Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tud egy ember úgy szerény...

Hogy tud egy ember úgy szerény maradni, hogy nagyon sok mindent elért már az életben?

Figyelt kérdés
Hogy-hogy nem nagyképű, kioktató néhány ember, mások pedig kevesebb tudással lekezelőek és kioktatók?
2012. febr. 25. 18:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nevelésen is sok múlik, a másik iránti tiszteleten. Egy számomra nagyon kedves emberről az utca embere meg sem mondaná, hogy a luxusautói otthon sorakoznak és a legtehetősebbek közt van. Ő maga gyakran jár bkv-val, mert gyorsabb, elmondhatatlanul tisztelettudó ott is az idősekkel és mindenki mással, korrekt, egyenes ember. Egyszer mesélte el, hogy nem felejti honnan jött, hogy régen a számlákat is alig tudta a családja fizetni, hétvégente a szülei plusz munkákat vállaltak, hogy fel tudják nevelni, ő ebben nőtt fel, és tisztességesen, a mai napig rengeteg munkával érte el,ahol tart, mert nem szeretne újból olyan problémákkal küzdeni. Tisztelem benne, hogy nem feltűnő, nem nagyképű, átlagos embernek tartja magát.
2012. febr. 25. 20:33
 12/13 anonim ***** válasza:
Gondolom a kisebbségi komplexusban szenvedők hajlanak arra, hogy az elért sikereikkel igazolják, hogy ők mégis kimagasló emberek.Így aztán kénytelenek arról megfeledkezni, hányszor múlott a szerencsén is a sikerük.(amikor a vizsgán pont azt kérdezték, az álláshoz pont az a nyelv kellett, pont az az ismerősöm a cégnél dolgozott, nem született sérülten a gyerek, és nem rokkant le a nagymama a munkábaállás előtti héten, ...)
2012. febr. 25. 20:53
 13/13 anonim ***** válasza:

sok múlik a neveltetésen.

nekem a nagyapám volt ilyen végtelen szerény ember, nagyon tiszteltem ezért, szerencsére tőle örököltem ezt a tulajdonságot :)

iszonyat sokat, keményen dolgozott azért, hogy a családja jó körülmények közt élhessen, sosem nagyzoltunk, ő pl egész életében trabanttal járt, mert nem akarta, hogy az emberek irigykedjenek rá. tellett volna neki mercire is, csak feleslegesnek tartotta.

én ugyanígy vagyok. ha sok pénzem lesz, akkor sem kell fényűző ház, sem luxusautó.

nem az a lényeg, h mit mutatsz kifelé, hanem hogy milyen vagy belül.

2012. febr. 26. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!