Mit tegyek, szülőként tanácstalan vagyok?
Mióta elkezdődött az iskola a lányom (13) újra nagyon szomorú levert. Már tavaly év végén is ilyen volt, de a férjemmel akkor se tudtuk belőle kiszedni mi bántja. Tegnap beszéltem a barátnőjével, mert sírva jött haza az iskolából.
A kislány szerint azért volt ilyen szomorú, mert az osztályfönökük mindig állatokhoz hasonlítja a gyerekeket, ilyen játékokat játszat velük. Az én kislányom lett a "muflonképű" az osztályból, a másik kislány meg "majom." Az osztályfőnök férfi. Az is kiderült hogy a tesitanárjuk diétázásra buzdítja őket, és arra hogy ne egyenek húst, mert az nem egészséges. Mindig a diákokon csattan az ostor mostanában, de a tanárokról nem szól a fáma. Nem tudom mit tegyek, hogyan mondjam meg finoman a véleményem az osztályfönőknek. A férjem olyan ideges lett, hogy azt mondta megveri..
Ez azért nem egy tipikus iskolai helyzet.
Szülők?
Te jó ég! Ez nem normális és nagyon veszélyes a gyerekekre! A helyedben bemennék az igazgatóhoz és amellett, hogy kifejezném a nemtetszésemet, elmondanám, hogy amennyiben nem normalizálódik a helyzet, a szülőkkel összefogva panaszt teszek az Oktatási és kultúrális minisztériumban. Hidd el, cseppet sem túlzás azonnal ilyen határozottan fellépni!
Amit leírtál, az nagyon távol áll a normális, lelkiismeretes pedagógiától. Ártalmas a kiskamaszok lelki fejlődésére, az énkép ebben a korban amúgy is labilis kialakulására. A kiskamaszok ebben a korban állandóan magukat vizsgálják, furcsa és érthetetlen a sok testi változás, amit csak még nehezebbé tesznek a hormonális változások okozta érzelmi hullámzások. Ha ilyenkor támogatás, bátorítás, megértés helyett muflonképűnek, majomnak nevezik őket, mellette diétát "javasolnak", visszafordíthatatlan, de jó esetben is csak nehezen kezelhető lelki sérüléseket okoz. Tipikusan olyan helyzet, amit egy érzékenyebb lelkű tini nem tud feldolgozni és végletes helyzetben akár az öngyilkosságba is menekülhet. Ne hagyd szó nélkül!
Te jo eg! Itt nem finoman kell fellepni, hanem rogton es nagyon hatarozottan. Az iskolavaltas elott inkabb javasolnam, hogy menj be a suliba, ne finomkodj, hanem legyel oszinte, hatarozott es mondd el, hogy milyen reakciot valt ki a gyerekekbol ez a viselkedes es hogy ez abszolut nem normalis. Ha kell, fordulj az igazgatohoz. Ha csak siman atiratod, a problemak nem oldodnak meg, az a tanar a tobbi diakkal is ezt fogja csinalni, amig valaki nem mer szolni es mashol is lehet hasonlo megint. Nem lehet a problemak elol megfutamodni. Nyugodtan szolj, jogod van hozza, mi tobb, neked szulokent ilyen helyzetben kotelesseged szolni. Miert es mitol felsz? Nem te vagy a gyerek vagytok hibasak, a tanar nem normalis es tenni kell valamit. 13 evesnel milyen eldeformalt szemelyiseget lehet ilyenbol csinalni. Frusztralt vagy akar depresszios ember is lehet belole es az mar viszont a te felelosseged lesz, ha nem lepsz most. Tessek szolni es ha kell, nem szepen, hanem az igazsagot mondvan.
Egy tanar
Milyen állat tanárok vannak manapság:S
Teljesen kiakadtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!