Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha szülőként...

Mit tennél, ha szülőként egyszer egy ilyen levél várna, mikor hazamész? (lent)

Figyelt kérdés
Az állna benne, hogy a gyermeketek szeret benneteket, de el kellett mennie, új életet kezdeni, mert már nem bírja (egyébként valóban komoly depressziós, kezelik). Ne keressétek, és ne haragudjatok, vissza fog még térni, ha rendeződött. Ne aggódjatok, nincs egyedül, minden rendben lesz. Ráadásul még csak tizenegynehány éves! Nos?
2009. jún. 5. 23:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Én is így fogok elköszönni, pedig én nem vagyok beteg, nekem egyszerűen csak nem hagyták, hogy az legyek, akinek születtem, és folyton bántanak, éreztetik, hogy cselédnek tekintenek, hát ezt köszönöm szépen, nem kérem, úgyhogy nem érdemelnek többet, míg a lelkemben le nem rendezem. Tudod, én nagyon elgondolkodnék, hogy ennek a lánykának nem orvos kell, hanem a szülőknek elgondolkodni, hogy mit csináltak rosszul, mert ez az ő hibájuk.
2009. jún. 6. 00:00
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

Hát én tuti megőrülnék, ha szülő lennék, leginkább attól félteném, hogy:

1. kivel van és az a valaki megbízhatóen tud-e rá vigyázni,

2. ha egyedül van, nem rabolják-e el, darabolják fel, stb,

3.Hol fog lakni, ha baja van, lesz-e lelki vagy ha az kell, orvosi segítsége...

És rohadtul érdekelne, hogy miért kellett elmennie, és hogy miért akarja elcseszni az életét azzal hogy tizenévesen abbahagyja a tanulást...

Amúgy meg nagyon önző dolognak tartanám, mert nem gondol azokra, akik szeretik...

2009. jún. 6. 00:01
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
00:01-es vagyok? az uccsó mondat természetesen csak akkor áll, ha a szülők normálisak voltak amúgy a gyerekkel, és nem verték, nem kényszerítették rá pl hogy kivel járhat, kivel barátkozhat, mit tanuljon stb...
2009. jún. 6. 00:04
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Biztos rosszul esne és sírnék, de nem tudnék mit tenni.

Azt írja vissza fog még térni, tehát nem haragszik rám és valóban azt gondolnám kis egyedüllét kell neki, ezért nem tennék semmit.

De ha még ilyen fiatal akkor hívni kell a rendőrséget, vagy valakit. Ez nem így megy, hogy ilyen fiatalon lelép! Még nem felnőtt, haza kell vitetni aztán elbeszélgetni vele. Én nem hagynám még az ilyen idős gyereket elmenni, engem nem érdekel.

2009. jún. 6. 00:25
 5/12 anonim ***** válasza:
97%

Okokat megkeresném, hogy mi miért lett úgy, ahogy.

És nyomozásba kezdenék, hogy kivel beszélt, ki látta, ki tud valamit.

Megkeresném, és megbeszélnénk.

Nekem is változnom kéne, mint szülő, meg neki is.

Mást nem lehet tenni.

Max. rendőrséggel kerestetni, ott van bizonyítéknak a levél.

2009. jún. 6. 07:07
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen meg kell keresnetek! Hol fog aludni? Mit fog enni és miből? Te a szülője vagy, felelős vagy érte! Azonnal menni kell a rendőrségre és kerestetni! Emellett végigjárni az osztálytársait, barátait, rokonokat, hátha náluk van.
2009. jún. 6. 09:20
 7/12 anonim ***** válasza:
89%
Ilyen esetben akkor is a szülő a hibás, akár azzal, hogy túl sokat, akár azzal, hogy túl keveset adott meg a gyereknek. Ha jó a kapcsolat szülő és gyerek között, a gyerek nem megy el így.
2009. jún. 6. 09:53
 8/12 anonim ***** válasza:
55%
szerintem hagyd őt egy kicsit, hagy rendezze magában a dolgokat. Lehet, hogy tényleg jót tesz neki, ha a lábára áll. Családtagokkal, barátaival beszélj telefonon, őket kérd meg, hogy működjenek együtt veletek, főleg a gyerekeddel, illetve, ha tudnak róla információt akkor értesitsenek téged is. Pár napig hagyd őt. Majd 2-3 nap múlva keresheted, hivd fel a mobilján, ha nem veszi fel irj smseket. Hidd el, ha kezdetben nem is válaszol jól fog esni, hogy törődsz vele. A telefonjára mindig tölts némi pénzt, és ha van a gyerekednek bankártyája, számlaszáma, akkor arra is. A lényeg, hogy támogatsd a háttérből. Hidd el néha jó lazitani a szállakon, lehet, hogy pont igy jön meg az esze. Próbáld szép lassan újra felvenni vele a kapcsolatot, de ne légy tolakodó.
2009. jún. 6. 10:53
 9/12 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem hagyjátok. Ha majd nem tud mit enni, hol aludni, vissza fog jönni. De ha nem, ne aggódjatok érte. Ha lelépett biztos értelmes lány, és tudja mit csinál. Ne haragudj, de nagyon kevesen lépnek le otthonról iloyen fiatalon, valamit nagyon elszúrhattatok. Hagyd, hadd menjen. Én is mennék, csak félek, hogy keresnének:((((
2009. jún. 6. 11:29
 10/12 anonim ***** válasza:
52%
Én a másik oldalról közlíteném meg. Mit gondolhat a gyerek? Vszínüleg jól átgondolta, mert ezen bizony gondolkodni kell. Egyes emberek mellett biztonságban lehet tudni a gyereket. Na persze ne azt mondom, hogy nem kell félteni! Ne aggódj, kitisztul a feje és visszajön, felhív, vagy ír.
2009. jún. 6. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!