Miért olyan kevés az önbecsülése sok nőnek?
12:00
"Sokszor látom,hogy a nők nem önállóak még házasság előtt sem.Nincs végzettség,nincs biztos anyagi háttér,nincs semmi,csak a férfi.Ő a támasz,ő tart el,ő adja meg a fedelet és az ételt.Szülnek szinte kapásból,mert megvan a férfi!"
Persze hogy nincs, mivel a férfiak általában fiatal lányokat keresnek, és nem 40 éves ambíciózus szingliket... ennyit erről.
Hogy lenne egy 20-27 éves nőnek már kialakult egzisztenciája és háza, autója??? (kevés kivételnek)???
Az ide tartozó pasik (igen, pasik!) általában kiélt 30 -asok jó kis fizetéssel, sokszor lakással, autóval!
Az 30-as pasas sem 30-as karrierista szinglit választ társnak, hanem egy éppenhogy végzett kis pályakezdő egyetemistát, vagy egy bolti eladót, aki 60 ezren tengődik...
Mert ugye általánosságban egy nő 20-on évesen kelendő leginkább, és ugye a nők keresnek a legrosszabbul is,a zsíros állások általában a pasiknak jutnak.
Így egy 20-as lány többszörös hátránnyal indul ha belekezd egy párkapcsolatba:
-legtöbb munkanélküli a nőkből kerül ki (okok sok van)
-gyerekszüléssel is kiszolgáltatott lesz
-rossz fizetés
A nőktől ezer dolgot elvárnak, ezerszer nehezebb boldogulnia, mert tele vannak akadályokkal, hátrányos megkülönböztetéssel életük során.
Amúgy sok nő nem megalkuvó és papucslelkű, mint ahogy én sem, és vagyok annyira büszke, hogy nem hagyom, hogy egy pasi hülyét csináljon belőlem.
Szinte alig van nő, akit ne érne valamilyen hátrányos, igazságtalan dolog élete folyamán. Ez a társadalom férfiközpontú (jól megcsinálták maguknak a pasik) a nők még mindig minden területen hátrányokba ütköznek, vagyonuk feleakkora, de a munkájuk kétszer akkora, mint a pasiké.
ja, nem vagyok feminista, csak az igazságot írtam le.
30N
14:46
Minden szavaddal egyetértek, és sajnos tapasztalom is... 23/N
21/26 Sokban egyetértek és sokban nem.Nem gondolom,hogy az iskolai végzettség ne lehetne meg 20-on évesen.Azt sem,hogy 27-29 évesen ne lehet dolgozni és legalább lakáshitelből külön élni és lizingelni egy autót.Nem mondtam rózsadombot és BMW-t.De az önálló életet el lehet kezdeni megteremteni.
Nem kell minden nőnek 40-es férfihoz hozzámenni csak azért,hogy legyen háza és autója.El lehet azt egy 20-30-as férfival EGYÜTT is érni,úgy,hogy mindketten dolgoznak.Azokról írtam a jellemzésem,akik nem tanultak semmit,max érettségi,se szakma,se diploma,meglett a férfi,aki elvette,jöhetnek a gyerekek,mert ugye innentől kezdve minden közös,aztán a férfi mégsem álompasi,jönnek a pofonok és a szeretők és jönnek ide panaszkodni,hogy el akarnak válni,de nincs hova menni.Nincs szakma,nincs volt munkahely sem,de még munka tapasztalat sem,a ház a férfi külön vagyona,mert már korábban vette,hogy lehetne tőle több gyerektartás kicsikarni,mert nem fog megélni. Ez a szomorú és az,ha valaki nem is lép ki egy rossz kapcsolatból,mert nincs alternatívája,nincs jövőképe a férje nélkül.Ez a tragikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!