Meg lehet változtatni az ilyen embereket?
A párom anyukájáról van szó. Nem akarom bántani, nem is az a kérdésem célja.
Tipikusan az az ember, aki mindig mindenkinek mindent, de ő soha senkitől semmit...Már több mint 4 éve csinálja ezt és sokszor érzem, hogy megyek falnak...
Ha viszek egy tál sütit, nagy nehezen fogadja el, jönnek a kifogások és akkor mikor megyek haza tuti ő is ad valamit, mert ugye "meg kell hálálni". De bármivel így van, ha viszek a kertünkből egy kis paradicsomot, már megkérdezi mennyi pénzzel tartozik, mikor mondom, hogy semmivel meg van sértődve. A szülinapokról, karácsonyokról inkább nem is beszélek...sem arról, hogy engem meghívnak nyaralni, de a nyaraláson egy fagyit se vehetek pl. a "sógórnőmnek" mert az már milyen, hogy én költöm a pénzemet?!
A hétvégén volt a párom szülinapja, egy óriási tortát sütöttem, hogy jusson mindenkinek belőle. Mindenki evett a tortából (persze előtte fél órás prédikáció, hogy minek kellett, mennyit költöttem stb. stb.). Szóval mindenki evett a tortából, majd mi a párommal visszautaztunk az egyetemre. Mikor pakolok ki majdnem hanyat estem, az egész tortát ahogy volt felpakolta nekünk, még a párom húgának se vágott le bár egy szeletet, mert "ugye azt én vittem, a miénk"?! Úgyhogy egy hétig tortát ettünk, szegény "sógornőm" meg felhívott, hogy nem maradt otthon torta...:-S
Lehet ezen változtatni? Lehetséges, hogy pár év múlva nem mindig a "hálálkodáson" járjon az agya? Esetleg változhat eljegyzés után a dolog?
Nem fog megváltozni soha. Az anyám pont ilyen. Ha kap egy zacskó babot a szomszédtól, másnap süt cserébe egy tepsi süteményt, meg utána még 1 hétig visz az ebédből.
Jobb lesz, ha hozzászoksz. Ahogy öregszik majd, egyre rosszabb lesz :(
Én nem is tudtam, hogy a torta fel van pakolva, lent volt a kocsiban mire lementem én egy szeletet se vittem volna el, meg se gondoltam.
Arra pláne nem gondoltam, hogy az egészet felpakolja...
Te jó ég... Én a helyedben ezentúl nem vinnék semmit. Így nincs értelme.
Mondjuk én tényleg nem szoktam vinni semmit anyóséknak. Ő meg pakolja nekünk a kajákat. Legutóbb derült csak ki, hogy miért: ő egészen eddig azt hitte, hogy én nem szoktam főzni. Eddig is egy hülyegyereknek nézett, de itt telt be a pohár, hogy ő komolyan azt hitte, hogy én 3 éve vajas kenyérrel etetem a fiát. Aztán felvilágosítottam, hogy MINDEN NAP főzök, mindig van itthon főtt étel... Aztán csak nézett nagy kerek szemekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!