Most akkor rokon vagy nem rokon?
Anyósom - akivel nem vagyok túl jóban – azt írta a lányának:” a férjed nem a rokonod”, vagyis én nem vagyok a feleségem rokona. Azt is írta, hogy az ő (anyósom) saját férje sem a rokona, mert nem örököl tőle. Akkor egy családban csak azok rokonok, akik örökölnek egymástól?
A feleségem örököl majd utánam, így mégis a rokonom. Anyósom nem örököl a lányától és a fiától, tehát nem rokonok. A feleségem nem örököl a bátyja után – nincs rokonság! Kisebbik gyerekem örökölte a kinőtt ruhákat a nővérétől: egyértelmű a rokoni szál. Jómagam viszont nem örökölök a gyermekeim után – nem vagyunk rokonok. Nem is értem miért élünk még együtt.
Ez így túl egyszerű lenne? Igaza van anyósomnak vagy nem? Most akkor rokon vagy nem rokon?
... rókabéka vagy békaróka?
Bocs, de ezt meg kellett tennem, ahogy megláttam a kérdésed. :D
Én is úgy tudom, hogy a rokonság vérségi kötelék, tehát a férjed nem a rokonod.
"Jómagam viszont nem örökölök a gyermekeim után – nem vagyunk rokonok." - ez a mondatod egyébként nem igaz.
Ha valakinek utód nélkül hal meg a gyereke, akkor a szülő az első az öröklési sorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!