Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Betartanátok-e párotok utolsó...

Betartanátok-e párotok utolsó kívánságát?

Figyelt kérdés
Barátom felesége súlyos beteg volt és azt szerette volna, hogy halála után hanvasszák el, majd férje vigye el a Balatonon lévő kedvenc helyére és ott szórja szét. Természetesen ez engedély köteles lett volna, nem kért engedélyt, hanem anélkül megtette.
2012. febr. 23. 07:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

# 3

Az nem zavar, ha beleszarnak 1000-en, de egy kis hamu az biztos meggátol az úszásban.

2012. febr. 23. 08:22
 12/21 anonim ***** válasza:
97%
Naná, hogy betartanám. Ki nem tojja le az engedélyt...
2012. febr. 23. 08:41
 13/21 anonim ***** válasza:
94%
Ezt természetesen betartottam volna,akkor isha tiltva van.
2012. febr. 23. 09:10
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Betartottam volna, de első körben legális úton, engedéllyel próbáltam volna. Ha nem adnának engedélyt, akkor csak úgy.

Ilyen ésszerű kéréseket biztos megpróbálnék teljesíteni, de olyanokat nem, hogy "menj férjhez újra" "ne menj újra férjhez", ezt majd az élet eldönti. És az, hogy "a fiunk legyen orvos", nonszensz. Terelgetni lehet és kell is, de utolsó kívánságként ilyennek kínozni a családot, hát szörnyű.

2012. febr. 23. 09:17
 15/21 anonim ***** válasza:
Ezt persze, megtettem volna, tök mindegy az engedély szerintem, hisz ezzel senkinek nem ártott.
2012. febr. 23. 09:45
 16/21 anonim ***** válasza:
21%
Mindenképp kértem volna engedélyt, hiszen lehet, hogy még utólag megbüntetnének, ha nem tudod megmondani, hova lett temetve, és nincs otthon sem az urna. Szóval szerintem később lehet ebből galiba...
2012. febr. 23. 09:54
 17/21 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászóló! Azért az csúcs lenne, ha kimennének a házakhoz ellenörizni, hogy meg van-e az urna. Sokmindent eltudok képzelni de ezt nem. Sehol nincs leírva, hogy bárki is köteles megőrizni. Mondjuk azt mondanám, hogy a saját kertemben szétszórtam.
2012. febr. 23. 10:16
 18/21 anonim ***** válasza:

Igen teljesíteném. A családomban is van hasonló kívánság.

Off.

Utolsó hozzászóló miatt jutott eszembe és elnézést kérek mindenkitől ha durván fogalmazok, de tapasztalatom szerint nem nagyon érdekel ám senkit (persze hozzátartozókon kívül), hogy kit hova, hogyan mikor temetnek. Édesanyám férjének meghalt az apukája és szerette volna ha a felesége mellé temetik. Elméletileg ha nem kriptába, hanem sima földbe ásott sírba temetik (nem tudom, mi a pontos megnevezése), akkor el kell telnie bizonyos időnek amíg mellé temethetnek mást is (ezt nekünk ott mondták a temetés intézésénél). Nem emlékszem pontosan, hogy mennyi idő, de az a lényeg, hogy nem telt volna még le. Így is oda lett temetve, csak kellett némi plusz pénzt adni. Brutálisabb részletekkel nem akarnék senkit elborzasztani, de a lényeg, hogy gondolom nem ok nélkül van ilyen rendelkezés (abban a temetőben legalábbis), mégis simán megkerülik ha arról van szó. Úgyhogy nem tartom valószínűnek még ha van is ilyen rendelkezés vagy bár mi, hogy el kell tudnod számolni az elhunyt hozzátartozód hollétével, hogy ezt bárki is ellenőrzi.

2012. febr. 23. 10:52
 19/21 anonim ***** válasza:

Én be, nekem ez magától értetődik. Mármint az ilyen jellegű utolsó kívánság, hogy hol szeretne nyugodni és hogyan. Ráadásul ez nem is az a kategória, hogy 7 fehér ló húzza fehér hintón az üvegkoporsómat és mauzóleumot húzzanak fel nekem.

Férjem családjában ilyennel nem foglalkoznak, volt olyan is, hogy nem is kellett volna sehova se vinni a hamvakat, csak szétszóratni a temetőben szökőkúttal, és még ezt sem tették meg, mondván jó az otthon. Hát én nem tudnék nyugodt lenni, ha azt kérik tőlem, hogy szórassam szét, és én meg ennek ellenére berakom a szekrénybe. Ráadásul nem is az, hogy annyira ragaszkodnak egy kancsó hamuhoz, egyszer azt se tudták hol van. :O

2012. febr. 25. 21:15
 20/21 anonim ***** válasza:
Természetesen betartanám. Én kértem volna engedélyt és akkor tiszta, de eszem ágában nem lett volna ezt megtagadni.
2012. febr. 25. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!