Mikortól számítok egyedülállónak? Csak a válás befejezésével vagy a különéléstől?
Szia!
Amikor én váltam, írtam az államkincstárnak, hogy a válás folyamatban van, a férjem elköltözött, leírtam a válóper iktatási számát, nem is kérdeztek semmit, küldték az emelt családit.
Vagy milyen szempontból fontos, hogy egyedülálló legyél?
ha külön éltek. Nem egy fedél alatt. Vag yegy fedél alatt, de külön kasszán. Ha elváltatok ágytól - asztaltól. Ha veled lakik is, de nem egy háztartást vezettek.
Le kell írni eg ypapírra: "Kijelentem, hogy egyedülálló vagyok!" Aláírod, És beküldöd a MÁK-ba.
" beadod a válókeresetet, akkor attól kezdve kérheted, hogy egyedülállónak tekintsenek. De akkor a férjedtöl nem kérhetsz pénzt a megélhetésre, mert akkor eltart."
Bocs, de ezt a hülyeséget honnan szedted????
Nem a válókereset beadása számít, hanem hogy együtt élnek-e. Onnan tudom, hogy én most intézem, és most kellett visszaküldenem a nyilatkozatot az emelt családi pótlék ügyében. Azt kellett beikszelnem, hogy VELEM ÉLŐ HÁZASTÁRSAM vagy ÉLETTÁRSAM nincs! Akkor sem számítanék egyedülállónak, ha elvált lennék, de élettársam lenne.
"De akkor a férjedtöl nem kérhetsz pénzt a megélhetésre, mert akkor eltart."
Mi van??? Ha még vele lakik, akkor nem egyedülálló.
Ha viszont elköltözött, akkor miért kérne pénzt kérnie az eltartásra? A gyerektartás meg nem vonatkozik erre....
Mondjuk a nem hivatalos élettárs fogalmát soha nem értettem, hogy a hivatalok mi alapján bizonyítják.
Ha valakinek nem bejegyzett élettársi kapcsolata van, az különösebb hivatalos cécó nélkül bármikor megszűnhet.
Most néztem meg a papírt amit nekem küldtek, hogy nyilatkozzak, hogy egyedülálló vagyok.
Ebben hivatkoznak az 1998. évi LXXXIV törvény 4. paragrafus A pontjára, ebben van leírva, hogy ki minősül egyedülállónak. Eszerint egyedülálló: hajadon, nőtlen, özvegy, elvált, házastársától külön él ÉS élettársa nincs. Szóval szerintem neked nem jár - bár nem az élettársad.
De ez a telefonos ügyfélszolgálatuk száma, egy hívást megér: 20/881-9535, 30/344-0045, 70/460-9005, 1/452-2910
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!