Anyukám kijelentése: "nem tartozom felelősséggel irántad! ", ez így van?
Éppen fél órája néztem a híreket.Bemondták,hogy változnak az örökösödési törvények,változnak az esküvői és válási törvények,és változnak az "eltartási törvények"
Itt azt kell érteni,hogy a szülő ne köteles a gyerekét támogatni ha az egyetemi tanulmányait hanyagolja.Nem köteles anyagilag támogatni,ha van lehetősége a tanuló gyereknek dolgoznia.
Viszont a szülő ha képtelen eltartani magát akkor kérheti a felnőtt gyerek támogatását(csak akkor nem,ha van a szülőnek párja)
Nos 18 éves korodig köteles eltartani.Utána csak addig amíg rendesen végzed a tanulmányaidat.
Nekem is 20 éves a fiam.Tanul.Nekem eszembe sem jutott hogy ne támogassam vagy kidobjam.De mondjuk,nem is adott soha okot rá,hogy ellene forduljak.(pedig elég rossz természetem van,könnyen megsértődöm)
Valamiért én úgy érzem,hogy ha egy szülő a gyereke ellen fordul vagy a gyerek a szülei ellen,annak mindig oka van.Az éremnek két oldala van.Ilyenkor szívesen meghallgatnám a másik felet is,hogy miért mondta azt amit mondott,vagy miért döntött így..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!