuka akik megélnek, de azt már nem vállalhatják be, hogy harmadikat szüljön és a keresete kiessen a családi kasszából évekre. 100%-os védekezés meg nincs, csak az aszpirin a térd közé szorítva. A második gyerekem úgy fogant meg, hogy orvosi kezelés alatt álltam, hónapok óta nem menstruáltam, elvileg teherbe sem eshettem volna.
Szerintem is olyan 16-18 évesen.
Védekezni kell. Tény, hogy 100%-os védelem nincs, de a tabletta+gumi kombináció elég hatékony. Mondjuk nem olcsó :-(
Mit nevezünk "adott életkörülménynek"? Legyen víz-villany-kaja, de az új ruha meg a játék luxus? Vagy az is alap?
"Hát igen. 100 éve nem volt se víz, se gáz, se villany, csak szex. :) Meg csimoták:)"
Igen, csak azokat 3 évesen ki lehett zavarni a határba libát őrizni, 5 évesen tehenet fejni és tizenévesen a földeken már megtermelték a betevő kajájukat. Szóval egy tinigyerek is már komoly hasznot hajtott a családnak. Vagy be lehett adni a fiúkat inasnak, a lányokat meg zárdába.
Ma meg huszonévesen még lehet eltartani őket, ha egyetemre mennek.
Bár ahogy elnézem a lányaimat, azt a zárda dolgot még meggondolom.. De minimum a burkát 20 éves korukig. :-D
Nem olvastam a válaszokat.
Nem értek ezzel egyet. Akkor jogos lenne, ha nem lennének védekezési lehetőségek. Inkább az lenne a helyes megfogalmazás, hogy aki nem ismeri a biztonságos szexuális életet és arra nem érett, az ne csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!