Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most akkor rokon vagy nem rokon?

Most akkor rokon vagy nem rokon?

Figyelt kérdés

Anyósom - akivel nem vagyok túl jóban – azt írta a lányának:” a férjed nem a rokonod”, vagyis én nem vagyok a feleségem rokona. Azt is írta, hogy az ő (anyósom) saját férje sem a rokona, mert nem örököl tőle. Akkor egy családban csak azok rokonok, akik örökölnek egymástól?

A feleségem örököl majd utánam, így mégis a rokonom. Anyósom nem örököl a lányától és a fiától, tehát nem rokonok. A feleségem nem örököl a bátyja után – nincs rokonság! Kisebbik gyerekem örökölte a kinőtt ruhákat a nővérétől: egyértelmű a rokoni szál. Jómagam viszont nem örökölök a gyermekeim után – nem vagyunk rokonok. Nem is értem miért élünk még együtt.

Ez így túl egyszerű lenne? Igaza van anyósomnak vagy nem? Most akkor rokon vagy nem rokon?

2012. febr. 24. 17:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A férj illetve feleség nem rokon, de a legközelebbi hozzátartozó. A rokonság vérségi "köteléket" jelent.
2012. febr. 24. 17:40
 2/5 anonim ***** válasza:

... rókabéka vagy békaróka?

Bocs, de ezt meg kellett tennem, ahogy megláttam a kérdésed. :D

2012. febr. 24. 18:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom, hogy a rokonság vérségi kötelék, tehát a férjed nem a rokonod.

"Jómagam viszont nem örökölök a gyermekeim után – nem vagyunk rokonok." - ez a mondatod egyébként nem igaz.

Ha valakinek utód nélkül hal meg a gyereke, akkor a szülő az első az öröklési sorban.

2012. febr. 24. 18:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Papíron nem rokonod, viszont ezt egy olyan szövegkörnyezetben olvasni, hogy "haragszom rád mert nem jössz haza minden hétvégén hanem inkább a férjeddel vagy, a férjed nem a rokonod..." undorító lenne, és valószínű ez vagy hasonló dolog áll itt fent mert írtad, hogy nem vagytok jóban. Ne húzd fel magad rajta, házasok vagytok ezen nem változtathat ha erős a kapcsolatotok.
2012. febr. 24. 19:01
 5/5 anonim ***** válasza:
anyosód nagyon rá ér ilyen hülyeségekkel foglalkozni:)
2012. febr. 27. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!